Grįžti atgal
Visos Kategorijos

5 šventiški kalėdinio stalo spalvų deriniai

2019-12-05 16:46:08

5 šventiški kalėdinio stalo spalvų deriniai

Kalėdos yra mėgstamiausias daugelio žmonių metų laikas ne vien tik dėl gaunamų dovanų – galimybė papuošti savo namus ir juos supančią aplinką žaismingomis, šventinėmis dekoracijomis taip pat yra svarbi priežastis. Jų pasirinkimas itin platus: girliandos, vainikai, lemputės, figūrėlės ir daug kitų įvairių formų, dydžių bei spalvų daiktų suteikia aplinkai magišką atmosferą. Nedera pamiršti ir šventinio stalo. Jo dekoracijos ir spalvos yra tokios pat svarbios, kaip ir ant stalo dedamas maistas. Norint sukurti šventinę nuotaiką, verta pagalvoti apie šventiškus spalvų derinius, kuriuos padės sukurti ir indai restoranams

Populiariausios kalėdinės spalvos

Kaip dažniausiai naudojamos gali būti išskiriamos šios:

  • Balta. Tai sniego spalva, todėl ji stipriai siejama su kalėdiniu laikotarpiu. Ši spalva vyrauja dekoracijose, ant šventinio stalo.
  • Žalia. Tai šiltuoju metų laikotarpiu žaliuojančios gamtos spalva. Ją malonu prisiminti atėjus žiemai, todėl šia spalva dažoma daugelis dekoracijų. Žalia taip pat simbolizuoja žiemą žaliuojančias eglutes.
  • Raudona. Tai klasikinė kalėdinė spalva, simbolizuojanti šilumą, meilę. Ji apskritai plačiai naudojama šaltuoju metų laiku.
  • Violetinė. Tai raminanti spalva, atspindinti taurius dvasinius siekius. Ji siejama su religija. 
  • Mėlyna arba žydra. Giedromis žiemos dienomis dominuojanti spalva, kuri pagyvina šį niūrų laikotarpį.
  • Geltona arba auksinė. Siejama su džiugesiu bei energingumu, tai – saulę simbolizuojanti spalva, kurios žiemos metu taip pat pritrūksta.

Spalvas galima atsirinkti priklausomai nuo simbolikos, derėjimo ar tiesiog pomėgių.

Šventiški spalvų deriniai

Spalvų derinių – šimtai, tačiau egzistuoja kelios kombinacijos, paversiančios stalą ypač šventišku:

  • Žalia, žydra, balta. Tai gaivi, lauke vyraujančių spalvų kombinacija. Puošiant stalą pravers skirtingi indai restoranams. Pavyzdžiui, prie baltos staltiesės gali būti derinamos žaliai ir žydrai raštuotos lėkštės, puodeliai ir servetėlės. Toks sprendimas puikiai tiks ir prie žalių gamtiškų dekoracijų.
  • Balta ir auksinė. Tai klasikinė, nesenstanti spalvų kombinacija. Auksiniai įrankiai, žvakidės, baltomis žvaigždėmis margintos servetėlės sudaro malonią pusiausvyrą su baltomis staltiesėmis, lėkštėmis, dubenėliais.
  • Violetinė, auksinė, balta. Ramius violetinius tonus galima pagyvinti auksiniais ir baltais akcentais – tai stalui suteikia elegancijos. It auksu nupurkštos dekoracijos puikiai dera prie baltų įrankių, išdėliotų ant violetinės spalvos staltiesės. Svarbiausia – leisti vyrauti violetinei spalvai.
  • Mėlyna, raudona ir balta. Tai dar viena ikoniška spalvų kombinacija, paplitusi dėl kalėdinių saldainių lazdelių. Norint šį derinį atnaujinti, rekomenduojama leisti dominuoti mėlynai spalvai, o raudoną ir baltą spalvas palikti kaip akcentus. Balti ir rausvi indai restoranams, tokie kaip stiklinės, servizai bei įrankiai, sudarys žavų kontrastą su vyraujančia mėlyna staltiesės spalva.
  • Mėlyna ir violetinė. Tai žaisminga ryškių, drąsių spalvų kombinacija. Tamsesni jų atspalviai sukuria paslaptingumo jausmą, o šviesesni tonai pagyvina stalą. Čia galima maišyti skirtingų spalvų lėkštes ir dubenėlius, derinant tiek šviesius, tiek tamsius atspalvius.

Šios šventinių spalvų kombinacijos gali laisvai pakeisti nusistovėjusias įprastines kalėdinio stalo spalvas – baltą ir sidabrinę. Renkantis keletą skirtingų spalvų ir leidžiant tam tikriems tonams dominuoti, galima lengvai pagyvinti šventinį stalą. Pasitelkus tokius žaismingus derinius, kalėdinis stalas taps jaukia vieta, prie kurios artimieji norės sugrįžti kiekvienais metais.