Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kokiu maistu pasirūpinti ruošiantis į žvejybą?

2019-11-08 12:37:00

Kokiu maistu pasirūpinti ruošiantis į žvejybą?

Žvejyba – populiarus laisvalaikio praleidimo būdas ne tik vasaros, bet ir žiemos metu. Dažniausiai ji trunka pakankamai ilgai, todėl norint neišalkti verta pasirūpinti sočiais užkandžiais ir šiltais gėrimais. Taigi, kokį maistą pasirinkti ruošiantis žvejybai šaltuoju metų laiku? Kuo čia praverčia termosas ir kiti maisto laikymui skirti reikmenys?

Sotūs ir maistingi užkandžiai

Iš pirmo žvilgsnio žvejyba gali pasirodyti pakankamai lengva ir didelės fizinės jėgos nereikalaujanti veikla. Visgi, didelę įtaką tam turi oro sąlygos. Žvarbų rudenį ar žiemą, kai tvyro neigiama temperatūra, net ir paprasčiausias užsiėmimas tampa kur kas sudėtingesniu. Tam, kad išsiruošus į šį nuotykį nepritrūktų jėgų, rekomenduojama pasirūpinti sočiais ir maistingais užkandžiais.

Tai gali būti rūkyti mėsos gaminiai, duona, sūris. Naudojant šiuos produktus paprasta pasigaminti sumuštinį. Juos galima iš anksto pasiruošti namuose arba pasiimti atskirus komponentus. Bet kuriuo atveju, čia itin praverčia nedidelės maisto laikymui skirtos dėžutės. Jos sandariai užsidaro, todėl sumuštinius saugu nešti kuprinėje ar krepšyje.

Karšti gėrimai

Termosas su karšta arbata arba kava – nepamainomas kompanionas ruošiantis į žvejybą. Tam, kad gėrimas išliktų šiltas visos išvykos metu, rekomenduojama pasirūpinti tinkamomis priemonėmis. Vienos iš geriausių pasirinkimų – nerūdijančio plieno termosai. Jie gali būti tiek mažesni (0,5 l), tiek didesni (1 l). Patogiai atsisukantis dangtelis leidžia mėgautis vis dar garuojančiu gėrimu, kad ir kur bebūtumėte. Kai kurios tokios priemonės turi ir stilingai atrodančias rankenėles. Vieni iš populiariausių išlieka sidabrinės spalvos termosai, tačiau galima rinkti ir ryškesnius, pavyzdžiui, raudonus.

Iš vidaus sušildantis maistas

Tam, kad žvejyba neprailgtų, o jūs nesušaltumėte, patartina pasirūpinti ne tik karštais gėrimais, bet ir šiltu, namuose ruoštu maistu. Ypač tinka tokie patiekalai kaip sriubos ir troškiniai. Jie maloniai sušildo, yra lengvai virškinami ir neapsunkina organizmo. Tinkamą maisto temperatūrą padeda išlaikyti specialus termosas. Šis indas turi platų kaklelį, todėl iš jo patogu valgyti. Sandarus dangtelis leidžia būti tikriems, kad karšta sriuba ar troškinys neišsilies į jūsų krepšį ir nesugadins kitų daiktų.

Nieko nelaukite ir leiskitės į smagią žvejybą kartu su draugais. Tam, kad jos metu nepritrūktumėte jėgų ir išliktumėte sotūs, pasinaudokite aukščiau pateiktais patarimais. Šaltuoju metų laiku jie gali ypač praversti. Šiltam maistui ir gėrimams išlaikyti reikalingas priemones rasite Zana.lt. Iškilus klausimams, drąsiai kreipkitės – patarsime ir padėsime apsispręsti.