Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Šokoladinis keksas su triufelių kremu ir gervuogėmis

2018-09-10 23:28:28

Šokoladinis keksas su triufelių kremu ir gervuogėmis

Ruošiant šokoladinius keksus su triufeliu kremu, reikės šių ingredientų:

170 g miltų;
150 g DAN SUKKER auksaspalvio sirupo;
55 g kakavo;
85 g sviesto;
2 kiaušinių;
2 šaukštų pieno;
55 g juodojo šokolado.
    Įdarui reikės:
100 g šokolado;
150 ml grietinėlės;
2 šaukštų juodųjų serbentų uogienės;
1 šaukšto apelsinų likerio.


Keksiukus ruošiame taip:
1. Atskirai ištirpinkite sviestą ir šokoladą.
2. Kiaušinius išplakite su sirupu ir kakava. Kiaušinių masę sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Įpilkite pieną ir, nuolat maišydami, suberkite miltus.
3. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir apie 45 min. kepkite 200℃ orkaitėje.
4. Iškepusį keksą gerai atvėsinkite.
Kol tešla kepa, pasiruoškite kremą įdarui:
5. Ištirpinkite 100 g šokolado su grietinėle ir tuomet masę maždaug 1 val. įdėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
6. Sustingusią masę išsukite maišytuvu, iki kreminės konsistencijos.
7. Iš atvėsusio kekso išpjaukite vidurį, palikdami tik šonines kraštines.
8. Išimtus trupinius apšlakstykite likeriu ir sumaišykite su uogiene bei paruoštu kremu. Gauta mase užpildykite kekso vidų ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
9. Papuoškite gervuogėmis ir šokoladiniais triufeliais.