Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip pasirinkti termopuodelį?

2019-01-18 16:11:55

Kaip pasirinkti termopuodelį?

Termopuodeliai mėgstami dėl savo patogumo ir kompaktiškumo. Dar ne taip seniai norint vidury išvykos ar pasivaikščiojimo išgerti karštos kavos ar arbatos reikėdavo su savimi turėti termosą. Jis yra puiki alternatyva, tačiau tokį indą ne taip patogu naudoti užsiimant aktyvia veikla. Termopuodelis šiandien – kone neatsiejamas kiekvieno keliautojo kompanionas. Tačiau tam, kad jis iš tiesų džiugintų, reikėtų žinoti, kaip išsirinkti tokį puodelį, kuris savo savybėmis atitiktų visus poreikius. Pateikiame kelis reikšmingus kriterijus.

Medžiagos

Termopuodeliams gaminti naudojamas plastikas, stiklas, bambukų pluoštas arba nerūdijantis plienas. Kiekviena šių medžiagų turi savų trūkumų ir privalumų. Dažniausiai visgi naudojamas nerūdijantis plienas, nes jis labiausiai pasižymi patvarumu, tvirtumu.

  • Plastikas yra tvirtas, jis nesunkiai atlaikys ilgiausias keliones. Iš šios medžiagos pagaminti termopuodeliai paprastai džiugina ir puikia kaina.
  • Stiklas ganėtinai neblogai išlaiko gėrimo temperatūrą ir visiškai nepaveikia gėrimo skonio – tai yra didžiausias šios medžiagos privalumas. Tačiau stikliniai puodeliai paprastai yra atviri, be dangtelių. Dėl šios priežasties siūlome juos rinktis viešojo maitinimo įstaigoms.  
  • Bambuko pluošto puodeliai puikiai tinka tiek karštiems, tiek šaltiems gėrimams. Didžiausias privalumas – savaime suyranti medžiaga. Be to, bambukiniai puodeliai itin lengvi.
  • Iš nerūdijančio plieno pagaminti puodeliai puikiai išlaiko gėrimo temperatūrą ir yra išskirtinai tvirti. Dėl to tokie termopuodeliai drąsiai gali būti naudojami visur.

Dydis (talpa)

Jums reikiamo puodelio dydis labiausiai priklauso nuo veiklos, kuria užsiimate. Jeigu norite tik pagurkšnoti kavos ar arbatos pakeliui į darbą, pusės litro ar 700 ml puodelio tikrai užteks. Į tokį tilps ir paprasta juoda kava, ir frapė, latė, kiti panašūs gėrimai. Norint išvykti į ilgesnes keliones, sportuojant geriau rinktis 1.5 l ar dar talpesnį puodelį.

Sandarumas

Nuo Jūsų veiklos priklauso ir tai, kokio sandarumo puodelis tinka geriausiai. Neužsiimant aktyvia veikla, mėgaujantis gėrimu uždaroje patalpoje puikiai tinka paprasčiausiai užspaudžiamas ar dangtelio visai neturintis puodelis. Tačiau keliaujant, judant geriausiai tinka termopuodeliai su užsukamu, itin sandariu dangteliu. Iš jo skystis neišbėgs, kad ir kokia aktyvia veikla beužsiimtumėte.

Taigi, vieno atsakymo į klausimą, kokį termopuodelį reikėtų rinktis, nėra – visi gaminiai yra ganėtinai skirtingi. Tad prieš rinkdamiesi puodelį gerai apgalvokite, kokiomis aplinkybėmis jį dažniausiai naudosite: tuomet tinkamiausią išsirinksite išties greitai ir lengvai. Jei visgi dvejojate dėl pasirinkimo, visuomet galite pasitarti su Zana.lt ar fizinių salonų konsultantais – jie mielai padės atrasti tokius puodelius, kurie džiugins ilgus metus.