Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip prižiūrėti ketaus indus

2018-09-10 23:00:28

Kaip prižiūrėti ketaus indus

Ketaus indai pasižymi ilgaamžiškumu, o įkaitintas ketus puikiai paskirsto šilumą, atlaiko aukštą temperatūrą, todėl puikiai tinka intensyviam naudojimui. Ketaus keptuvė – geriausias pasiūlymas tiems, kurie mėgsta gaminti ant ypatingai karšto paviršiaus.

Ketaus spyziniu indu prieziuraKad ketaus induose paruoštas maistas džiugintų kaskart, naują indą po naudojimo rekomenduojama nusausinti ir ištepti aliejumi. Panaudojus indą keletą mėnesių, rekomenduojama jį vėl pakaitinti riebaluose. Ketaus indus reikia kuo dažniau naudoti, kepant įpilti daug aliejaus.

Šių indų geriau neplaukite indaplovėse bei plovimui nenaudokite šarminių plovimo priemonių. Po naudojimo ketaus indus pakanka tiesiog išvalyti servetėle arba paprasčiausiai praskalauti šiltu vandeniu. Svarbiausia kruopščiai nusausinkite indus po kiekvieno plovimo. Tais atvejais, kai naudojote plovimo priemones, indą rekomenduojame ne tik nusausinti, bet ir ištepti augaliniu aliejumi.
Ketaus induose nepalikite maisto likučių, nes nuo bet kokios drėgmės juose gali atsirasti rūdžių.
Kai indas yra nenaudojamas, įtieskite jame servetėlę ir palikite indą neuždengtą.

Visgi jeigu indas buvo paliktas drėgnas ir atsirado rūdžių dėmės, nuvalykite pažeistą indo paviršių šveistuku arba pakaitinta druska. Tuomet praskalavę ir kruopščiai nusausinę indą, ištepkite vidinį indo paviršių gyvulinės kilmės riebalais arba augaliniu aliejumi. Pakaitinkite indą orkaitėje 250 laipsnių temperatūroje 30 min. (jeigu buvote ištepę gyvulinės kilmės riebalais) arba 150 laipsnių temperatūroje 1 – 2 val. (jeigu paviršius buvo išteptas augaliniu aliejumi.). Galiausiai tiesiog nuvalykite riebalų likučius ir vėl galėsite įprastai naudotis šiuo indu.