Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip pasirūpinti nepriekaištinga indų išvaizda?

2019-02-27 15:25:00

Kaip pasirūpinti nepriekaištinga indų išvaizda?

Dauguma stengiamės prižiūrėti turimus indus: juk valgyti ir gerti iš tviskančių, nepriekaištingos būklės indų visada maloniau. Deja, tikslą pasiekti ne visuomet lengva. Dažnai taip nutinka dėl to, kad paprasčiausiai nesilaikoma jų priežiūros patarimų. Su tuo susijusių klaidų išvengti nesunku. Zana.lt indai internetu pristatomi ne tik nuotrauka, bet ir išsamiu aprašu, kuriame aptariama ir priežiūra. Puikią indų išvaizdą padės užtikrinti ir keli papildomi patarimai.

Į indaplovę – tik tam tinkamus indus

Dabar dažnas įsirengdamas virtuvę įsigyja ir indaplovę. Tai labai patogus prietaisas, kuris neabejotinai sutaupo daug laiko. Vis dėlto į indaplovę indus reikia dėti atsargiai – kai kurie jų tiesiog nėra tinkami plovimui šiuo būdu. Tai gali sugadinti ne tik įrenginį, bet ir indus. Geriausia dar prieš perkant indus pasidomėti, ar juos galima plauti indaplovėje. Tai itin paprasta padaryti, jei perkami indai internetu. Paprastai ypatingo atsargumo reikalaujantys indai yra šie: krištolinės taurės, termo puodeliai, trapaus stiklo dirbiniai, emaliuoti, mediniai, iš ketaus pagaminti indai. Taip pat plovimui indaplove netinka porcelianas, variniai puodai ir keptuvės, peiliai.

Leiskite indams atmirkti

Pridžiūvusius maisto likučius nuplauti gerokai sunkiau – dažnai tenka juos stipriau pašveisti. Nenorėdami pakenkti indų kokybei, turėtumėte leisti nešvarumams atmirkti. Dubenėlius pripildykite šiltu vandeniu, o norėdami atmirkyti lėkštes, galite užkimšti kriauklę ir į ją pripilti tiek vandens, kad apsemtų lėkštes. Palaukite bent 10 minučių prieš pradėdami plauti, o jeigu reikia – ilgiau. Atmirkę maisto likučiai lengvai nusiplauna, todėl nebereikia jų trinti ir rizikuoti sugadinti ant indų esantį dažų sluoksnį, kitokius dekoro elementus.

Nesudėkite į kriauklę visų indų iš karto

Galbūt indus išplausite šiek tiek greičiau, jei juos plausite visus iš karto, tačiau jūsų naujai įsigyti indai nebeatrodys tokie nauji ir švarūs, kokie galėtų būti. Tai ypač svarbu tuo atveju, jei užsakomi išskirtinio dizaino, prabangūs indai internetu. Pirmiausia išplaukite neriebaluotus indus ir tuos, kurių nereikia šveisti. Taip neišpurvinsite šių indų papildomai. Medinius įrankius taip pat rekomenduojama išplauti pirmiau, nes ilgai mirkoma mediena gali suminkštėti.

Suteikite indams papildomo tviskesio

Sunkiausia išlaikyti taurių ir kitų skaidraus stiklo indų spindesį. Tokius indus rekomenduojama plauti vandenyje, į kurį įmaišyta šiek tiek sodos (tik gerai ją ištirpinkite, kad nesubraižytumėte indų), o paskui perskalauti vėsiu vandeniu ir palikti išdžiūti. Norėdami dar didesnio tviskesio, sausinkite indus naudodami lininius arba medvilninius virtuvinius rankšluosčius, specialias popierines šluostes.

Pašalinkite nemalonų kvapą

Kai kurie maisto produktai turi specifinį ir dažnai erzinantį kvapą, kurio gali prisigerti net ir ką tik įsigyti indai. Geriausiai kvapus šalina į karštą vandenį įpiltas actas. Galite acte suvilgyti šluostę ir ja patrinti indus, o paskui juos perplauti vandeniu. Jeigu acto neturite, naudokite citrinos sultis. Žinoma, būkite atsargūs – šios medžiagos taip pat gali pakenkti trapiems indams.

Indai internetu – puikus pasirinkimas, jei norite sutaupyti laiko. Vis dėlto vien įsigyti indus neužtenka – jų priežiūrai išties reikėtų skirti laiko. Laikydamiesi aukščiau išvardytų patarimų, atidžiai pasidomėję konkrečių indų priežiūros ypatumais puikia jų išvaizda pasirūpinsite tikrai lengvai. Jei kyla dvejonių dėl konkretaus indo priežiūros, visuomet galite pasikonsultuoti su Zana.lt komanda – tiesiog parašykite mums žinutę ar paskambinkite puslapio viršuje nurodytu tel. numeriu.