Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Ketaus keptuvės

Nors ketaus arba kitaip špižinė keptuvė naudojama nuo senų laikų, kuriam laikui ji buvo pradingusi iš virtuvių. Visgi ilgai netrukus jos populiarumas vėl išaugo, ir šiandien tai – itin madingas maisto gaminimo reikmuo. Ne paslaptis, kad daugybė gerai žinomų, profesionalių virtuvės šefų patiekalų gaminimui renkasi būtent šias keptuves dėl universalumo – jas galima naudoti namuose, gamtoje, nes tai puiki grilio keptuvė, o maistas išlieka šiltas net kelias valandas. Galiausiai, ketaus keptuvės laikomos itin palankiomis sveikatai ir ekologiškomis. Nedvejokite ir išbandykite – Zana.lt komanda įsitikinusi, kad jums patiks!

Filtras
Rūšiuoti

Rūšiuoti

  • Rodyti per puslapį
  • 36
  • 64
  • 128
  • per puslapį
Atlikta

Išskirtinės ypatybės

 

Maisto gaminimo profesionalai pažymi, kad špižinės keptuvės puikiai tinka maisto produktams, kuriuos reikia ilgai kepti (pavyzdžiui, mėsai). Taip pat jos yra kur kas storesnės už įprastas, todėl „nebijo“ įbrėžimų, aukštos temperatūros, ilgai išlaiko šilumą. Zana.lt komanda taip pat dalinasi kitomis svarbiomis savybėmis:

 

  • Ketaus keptuvė yra ilgaamžė ir tvirta.
  • Ji universali.
  • Tokia keptuvė lengvai prižiūrima.
  • Pasižymi sąlyginai nedidele kaina.
  • Savo sudėtyje neturi kenksmingų medžiagų.

 

Tinkamai ją prižiūrint, praktiškai neįmanoma keptuvės sugadinti. Dėl šios savybės jums neteks nuolat investuoti į naują virtuvės įrangą. Taip pat ketaus keptuvės lengvai atlaiko aukštą temperatūrą, o tai prisideda ir prie jų universalaus panaudojimo – jas galite naudoti ant viryklės, krosnyje ar net ant laužo. Šilumos išlaikymo savybė užtikrins, kad pagamintas maistas išliks šiltas net keletą valandų.

 

Be to, kad maistą galėsite paruošti tiek gamtoje, tiek namuose, ketaus keptuvė taip pat yra stilinga ir patogi, tad serviruoti maistą galima tiesiog joje. O ir priežiūra labai lengva: tiek ketaus grilio keptuvė, tiek bet kuri kita yra ypač patvari, tad ją užtenka tiesiog išplauti muiluotu vandeniu, nusausinti ir patepti aliejumi.

 

Sveiko maisto gaminimui

 

El. parduotuvė Zana.lt siūlo ketaus keptuves, kurios yra sukurtos sveiko maisto gaminimui. Jos leidžia gaminti maistą troškinimo būdu, todėl išsaugosite daugiau vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. „PYREX SlowCook” maistas nepridega, todėl sunaudojama mažiau aliejaus ir riebalų – tai taip pat prisideda prie maisto kokybės. Be to, ketaus keptuvėje kepamas maistas papildomas geležimi, o tai padidina produktų maistinę vertę. Galiausiai, ketaus keptuvė indukcinei ar dujinei viryklei neišskiria jokių kenksmingų medžiagų.

 

Ketaus keptuvės naudojimas

 

Prieš dedant maistą į ketaus keptuvę, ją būtina 5–10 min. pakaitinti ant silpnos ar vidutinės ugnies. Paprastai ji nešyla itin tolygiai, tačiau labai gerai išlaiko šilumą. Įmetus šaltą maistą į šaltą keptuvę, galima nepasiekti norimo rezultato. Todėl žymiai geriau šiek tiek palaukti ir vėliau mėgautis puikiai paruoštu patiekalu. Kaip žinoti, kad didelė ar maža ketaus keptuvė jau pakankamai įkaitusi? Tiesiog pakelkite ranką virš jos, ir jei pajusite karštį, tai reiškia, kad galite pradėti gaminti.

 

Dar vienas tokio virtuvės reikmens naudojimo patarimas – sudėję ten maistą, leiskite šiam ramiai kepti. T. y. nesistenkite maisto per anksti apversti ar kitaip perkelti, nes tokiu atveju padidėja tikimybė, kad jis prilips prie keptuvės. Kai maistas lengvai atšoka nuo indo dugno, tai reiškia, kad jau galima jį apversti arba baigti kepti.

 

Špižinės keptuvės paprastai neturi karščiui atsparios rankenos, todėl naudojant jas patariama po ranka turėti virtuvinę pirštinę arba skudurėlį.

 

Kokie virtuviniai įrankiai tinka ketaus keptuvėms?

