Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Tobula virtuvė: kokie reikmenys joje būtini?

2019-01-18 16:02:57

Tobula virtuvė: kokie reikmenys joje būtini?

Kai galvojame apie savo svajonių virtuvę, dažniausiai įsivaizduojame, kokių baldų norėtume, kokios spalvos turėtų būti sienos ir kaip viskas turi būti išdėstyta. Tačiau retai susimąstome apie reikmenis, be kurių virtuvė visiškai negalėtų atlikti savo funkcijos. Virtuvės reikmenys, nuo peilių ir keptuvių iki indelių maistui laikyti, ne tik atlieka savo funkciją, bet ir gali tapti nepamainoma virtuvės puošmena. Tad kas turėtų būti kiekvienoje virtuvėje?

Peiliai

Jeigu yra vienas įrankis, kuriam nereikėtų taupyti, tai peiliai. Visgi juos naudojame kasdien ir jie būtini ne tik maisto gamybai, bet ir norint patiekalus patiekti, suvalgyti. Gaminti naudojant gerus, aštrius peilius yra vienas malonumas ir Jūs tikrai pastebėsite, kaip žymiai daug greičiau pavyksta įveikti visus pjaustymo darbus nusipirkus kokybišką peilių rinkinį. Geriausia ieškoti nerūdijančio plieno peilių, sudėtyje turinčių daug anglies ar stiklo pluošto. Tokie virtuvės reikmenys bus tinkami naudoti ilgus dešimtmečius.

 

Peiliai, kurių reikia kiekvienoje virtuvėje:

  • Šefo peilis – pagrindinis, skirtas pjaustymo ir kapojimo darbams.
  • Duonos peilis.
  • Filė peilis – būtinas, jeigu namuose gaminate daug žuvies, paukštienos patiekalų.
  • Kepsnių peilis – valgomojo stalui.
  • Mėsos peilis – jo ilgas ašmuo idealiai pritaikytas mėsai pjaustyti.

Šių peilių turėtų užtekti visoms kasdienėms užduotims virtuvėje atlikti.

Puodai ir keptuvės

Be jų virtuvėje – nė žingsnio. Puodai ir keptuvės reikalingi tiek pagrindiniams patiekalams, tiek sriuboms ar padažams ruošti. Kadangi juos, taip, kaip ir peilius, naudosite kone kiekvieną dieną, verta išsirinkti tokius, su kuriais gaminti būtų malonumas, o ne darbas.

Be jokios abejonės, pati populiariausia medžiaga puodams ir keptuvėms gaminti – nerūdijantis plienas. Iš jo pagaminami universaliausi virtuvės reikmenys, tad jeigu negalite sau leisti pirkti daug skirtingų puodų ir keptuvių, rinkitės būtent nerūdijančio plieno gaminius. Keptuvėms gaminti nerūdijantis plienas naudojamas kiek rečiau, tad patartina ieškoti keptuvės su didžiausiu kiekiu vario ir aliuminio – tokios keptuvės greičiausiai įšyla ir gerai paskirsto šilumą.

Tam tikriems gaminimo procesams tinkamesnės gali būti ketaus arba nelimpančią dangą turinčios keptuvės. Ketus puikiai tinka mėsai kepti, o nelimpanti danga leis iškepti nepriekaištingus omletus. Zana.lt rasite ir nelimpančios dangos puodų, kurie leidžia patogiau gaminti košes ir kitą lipnų maistą.

Kiti reikmenys

Be abejonės, peiliai, keptuvės ir puodai yra svarbiausi virtuvės reikmenys, tačiau tai nereiškia, kad jų užtenka norint sėkmingai suktis virtuvėje. Jokia virtuvė neįsivaizduojama ir be šių reikmenų:

  • pjaustymo lentelės,
  • kepimo formos,
  • indelių maistui laikyti,
  • žnyplių,
  • virtuvės įrankių,
  • plastikinių ar medinių mentelių ir šaukštų,
  • tarkos.

Turint visus šiuos reikmenis virtuvėje neturėtų nieko pritrūkti. Tinkamai pasiruošę galėsite gaminti ką tik širdis užsigeis – nuo paprasčiausių iki meistriškumo reikalaujančių patiekalų.