Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Verdame sriubas: kaip išsirinkti geriausius puodus?

2024-01-11 16:12:00

Verdame sriubas: kaip išsirinkti geriausius puodus?

Sriuba, troškinys plovas – tai tik keletas patiekalų, kuriuos galima pagaminti puode, pavyzdžių. Tai itin universalus ir praktiškas indas, praverčiantis kiekvienoje virtuvėje. Norint paruošti skanius, sveikus bei maistingus patiekalus, reikalingi ne tik švieži produktai ar geras receptas, bet ir kokybiški puodai. Galbūt savo namuose dar neturite tokių? Tuomet nepraleiskite progos pasinaudoti keletu patarimų, padėsiančių apsispręsti, kokie puodai geriausi.

 

Įvertinkite indo dydį

Geriausi puodai gali būti įvairiausių dydžių: nuo pakankamai mažų (1,5 l) – iki itin didelių (25 l). Norimą indo tūrį, diametrą ir aukštį, rekomenduojama rinktis atsižvelgiant į gaminamo maisto kiekį. Pavyzdžiui, jei jūsų šeima yra didelė, verta įsigyti vidutinį arba didesnį puodą. Jis naudingas ruošiant ir tokius patiekalus kaip:

  • sriubos,
  • troškiniai,
  • plovas,
  • cepelinai ir pan.

Tiems, kurie dažniausiai gamina tik keletui žmonių, labiau tinka mažesni indai. Jie neužima daug vietos, be to, yra ganėtinai universalūs. Mažesniuose puoduose patogu virti košę, kiaušinius ar padažą. Tam puikiai tinka ir prikaistuviai su ilga rankena.

 

Atsižvelkite į gaminamą maistą

Kitas aspektas, kurio nevertėtų pamiršti, renkantis geriausią puodą, yra maistas, kurį planuojate jame gaminti. Pavyzdžiui, renkantis indą sriuboms virti, patariama atkreipti dėmesį į tai, kad jis būtų:

  • apvalus,
  • pakankamai gilus (su aukštomis sienelėmis),
  • turėtų lygias sieneles ir dangtį.

Žinoma, tokį patiekalą galima paruošti ir kitokiuose induose, tačiau toks būtų patogiausias.

Jeigu mėgstate gaminti troškinius, jums gali labai praversti ketaus puodai. Jie atlaiko aukštą temperatūrą ir tinka ilgam, lėtam virimui. Dėl specialios tokių puodų struktūros po dangčiu susikondensuoja garai, todėl maistas nesudžiūva.

Tiems, kurie valgo daug daržovių, nemėgsta riebaus maisto ir stengiasi gaminti sveikiau, puikiai tiks garų puodas. Jame ruošiami produktai nepridega, neprilimpa prie indo. Be to, kas svarbiausia juose išlieka kur kas daugiau naudingų medžiagų. Tai bene geriausi puodai neriebaus maisto ruošimui, nes juose nenaudojamas aliejus. Verta paminėti, kad tokie virtuvės reikmenys tinka ne tik anksčiau minėtų daržovių, bet ir paukštienos, žuvies gaminimui.

Jei mėgstate įvairius mėsos, kruopų ir daržovių patiekalus, kuriems paruošti reikia daugiau laiko, jums rekomenduojama išbandyti greitpuodžius. Dėl specialios indo konstrukcijos jo viduje susidaro didelis slėgis. Todėl pakyla vandens virimo temperatūra ir maistas išverda žymiai greičiau. Taigi atsakymas į klausimą, kokie puodai geriausi taupantiems laiką, pakankamai aiškus – greitpuodžiai.

 

Atkreipkite dėmesį į pagrindą

Prieš perkant naują puodą rekomenduojama įvertinti, kad jo dugnas būtų pakankamai storas. Tai ypač aktualu ruošiant sriubas. Dažniausiai jas reikia virti pakankamai ilgai. Plonas pagrindas greitai įkaista, todėl maistas gali pradėti svilti. Taigi, jei norite, kad vėliau nereikėtų gaišti laiko šveičiant puodą, patariama investuoti į šiek tiek brangesnius, tačiau patikimesnius virtuvės reikmenis.

 

Nepamirškite ir medžiagų

Rinkoje gausu puodų, pagamintų iš įvairių medžiagų:

  • nerūdijančio plieno,
  • aliuminio,
  • ketaus.

Pasirinkimas priklauso nuo jūsų gamino įpročių ir puodo priežiūros. Pavyzdžiui, virtuvės reikmenys iš nerūdijančio plieno gali būti plaunami indaplovėje. Taigi, jeigu namuose naudojate tokią įrangą ir nemėgstate indų plauti rankomis, šis variantas gali būti kaip tik jums. Ketaus puodus rekomenduojama plauti tik rankomis.

Nuo indo medžiagos priklauso ir tai, kaip jis gali būti naudojamas. Nerūdijančio plieno puodai paprastai tinka visų tipų viryklėms, įskaitant ir indukcines. Virtuvės reikmenis iš ketaus dažniausiai galima naudoti ir orkaitėje. Žinoma, visuomet svarbu laikytis gamintojo pateiktų priežiūros ir naudojimo instrukcijų. Daugiau apie tai, kaip išvalyti puodus, galite sužinoti čia.

