Grįžti atgal
Visos Kategorijos

6 naujųjų metų pažadai Jums ir Jūsų virtuvei

2020-02-03 00:00:00

6 naujųjų metų pažadai Jums ir Jūsų virtuvei

Atėjus naujiems metams, daugelis žmonių mėgsta užsibrėžti naujus tikslus ir pasižadėti nuveikti kažką naujo. Neretai tie pažadai yra pradėti lankyti sporto klubą, nukeliauti į egzotinę šalį ar užsiimti kokiu nauju hobiu. Tačiau pradėti planuoti ir vykdyti šiuos pažadus dažnam sunku, ypač šaltuoju metų laiku, kai norisi tik likti šiltuose namuose. Bet tai irgi gali būti naudinga – žiema yra puikus metas išsikelti tikslus, susijusius su virtuve ir maisto gaminimu. Privalumas – šiuos pažadus išpildyti nėra sunku, praversti gali ir tokie paprasti dalykai kaip maisto laikymo indeliai ar garų puodas. Štai keli lengvai įgyvendinami naujų metų pažadai Jums ir Jūsų virtuvei.

1. Sveikiau maitintis

Šį tikslą išsikelia daugelis žmonių, tačiau jo laikytis visas 365 dienas per metus ne visada pavyksta, ir tai nėra blogai. Juk Jūs neturite visiškai atsisakyti nesveiko maisto ir nustoti mėgautis pamėgtais patiekalais. Štai keli žingsniai, kurie padės po truputį žengti į priekį sveikos mitybos link:

  • Papildykite racioną vaisiais ir daržovėmis. Net ruošdami paprastus patiekalus naudokite šviežius žalumynus, garnyrui naudokite salotas.
  • Švenčių metu sumažinkite porcijų dydžius – taip išvengsite ir persivalgymo.
  • Namuose saldainius pakeiskite džiovintais vaisiais, riešutais, sveikais krekeriais. Kad ilgiau išliktų švieži, juos laikykite biriam maistui skirtuose indeliuose.

Pradėję nuo šių paprastų dalykų, laikui bėgant atrasite, kad sveikai maitintis yra lengva, o tokie patiekalai – skanūs.  

2. Įsigyti priemones, kurios ilgainiui sutaupys pinigų

Kokybiškas garų puodas, trintuvas ar energiją taupantis šaldytuvas kainuoja daug, tačiau daugelis jų ilgainiui padės Jums sutaupyti ne tik pinigų, bet ir vietos virtuvėje, laiko gaminant maistą. Šios priemonės padės paruošti sveiką maistą itin greitai ir užtikrins, kad tiek patiekalai, tiek ingredientai išliktų švieži, skanūs ilgą laiką.

3. Palaikyti tvarką virtuvėje

Interjero spintelių priedai, įvairūs laikikliai ir indų džiovyklos yra puikūs įrankiai, padedantys palaikyti virtuvėje tvarką. Išsirinkite kasdien naudojamus daiktus ir pasidėkite į lengvai pasiekiamas spinteles, o likusiais, nenaudojamais daiktais tiesiog atsikratykite.

4. Neštis namuose gamintą maistą į darbą

Daugelis žmonių išeina pietauti į kavines ar restoranus, tačiau pasirinkę darbe valgyti namuose gamintą maistą, Jūs ne tik sutaupysite pinigų: sprendimas ypač pravers, jei norite gyventi sveikiau. Garų puodas padės pagaminti naudingąsias medžiagas išlaikantį maistą, o Jūsų išsirinkti spalvingi maisto laikymo indeliai leis patogiai atsinešti pamėgtus patiekalus į darbą.

5. Išmokti gaminti kitų kultūrų patiekalus

Jei atsibodo valgyti tuos pačius patiekalus, tai yra itin geras pažadas. Pasaulyje egzistuoja tiek daug kultūrų, kad net ir išrankiausiam pavyks surasti tokį maistą, kurio vėliau bus sunku atsisakyti. Tuo pačiu išmoksite ne tik įdomių, nebandytų receptų, bet taip pat geriau pažinsite kitas kultūras – o gal net atrasite naują šalį, kurią norėsite aplankyti.

6. Praleisti daugiau laiko su šeima

Kartais sunku rasti laiko pabūti su artimaisiais, ypatingai, kai visi dažniausiai būna užsiėmę darbais ar kita veikla. Nauji metai yra puikus laikas pradėti kviesti namiškius kartu vakarieniauti. Tokiu atveju itin tiks sveikas maistas, kurį ruošiant pravers garų puodas, nauji virtuvės reikmenys, tokie kaip raštuotos lėkštės, naujos stalo puošmenos ir panašiai. Visa tai sukurs jaukią atmosferą ir paskatins šeimą kasdien susėsti prie stalo, pabendrauti.

Įvykdyti savo naujametinius pažadus nėra sunku: viskas prasideda nuo mažų žingsnių. Pradėjus įgyvendinti šiuos paprastus su virtuve susijusius tikslus, gali pagaliau kilti ryžtas įgyvendinti ir didesnio masto norus.