Grįžti atgal
Visos Kategorijos

5 svarbiausi indų pasirinkimo kriterijai

2019-01-18 16:08:41

5 svarbiausi indų pasirinkimo kriterijai

Dažnai įsirengdami namus ar norėdami juos atsinaujinti neįvertiname milžiniško indų pasirinkimo ir juos besirinkdami praleidžiame daugiau laiko nei norėtume. Dažniausiai taip nutinka, nes paprasčiausiai nežinome, ko mums tuo metu reikia. Žinoma, šiais laikais siūlomas patogus pasirinkimas – indai internetu, tačiau jeigu nežinosite, ko tiksliai ieškote, vis tiek bus nelengva. Tad ką visgi reikėtų žinoti prieš pradedant rinktis indus savo namams?

Medžiagos

Indai gaminami iš įvairiausių medžiagų. Juos renkantis pravartu žinoti, kokie yra kiekvienos medžiagos trūkumai ir privalumai. Taip bus daug lengviau suprasti, ko ieškote ir galėsite greitai atmesti netinkamus variantus.

  • Baltoji keramika. Iš molio formuojami rafinuoto dizaino indai, deginami aukštoje temperatūroje. Juos drąsiai galima plauti indaplovėje ir dėti į mikrobangų krosnelę. Tokie indai yra ganėtinai patvarūs ir nebrangūs.
  • Porcelianas. Paprastas ir kaulinis porcelianas yra labai tvirtos medžiagos. Porcelianui naudojamas baltasis molis suteikia jam žavingą išvaizdą, o kauliniam porcelianui gaminti naudojami jaučių kaulų pelenai suteikia tvirtumo. Galite neabejoti, kad įsigyti tokie indai internetu jus pasieks saugiai. Tvirtumas ir grožis turi savo kainą, tad tokie indai brangesni nei keraminiai.
  • Majolika ir fajansas – taip pat porceliano rūšys, tačiau jos neturi vienos pagrindinių porceliano savybių – tvirtumo. Majolika ir fajansas pakeri grožiu, tad lengvai sužavės Jūsų svečius, tačiau tokių indų kasdieniniam vartojimui rinktis nepatariama dėl jų trapumo.

Esama ir iš grūdinto stiklo, mineralinių medžiagų pagamintų indų. Jie taip pat pasižymi patvarumu, atsparumu įbrėžimams. Visi iš skirtingų medžiagų pagaminti indai pasižymi savitu dizainu, tekstūra, tad patariame įvertinti ir individualius estetinius poreikius.

Spalva

Nepamirškite, kad indai skirti ne tik valgymui, bet ir tam, kad papuoštų Jūsų namus, tad prieš rinkdamiesi indus atkreipkite dėmesį į būsto spalvų gamą ir pasirinkite tokius indus, kurie tiktų prie interjero. Beveik kiekvieniems namams tiks paprasčiausi balti indai: jie atrodo elegantiškai ir neerzina akių. Be to, juose dailiai atrodo visi patiekalai. Spalvų klausimą lengviausia spręsti, kai perkami indai internetu, nes žiūrėdami į nuotraukas nesunkiai įvertinsite, ar gaminiai tinka prie Jūsų namų interjero.

Kokie indai jums reikalingi?

Tai – itin svarbus klausimas. Indų pasirinkimas labai priklauso nuo jų paskirties, funkcijos. Žinodami, ką dėsite į indus, kokiomis aplinkybėmis juos naudosite, išsirinksite gerokai greičiau.

  • Porcelianiniai indai brangesni ir dažniausiai perkami naudojimui ypatingomis progomis.
  • Keramikiniai ar akmens masės indai pigesni, tad puikiai tinka kasdieniam naudojimui.

Kiekis

Dar prieš pirkdami indus nuspręskite, kiek indų Jums reikia. Pagalvokite, kiek daugiausiai svečių susilaukiate ir kiek indų gali prireikti ateityje. Kai perkami indai internetu, jų pasiūlos skaičius dažnai būna didesnis, tad galite neabejoti, kad rasite reikiamą kiekį indų.

Dydis

Nepamirškite, kad skirtingo dydžio indai dažnai turi skirtingas paskirtis – didesni skirti pagrindiniams patiekalams, mažesni – užkandžiams ar desertams. Jeigu planuojate pirkti didelius indus, įsitikinkite, kad turėsite kur juos saugiai ir patogiai laikyti.

 

Indai – svarbi maisto estetikos ir malonumo gardžiuotis patiekalais dalis. Neskubėkite ir apgalvokite įvairius niuansus: taip lengvai atrasite tokius indus, kurie pavers mažyte švente net įprastus pietus.