Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip prižiūrėti nerūdijančio plieno indus

2018-09-10 23:17:18

Kaip prižiūrėti nerūdijančio plieno indus

Nerūdijantis plienas, žymimams Cr/Ni 18/10 yra ekologiškai švari ir labiausiai priimtina medžiaga, gaminant virtuvinius ir stalo indus. Pagal savo mechanines charakteristikas šis metalas labai atsparus ir turi neribotą eksplotacijos terminą. Dėl labai lygios ir neporėtos struktūros produkciją iš šio metalo lengva prižiūrėti. Be to, ši struktūra apsaugo nuo kenksmingų bakterijų pateikimo, bei padeda palaikyti švarą. Metalo statiškumas bakterijoms leidžia kelis kartus prailginti maisto produktų naudojimo laikotarpį be užšaldymo, o ir estetinis indų vaizdas traukia akį. Visgi kad tokie indai džiugintų kas dieną, verta pasikliauti keliais patarimais.

Nerūdijančio plieno indų priežiūraKad indai visada nepriekaištingai atrodytų, Jums reikėtų laikytis šių paprastų taisyklių:

Prieš pirmą naudojimą krupščiai nuplaukite naujų indų paviršių karštu vandeniu naudodami skystą ar želės pavidalo plovimo priemonę. Užpilkite ant indo paviršiaus reikiamą kiekį plovimo priemonės, naudodami minkštą šluostę ar kempinėlę ir išvalykite indą. Patikrinkite ar gamyklinio poliravimo likučiai pilnai pašalinti. Nenaudokite abrazyvinių plovimo priemonių. Dėl plovimo priemonių pasirinkimo pasitarkite su pardavėju.
Kasdieninėje priežiūroje naudokite pasirinktą plovimo priemonę. Dugno plovimui galite naudoti ir miltelių pavidalo priemones.

Pridegus maistui pripilkite į puodą ar keptuvę verdančio vandens, užvirinkite ir palikite pastovėti 5 – 10 min. Maisto likučius pašalinkite medine ar plastmasine mentele. Nerekomenduojama naudoti metalinių šepečių, peilių ir kitų panašių įrankių. Perplaukite indus su plovimo priemone. Nepalikite pridegusio maisto ilgesniam laikui.

Indų perkaitinimo atveju, taip pat dėl staigios temperatūrų kaitos ant puodų sienelių, bei dangčio gali atsirasti tamsių dėmių. Tai ne metalo defektas ir šios dėmelės neturi įtakos gaminio atsparumui bei kitoms savybėms. Tinkamai naudojant indus, jų neperkaitinant, o įkaitusių indų staigiai neatšaldant šaltu vandeniu dėmelių išvengsite. Tačiau jei vis dėl to jos atsirado naudokite indus vadovaudamiesi instrukcija. Tinkamai naudojant indus per tam tikrą laiko tarpą dėmės išnyksta savaime. Taip pat jas galima pašalinti naudojant specialią valymo pastą, kurią tereikia užpilti ant pašluostės ir pavalyti paviršių.

Kartais dėl vandens sudėties (didelio karbonatų kiekio jame) ant nerūdijančio plieno indų paviršiaus gali atsirasti baltų apnašų. Visas šias dėmes lengvai pašalinsite su acto ar citrinos rūgšties skiediniu. Galima panaudoti ir citrinos sultis arba priemones, kurių sudėtyje yra citrinos rūgšties.