Grįžti atgal
Visos Kategorijos

2021-ųjų virtuvė: kokia duoninė geriausia?

2021-02-12 10:20:09

2021-ųjų virtuvė: kokia duoninė geriausia?

Kokia duoninė geriausia šiandien? Ko gero, nėra vieno vienintelio varianto, kuris tiktų kiekvienam. Tačiau geriausią produktą individualiai sau ar šeimai tikrai galima išsirinkti, atsižvelgiant į būtinas ir tuomet pridėtinę vertę kuriančias funkcijas. Tad šįkart apžvelgsime aspektus, kurie padės nuspręsti, kokia duoninė tinkamiausia būtent jūsų namams!

 

Gamintojas

Šiandien pasiūla kaip niekuomet didelė, tad nesunku „pasiklysti” tarp variantų. Vis dėlto, jei norite išties iki smulkmenų apgalvoto, kokybiško daikto, gamintojas neišvengiamai tampa vienu iš svarbiausių kriterijų. Lygiai taip pat, kaip su bet kokia kita preke ar paslauga, dažnai geriausia yra ta, kuri gaminama ar teikiama patirtį sukaupusių ekspertų. 

Tad mūsų patarimas – pasidairykite, skirkite laiko paanalizuoti, iš kur atkeliauja ši jūsų namų detalė. Mes atidžiai rūpinamės gamintojų ir pačių prekių atranka, visgi sprendimą gali nulemti ir tiesiog jau pažįstamas, pamėgtas prekių ženklas.

 

Duoninė – interjero dalis

Ne be reikalo suteikėme, atrodytų, įprastam virtuvės daiktui namų interjero detalės „titulą”. Sakote, per stipru? 

Tačiau jei ieškodami tinkamiausios duoninės internete praleidžiate ne vieną valandą, o akys dairosi pamėgtų spalvų, modernaus dizaino ir kokybiškos išvaizdos – tai jau tampa namų kūrimo proceso dalimi. Todėl atsakydami į klausimą, kokia duoninė geriausia, skirkite minutę ir užduokite sau dar kelis. 

 

Pavyzdžiui:

  • Koks stilius ir medžiagos vyrauja jūsų namų interjere?
  • Kokios spalvos pagrindinės ir kokios – interjerą papildančios?
  • Ar duoninė galėtų tapti virtuvės akcentu, ar turėtų būti dėmesio per daug neatkreipiančia, su visuma susiliejančia interjero detale?
  • Kokioje tiksliai vietoje numatyta vieta duoninei?
  • Kokios formos vyrauja jūsų namuose ir kokios perteiktų virtuvės nuotaiką, viziją?

Atsakymai į šiuos klausimus padės susiaurinti paieškos lauką ir atsirinkti vieną ar kelis gamintojus, kurių stilius artimas jums.

 

virtuves interjeras

Forma

Turėdami mintyje paskutinį pateiktą klausimą, natūraliai pereiname prie kito punkto – forma kartais svarbi ne tik dėl kuriamos nuotaikos bei namų stiliaus. Sprendžiant, kokia duoninė geriausia formos atžvilgiu, yra ir praktiškoji pusė, kuri lemia tai, kad kai kurių duoninių paviršius yra būtent plokščias. Atrodytų smulkmena, bet stačiakampis gaminys tinkamiausias, kai virtuvė maža ar vidutinė. Kodėl?

  1. Nors virtuvė nedidelė, joje teks sutalpinti visus įprastus įrenginius ir produktus. Pasirinkdami lygaus paviršiaus duoninę, „išlošite” papildomą vietą ant stalviršio, it sukurdami lentyną kitiems daiktams.
  2. Kone ant kiekvienos duonos pakuotės mus perspėja užrašas „laikyti sausoje ir vėsioje vietoje”. Taigi, natūraliai atkrenta palangės ir kone pusė ar net daugiau apšviestos virtuvinio stalviršio erdvės. Taip lieka viena ar dvi spintelės, ant kurių, ko gero, bus laikomi ir dar keli saulės spinduliams jautrūs daiktai ar produktai. Būtent jie ir galėtų būti patogiai padėti ant susikurtos „lentynos”.

Jei įtariate, kad tai jūsų atvejis, pasiruoškite iš anksto ir imkitės planavimo anksčiau, nei įsivyraus netvarkos pojūtis.