 

Ketus – labai kieta ir patvari medžiaga. Todėl iš jo pagamintoms keptuvėms kuo puikiausiai tinka ir metaliniai virtuvės įrankiai. Gaminant jose, žinoma, galima naudoti ir medinius įrankius, tačiau nerekomenduojama rinktis plastikinių. Kodėl? Nes tiek didelės, tiek mažos ketaus keptuvės labai įkaista, todėl plastikinės mentelės ar kiti įrankiai gali išsilydyti. Tai nebūtų gerai nei maistui, nei patiems virtuvės reikmenims.

 

Kokį maistą galima ruošti ketaus keptuvėje??

 

Ketaus keptuvė – universalus indas, tinkantis įvairaus maisto ruošimui. Plačiau aptarsime produktus, kurie joje gaminami dažniausiai.

 

Mėsa

 

Nors tokioje keptuvėje galima gaminti beveik bet ką, bene tobuliausiai joje paruošiama mėsa. Daugelis tikriausiai sutiks, kad nėra nieko geriau nei kepsnys su traškia plutele. Viskas, ko jam reikia – špižinė keptuvė ir aliejaus.

 

Daržovės

 

Jei esate daržovių gerbėjai, ketaus grill keptuvė – Jūsų dėmesio vertas pasirinkimas. Joje galite paruošti puikų garnyrą prie mėsos, pavyzdžiui, pakepinti kalafiorus, morkytes ir brokolius. Tokia keptuvė idealiai tinka ir kopūstų ar kitų daržovių troškinimui.

 

Kiaušiniai

 

Neįsivaizduojate savo maisto raciono be kiaušinių? Tuomet špižinės keptuvės įsigijimas gali būti vienas iš geriausių sprendimų. Joje lengva paruošti skanią kiaušinienę su įvairiais pagardais, tokiais kaip sūris, kumpis ir daržovės. Norite išbandyti kažką naujo? Tuomet kiaušinienę galite kepti ne ant viryklės, bet orkaitėje.

 

Nekantraudami norite išbandyti naujus patiekalus? Tuomet peržvelkite platų Zana.lt asortimentą ir išsirinkite savo poreikius geriausiai atitinkančią ketaus keptuvę.

 

Ketaus keptuvės valymas

 

Tokio virtuvės reikmens valymas pakankamai paprastas. Viskas, ko Jums reikia, tai karštas vanduo ir kempinėlė. Norint išvalyti giliau esančius maisto likučius, papildomai galima panaudoti druskos. Įsitikinkite, kad gerai nuvalėte visą keptuvę, įskaitant rankeną ir dugną. Tam, kad išvengtumėte rūdžių atsiradimo, po valymo gerai ją išdžiovinkite. Keptuvę galite nusausinti rankšluosčiu arba pakaitinti ant viryklės, kol vanduo išgaruos.

 

Kiti priežiūros ir naudojimo patarimai

 

Siekiant užtikrinti špižinės keptuvės ilgaamžiškumą ir išlaikyti puikią patiekalų kokybę, patariama prisiminti keletą taisyklių:

 

  • Venkite joje pastoviai gaminti rūgščius maisto produktus, tokius kaip pomidorai, citrusiniai vaisiai ar actas. Jie po truputį ardo natūraliai gaminimo metu susidarančią keptuvės dangą. Jei maisto ruošimo pabaigoje reikia įspausti šiek tiek citrinos sulčių ar įmesti keletą pomidorų, tai tikrai nieko tokio. Tačiau, pavyzdžiui, ilgai verdančio aitriųjų paprikų troškinio gaminimui geriau rinktis kitokį indą.
  • Venkite ekstremalių temperatūros pokyčių, pavyzdžiui, keptuvės pamerkimo į šaltą vandenį iš karto ją nukėlus nuo viryklės ar išėmus iš orkaitės. Tokiu atveju keptuvė gali suskilinėti.
  • Prisiminkite, kad žuvį ar mėsą su plona odele gali būti sunkiau apversti ketaus keptuvėje. Tokiu atveju atsiranda rizika, kad ji subyrės.
  • Nepamirškite, kad ketaus keptuvė paprastai įgauna to maisto skonį, kuris joje yra gaminamas. Ši savybė labai praverčia gaminant mėsą, daržoves ir kitus maisto produktus, kurių skonis geriau atsiskleidžia juos sumaišius su kitais. Tačiau ši savybė gali būti visiškai netinkama, kai vieną dieną norima gaminti žuvį, o po kelių dienų toje pačioje keptuvėje kepti pyragą. Norint išvengti nepageidaujamo skonių susimaišymo, rekomenduojama turėti keletą ketaus keptuvių.

 

Laikantis šių paprastų, tačiau veiksmingų patarimų, pasirūpinti puikia špižinės keptuvės būkle ir pagaminti nepriekaištingo skonio patiekalus tampa žymiai lengviau. Daugiau informacijos apie tai, kaip prižiūrėti ketaus indus, galite rasti spustelėję ant pateiktos nuorodos.

 

Pas mus aukščiausios kokybės gaminius nusipirksite lengvai, greitai ir patraukliomis kainomis! Nesvarbu, ar jus domina ketaus mini keptuvės, ar bet kuris kitas kataloge esantis virtuvės pagalbininkas – būkite tikri, jog įsigysite ilgaamžius, patogius kompanionus.