Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Samčiai ir kiaurasamčiai

Praverstų nauji virtuviniai samčiai, o gal reikalingi kiaurasamčiai? Zana.lt asortimente rasite skirtingų dydžių, formų gaminius, pasižyminčius aukščiausia kokybe. Nesvarbu, domina metalinis kiaurasamtis, mažesnis ar didelis samtis, svarbu, kad šie pasižymėtų patvarumu, patogumu gaminant maistą. Sukūrėme trumpą gidą, kuriame apžvelgsime visų samčių tipus bei pasirinkimo kriterijus, kurie padės rasti individualiai tinkamiausią variantą – tiek mūsų interneto svetainėje, tiek salonuose.

Filtras
Rūšiuoti

Rūšiuoti

  • Rodyti per puslapį
  • 36
  • 64
  • 128
  • per puslapį
Atlikta

Samtis ir kiaurasamtis – vieni iš dažniausiai naudojamų virtuvinių įrankių

 

Virtuvė – tai intensyvaus judėjimo zona, kurioje svarbu, kad kiekvienas indas, įrankis ir kiti elementai būtų kuo patogesni. Nesvarbu, tai keptuvės ar puodai, ar konditerijos reikmenys, tik kokybiški daiktai leis susikurti funkcionalią bei stilingą erdvę. Ne išimtis ir virtuviniai samčiai, kiaurasamčiai. Šie naudojami gana dažnai, todėl yra vieni reikalingiausių virtuvinių įrankių:

 

  • Aukštos kokybės skylėtas samtis tinkamas išgriebti daržoves iš verdančio vandens ar maistą iš karšto aliejaus. Vanduo ar riebalai greitai nubėgs pro kiaurasamčio skyles ir maistas neprilips prie šio paviršiaus.

  • Didelis samtis be skylių dažniausiai naudojamas sriuboms, o mažesnis – troškiniams ar kitiems skystiems patiekalams.

 

Norint pasigaminti skanius, maistingus patiekalus, reikalingi ne tik kokybiški produktai ar geras receptas, bet ir kokybiški indai, įrankiai. Jei, pavyzdžiui, puode maistas dažnai pridega prie kraštų, net kokybiškas įrankis ženkliai nepagerins gamybos proceso. Beje, išsamiau apie tai, kaip išsirinkti geriausius puodus, skaitykite jau publikuotame tinklaraščio įraše. Toliau – gairės, kurios padės renkantis samčius, kiaurasamčius.

 

Virtuviniai samčiai ir kiaurasamčiai – kas svarbu renkantis?

 

Kiekvienos virtuvės zonos elementų pasirinkimas priklauso nuo asmeninių poreikių ir, žinoma, nuo interjero subtilybių. Nesvarbu, domina samčiai, virtuviniai peiliai, o gal smulkūs virtuvės reikmenys – prieš įsigyjant bet kokį gaminį, svarbu nuodugniai peržvelgti skirtingus kriterijus. Kalbant apie samčius, yra keli kertiniai aspektai.

 

Medžiagos, arba iš ko pagamintas samtis ar kiaurasamtis

 

Specifinės medžiagos lemia gaminių unikalias savybes, jų išvaizdą. Didžioji dalis Zana.lt asortimente esančių samčių modelių yra gaminami iš nerūdijančio plieno. Įrankis, išlietas iš vientiso nerūdijančio plieno, pasižymi patvarumu. Šį patogu prižiūrėti, nes medžiaga atspari staigiems temperatūrų pokyčiams. Tokius samčius galima plauti indaplovėje.

 

Taip pat galite rasti koštuvus pagamintus iš poliamido (nailono ir stiklo pluošto mišinys). Tai labai tvirta, karščiui atspari medžiaga, kuri pasižymi ypatingu lengvumu. Kaip ir metalinis kiaurasamtis, poliamidinis gali būti plaunamas indaplovėje.

 

Ieškodami samčio, taip pat atsižvelkite, kam ir kaip dažnai ketinate šiuo naudotis. Pavyzdžiui, samčiai kazanui dažniausiai naudojami sezono metu, ruošiant maistą ant atviros ugnies. Tad vertėtų atsižvelgti į tai, kad įprastas ar skylėtas samtis turi būti atsparus itin aukštai temperatūrai.

 

Įrankio forma, dydis, gylis

 

Įrankio forma bei funkcionalios detalės (patogi rankena, pakabinimas) nulemia naudojimosi patogumą. Rinkdamiesi gaminį, atsižvelkite ne tik į medžiagą, bet ir formą, dydį. Pavyzdžiui, jeigu domina kiaurasamtis kazanui, įsitikinkite, kad šio rankena yra kiek ilgesnė nei įprasto virtuvinio kiaurasamčio. Ilga, patvari, patogi rankena užtikrins patogumą maišant patiekalą prie atviros ugnies.

 

Zana.lt asortimente esantys virtuviniai samčiai, kiaurasamčiai gali būti nuo 6 iki 50 cm ilgio. Trumpesnis įrankis gali būti naudojamas padažams semti, o didelis samtis – gaminant pagrindinius patiekalus. Nepamirškite įvertinti samčio gylio:

 

  • nuožulnių kraštų „dubenėlis“ pravers maišant ir į indus dedant troškinius;
  • aukštesnių, statesnių kraštų samčiu patogiai įpilsite sriubą.

 

Nesvarbu, tai būtų mažas ar didelis samtis, kone visose jų rankenose yra kilpos, kurios leidžia įrankį pakabinti norimoje vietoje. Stilingo daikto nebūtina slėpti – mažoje virtuvėje kabinkite jį ant sienos virš stalviršio.

 

Dvejojate, kurie samčiai ar kiaurasamčiai geriausiai atitiktų jūsų lūkesčius, o gal turite klausimų apie specifinį gaminį? Susisekite su mumis, mielai atsakysime į iškilusius klausimus ir padėsime išsirinkti geriausią variantą. Pasirinkite sau patogiausią būdą – telefonu, el. paštu ar žinute socialiniuose tinkluose.