Matmenys

Matmenys – taip pat svarbus pasirinkimo kriterijus. Išskirtume 3 pagrindinius aspektus, kurie padės apsispręsti:

  • Apgalvokite, kokie kepiniai vyrauja jūsų virtuvėje – ar tai tik pusė juodos duonos kepalo, o gal platus asortimentas pusryčiams, pietums ir vakarienei?
  • Ar esate linkę pirkti kelioms dienoms, ar savaitei?
  • Įvertinkite žmonių, kurie mėgausis duonos gaminiais, kiekį – ar tai tik jūs vieni, ar visa šeima?

Svarstydami, kokia duoninė geriausia jūsų namams, atkreipkite dėmesį į visus matmenis, lemiančius talpumą. Jei jūsų virtuvėje prancūziškas batonas – gana retas svečias, galbūt pakaks siauresnės, bet gilesnės duoninės, priešingu atveju, koncentruokitės ne tik į gylį, bet ir plotį bei aukštį.

 

duonine

 

Medžiagos

Medžiagos pasirinkime slypi labai daug: nuo stiliaus, faktūros, spalvų, priežiūros subtilybių iki ypatingų savybių. Rinkoje galite rasti įvairiausių medžiagų, tačiau tikrai ne visos atitinka keliamus aukštus kokybės standartus.

Vis dėlto, kokie yra pagrindiniai variantai?

 

Plastikas

Tai tikrai ne geriausias variantas tiems, kurie palaiko tvarumo idėją, tačiau negalime paneigti: tai vis dar dažnas pasirinkimas. Kodėl? Plastikas dažnai reiškia prieinamesnę kainą, lengvumą, galimybę matyti duonos gaminių būklę ir kiekį, neatidarius dangčio, per pasirinktas permatomas sieneles.

 

Medis

Mediena pamėgta dėl ypatingo natūralumo pojūčio, sąsajos su šeimos tradicijomis. Yra įvairiausių dizainų, tačiau stilius smarkiai nesikeičia. Valymas nėra sudėtingas, bet gali būti sunkiau tvarkytis su sugeriamais kvapais. Dažnai produktas būna talpus, gerai palaikantis ilgesniam kepinių gyvavimui svarbias sąlygas.

 

Keramika

Unikalus, išskirtinis stilius, bet tuo pat metu ir didesnis svoris. Tačiau nepaneigsime – keramika turi ypatingą elegancijos, aptakių formų ir malonios faktūros pojūtį bei savybę išlaikyti duonos skonį ir tinkamą drėgmės lygį.

 

Nerūdijantis plienas

Atsakant į klausimą, kokia duoninė geriausia šiandien, nerūdijantis plienas galėtų būti vienas optimaliausių medžiagos pasirinkimo variantų. Taip yra todėl, kad šie virtuvės reikmenys turi labai daug pliusų tiek išskirtinio dizaino, tiek priežiūros atžvilgiu:

  • modernus, minimalistinis dizainas;
  • tvirtumas ir tvarumas;
  • atsparumas drėgmei;
  • itin paprasta priežiūra;
  • atsparumas kvapams.

Nerūdijantis plienas – dažnai virtuvėje naudojama medžiaga, tad tokią duoninę lengva priderinti.

 

Visa esmė slypi smulkmenose

Galiausiai, jei idealios duoninės vizija tapo aiškesnė, prisiminkite posakį, kad esmė slypi detalėse. Jei jau išsirinkote kelis galimus variantus, geriau atmesti tuos, kurių konstrukcija nepritaikyta kepinių ventiliacijai – juk itin svarbu, kad duonos gaminiai „kvėpuotų”. Taip pat, ar ne maloniau būtų, jei kasdien varstomas duoninės dangtis atidarytas nekristų, o laikytųsi? Ir užsidarytų tyliai? Tuomet produkto informacijoje ieškokite tokių punktų, kaip integruotas magnetas ir specialios apsaugos nuo dangčio smūgių bei garsų.

Taigi, verčiau paklausti savęs ne kokia duoninė geriausia, bet kokios yra geriausios duoninės funkcijos būtent jums. Išlaikyti gaminius šviežius kuo ilgesnį laiką? Žinoma, ši išlieka pagrindine. Tačiau aišku, kad nūdienos technologijų ir dizaino eroje tai būtų ne vienintelis kriterijus. Šiandien išmanūs dizaino ir funkcijų sprendimai sukuria svarbią pridėtinę vertę kiekvienam daiktui, atkeliaujančiam į mūsų namus.

Todėl žvalgydamiesi nenuleiskite kartelės, žiūrėkite plačiau, klauskite, domėkitės ir ieškokite kokybės – stiliaus ir, būtinai, funkcionalumo darnos!