 

Rinkitės patogias rankenėles

Tam, kad karštą puodą būtų patogu nuimti nuo viryklės, reikalingos patogios rankenėlės. Nepriklausomai nuo to, metalinės ar plastmasinės, pirmiausia jos turėtų būti tvirtos. Nors dauguma rankenų nepraleidžia arba blogai praleidžia šilumą, prieš keliant įkaitusį puodą derėtų jas atsargiai paliesti. Jeigu rankenėlės atrodo įkaitusios, vertėtų papildomai panaudoti storas virtuvines pirštines arba sausą rankšluostį.

 

Nuspręskite, ar jums reikalingas dangtis

Dangtis – naudinga ir dažniausiai reikalinga puodo dalis. Tiesa, ne visi indai jį turi. Todėl prieš nuspręsdami, kokie puodai geriausi, įvertinkite, ar jums reikalingas dangtis. Dažniausiai jis būna stiklinis arba metalinis (nerūdijančio plieno). Tiek vienas, tiek kitas variantas yra geras – pasirinkimas priklauso nuo jūsų.

Stiklinių dangčių privalumas tas, kad per juos galima stebėti gaminimo procesą. Jeigu ši savybė, jums nėra labai svarbi, galite rinktis puodus su metaliniais dangčiais. Juos galima saugiai plauti indaplovėje. Be to, tokie dangčiai nerūdija. Jeigu jus domina geriausi puodai makaronams ar bulvėms virti, patariama rinktis tuos, kurie turi skysčių nupylimui skirtus dangčius. Taip bus patogu nukošti išvirtus maisto produktus.

Tačiau nenusivilkite, jeigu jums patinkantis puodas dangčio neturi. Pastarąjį galite įsigyti ir atskirai. Didelį skirtingų dydžių dangčių pasirinkimą rasite mūsų asortimente. Patogiai jį peržiūrėti galite paspaudę ant šios nuorodos.

 

Apgalvokite, kiek puodų jums reikia

Kokybiški puodai – investicija, kuria tikrai nenusivilsite. Prieš nuspręsdami, kuris indas jums labiausiai tinka, apgalvokite savo poreikius. Galbūt jums praverstų daugiau puodų? Šis klausimas ypač aktualus naujakuriams, taip pat tiems, kurie dabar turimus virtuvės reikmenis naudoja jau pakankamai seniai.

Naujas puodų rinkinys praverčia įvairių patiekalų gaminimui. Jame yra visi reikalingiausi indai: tiek mažesni, tiek didesni. Įsigijus šį pirkinį nereikia gaišti laiko ieškant skirtingų puodų. Toks rinkinys ypač praverčia gaminantiems dažnai ir įvairius patiekalus. Be to, tai geras būdas sutaupyti, nes dažniausiai tokiu atveju sumokama mažiau nei perkant kiekvieną puodą atskirai.

 

Pagalvokite apie gamintoją

Dar vienas kriterijus, kurį rekomenduojama įvertinti renkantis geriausią puodą ar puodus, yra gamintojas. Nuo jo dažnai priklauso, ar virtuvės reikmenys bus tikrai aukštos kokybės. Zana.lt asortimente – tik patikimų ir pasaulyje pripažintų prekių ženklų produkcija.

Geriausi puodų gamintojai užtikrina tokias savo prekių savybes kaip:

  • tvirtumas,
  • ilgaamžiškumas,
  • patikimumas,
  • patogumas,
  • patrauklus dizainas ir kt.

Taigi įsigiję tokius virtuvės reikmenis jais galėsite sėkmingai naudotis daugelį metų. Būkite tikri, kad geriausi puodų gamintojai užtikrina nepriekaištingą savo produkcijos kokybę.

 

Atsiliepimai taip pat svarbūs

Kitų žmonių atsiliepimai gali padėti nuspręsti, kokie puodai geriausi. Dažniausiai jie pateikiami svetainėje, prie kiekvienos prekės atskirai. Galbūt jūsų pažįstami neseniai pirko tokius virtuvės reikmenis ir gali patarti? Be to, jei nepavyksta rasti atsiliepimų apie konkretų puodą, visuomet galite pasidomėti atsiliepimais apie jo gamintoją.

Žinoma, tokią informaciją reikėtų vertinti pakankamai kritiškai. Jeigu dauguma nuomonių yra teigiamos ir tik viena ar keletas neigiamų, nereikėtų tokio gaminio iš karto nuvertinti. Tas pats galioja ir priešingu atveju. Tačiau nederėtų abejoti, jog tuomet, kai reikalingi geriausi puodai atsiliepimai yra ganėtinai svarbus jų pasirinkimo kriterijus.

Nepraleiskite progos pasigaminti tobulo skonio, sveikų bei maistingų patiekalų ir jais nudžiuginti savo artimųjų. Plačiame Zana.lt asortimente galite rasti didelį tam tinkamų virtuvės reikmenų pasirinkimą. Nerūdijančio plieno, ketaus, garų ar kitas puodas – rinkitės tai, kas patinka labiausiai.