Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kokius virtuvės indus rinktis norint gaminti sveikiau?

2020-02-04 11:07:00

Kokius virtuvės indus rinktis norint gaminti sveikiau?

Mūsų sveikatai ir savijautai didelę įtaką daro maisto kokybė, jo gaminimo būdai ir įrankiai, kuriuos naudojame gaminimo proceso metu. Dažnai girdime, kaip svarbu valgyti ekologiškai užaugintus produktus, kuriuose nėra jokių pesticidų ir kitų kenksmingų medžiagų. Be to, reikia naudoti tokius įrankius, nuo kurių į ingredientus nepatenka jokių cheminių medžiagų, sunkiųjų metalų. Saugūs virtuvės reikmenys yra būtini norint sveikai gyventi, palaikyti Jūsų bei šeimos narių sveikatą. Gyvename tokiu metu, kai įranga yra gana patikima, o specializuotos keptuvės ir puodai internetu gali būti įsigyti itin lengvai. Žemiau pateikiame sąrašą indų, pritaikytų gaminti sveikesnį maistą.

Ką rekomenduojame?

Norint pagaminti itin skanius, maistingus patiekalus, vertėtų rinkis tokius indus:

  • Nerūdijančio plieno. Šis metalas ir iš jo pagaminti įrankiai yra geras pasirinkimas, nes jie ilgaamžiai. Nerūdijantis plienas gerai tinka slėginiams, dideliems puodams, daržovėms troškinti, grūdams virti. Tačiau ne visada šie indai turi nelimpančią dangą – tokiu atveju gaminant vertėtų įpilti šiek tiek vandens arba aliejaus. Aukštos kokybės nerūdijančio plieno indai gali būti brangūs, tačiau reikia atsiminti, kad kokybiškai pagamintos priemonės tinka naudoti net kelis dešimtmečius.
  • Emale padengtus ketaus indus. Šie indai turi porceliano dangą, pagamintą iš stiklo miltelių, todėl ji atspari rūdims, yra lengvai prižiūrima, o taip pat – ir daugeliui įperkama. Ši ketaus indų versija yra ir su nelimpančiu paviršiumi, todėl nereikia dengti keptuvės specialia riebalų danga. Tokie puodai internetu – itin gera investicija. 
  • Keraminius puodus ir keptuves. Naudodami iš 100 % keramikos pagamintus arba keramika dengtus indus, galėsite nebesijaudinti dėl apsauginių dangų ar to, kad ruošiant maistą į jį pateks metale esančių medžiagų. Du dideli privalumai – jie yra atsparūs įbrėžimams, o karštis pasiskirsto tolygiai.

Tai – tik keli iš daugelio indų, kuriuos verta rinktis norint pagaminti sveiką, aromatingą maistą.

Kaip išsirinkti tinkamą?

Keptuvės ir puodai internetu įsigijami lengvai ir greitai, tačiau norint išsirinkti tinkamą, reikia atsižvelgti į dar kelis svarbius aspektus:

  • Patvarumas. Indo ilgaamžiškumas priklauso nuo priežiūros, reikalingos optimaliai įrankio būklei palaikyti. Jis taip pat priklauso ir nuo to, kaip lengvai subraižoma ar sugadinama pati keptuvės ar puodo gamybos medžiaga, todėl pravartu pirkti šiems pažeidimams atsparią įrangą.
  • Gaminimo poreikiai. Jei gaminama minimaliai, verčiau pirkti vieną ar du aukštos kokybės virtuvės įrankius. Tačiau jei gaminama daug ir dažnai, naudinga įsigyti kelis skirtingų rūšių reikmenis.
  • Kaina. Gera įranga kainuoja daug, tačiau tai – investicija, atsiperkanti ilgą laiką. Jei ir nėra galimybės nusipirkti žinomo, prabangaus prekių ženklo keptuvės, ne bėda – Zana.lt rasite ir pigesnių, bet taip pat patvarių variantų.

Apsvarsčius šiuos kriterijus, įsigyti norimą virtuvės įrangą nebus sunku. Įsigytos keptuvės ir puodai internetu galiausiai atitiks Jūsų asmeninius poreikius, prioritetus ar estetinius norus.

Norint pagaminti gerą savijautą padedantį išlaikyti maistą, svarbu ne tik ingredientų ekologiškumas, bet ir pačios virtuvės įrangos patikimumas, saugumas. Pasirūpinkite savo ir šeimos narių sveikata įsigydami tam pritaikytus indus.