Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Virtuvės reikmenys, būtini pradedantiesiems konditeriams

2020-01-31 13:30:10

Virtuvės reikmenys, būtini pradedantiesiems konditeriams

Ar kada nors teko mėgautis tokiais skaniais naminiais saldžiais užkandžiais, kad panorote pasigaminti jų patys? O gal tiesiog norite nustebinti draugus ir namiškius savo gamybos pyragėliais, bet tiesiog nežinote, nuo ko pradėti? Taip, konditerija gali pasirodyti paini, ypač jei dar tik pradedate jos mokytis. Juk yra tiek daug skirtingų rūšių keptuvių ir specialiosios įrangos, kad gali būti sunku išsiaiškinti, kuri iš tikrųjų būtina naujam kepėjui. Tad nusprendėme aptarti esminius konditerijos įrankius, praversiančius visiems pradedantiesiems konditeriams.

Kepimui skirtos formos

Kokybiškos kepimo formos yra kievieno konditerijos gaminio pagrindas – be jų nebūtų įmanoma pasigaminti daugelio saldžiųjų užkandžių. Šių indų yra įvairių formų, tipų ir dydžių, tačiau pradedančiąjam pakanka turėti paprastą stačiakampę metalinę, tortams skirtą apvalią, susegamą, bei keksiukams skirtą kepimo formą. 

Plakiklis

Tai dar vienas esminis konditerijos įrankis, mat maišyti ingredientus šaukštu ar šakute gana sunku, be to, tai užtrunka ilgai. Plakikliu galima tinkamai paruošti gaminiams būtiną masę ar glaistus. Pasirinkus elektrinį prietaisą, tai padaryti galima dar paprasčiau ir greičiau. 

Matavimo prietaisai

Gaminant paprastus patiekalus interpretacijos erdvės daugiau, tačiau konditerijoje visus ingredientus būtina tiksliai išmatuoti. Netinkamas cukraus, miltų ar pieno kiekis gali visiškai pakeisti gaminio skonį. Todėl įsigyti tokius matavimo prietaisus kaip svarstyklės – būtina. 

Sausainių formelės

Kepimo formos išties pravarčios kepant sausainius, tačiau norint išgauti įdomias formas, tam reikia metalinių sausainių formelių. Privalumas tai, kad jas galima panaudoti gaminant ne tik sausainius, bet ir dekoracijas iš cukrinės masės tortams, pyragams ar pjaustant vaisius ir daržoves, ypač, jei juos norima patiekti vaikams.

Dubenys maišymui

Dauguma receptų skirti pagaminti gana gausiam tortų ar sausainių masės kiekiui, todėl išsiversti tik su paprastais virtuviniais dubenėliais nepavyks – juose tiesiog per mažai vietos. Pradedantiesiems užteks trijų dydžių metalinių dubenėlių maišymui: 38, 40 ir 44 cm skersmens.

Keli patarimai 

Net ir turint visas būtinas priemones, kartais sunku žinoti, nuo ko pradėti norint pagaminti tiek paprastą, tiek sudėtingesnį kepinį. Todėl čia pateikiame keletą patarimų, kurie gali palengvinti visą konditerijos procesą:

  • Prieš pradėdami gaminti atidžiai perskaitykite receptą. Turimos kepimo formos ar plakiklis pravers pačioje eigoje, tačiau ją turite numatyti dar prieš imdamiesi gaminimo. Įsitikinkite, kad tikrai turite visus reikmenis ir ingredientus.
  • Iš anksto paruoškite visus ingredientus. Tai palengvins ir pagreitins darbą.
  • Nebijokite daryti klaidų. Net ir profesionalūs konditeriai kartais klysta, tad jei kažkas nesigauna iš pirmo karto, nenuleiskite rankų ir bandykite dar kartą. Kartais tai nuveda prie skanių atradimų.

Svarbiausia yra ramiai įveikti kiekvieną etapą ir nepradėti panikuoti, jei kas nors nepavyksta.

Gaminti saldumynus nėra sunku, ypač, jei iš anksto pasirūpinama būtinais reikmenimis, tokiais kaip kepimo formos, dubenys maišymui ir kiti čia paminėti įrankiai. Tuomet galima nustebinti namiškius ir draugus ne tik paprastais saldžiaisiais gaminiais, bet ir, šiek tiek įgudus, įmantriais pyragais, tortais ir saldainiais.