Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kepimo formos: kuri labiausiai tinka jums?

2020-03-06 00:00:00

Kepimo formos: kuri labiausiai tinka jums?

Kai kepimo formų pasirinkimas toks didelis, gali būti nesunku pasiklysti ir nebesuprasti, kuo jos visos tarpusavyje skiriasi. Kad išsirinkti būtų lengviau, pateikiame detalią informaciją, kuri, tikimės, ir palengvins jūsų apsisprendimą.

Skirtingos rūšys ir išskirtinumai

Stiklinė kepimo forma vištienai kepti

Žanos“ elektroninėje parduotuvėje galite rasti 5 skirtingų rūšių, aukščiausios kokybės kepimo formų. Jos yra:

  • stiklinės;
  • metalinės;
  • keraminės;
  • silikoninės.

Teigti, jog visos formos vienodos ir skiriasi tik jų medžiagos, būtų neteisinga. Iš tiesų, nors visų jų paskirtis ta pati –  kepimas, dėl kai kurių savybių vienos labiau tinka vieniems patiekalams, o kitos kitiems.

Stiklinė kepimo forma desertams gaminti

Stiklinių formų ypatumai

Bene populiariausios yra stiklinės kepimo formos (mūsų rekomenduojamos PYREX). Jos išsiskiria savo ilgaamžiškumu, universalumu, nes tinka maisto paruošimui, virimui, gaminimui bei saugojimui. Verta paminėti, kad stiklinės kepimo formos itin atsparios karščiui bei tinka tiek orkaitėms, tiek mikrobangų krosnelėms ar ruošti maistą ant silpnos ar stiprios ugnies. 

PYREX stiklinės formos gali atlaikyti iki 300 laipsnių temperatūrą, kuri yra gerokai aukštesnė nei įprasta orkaitės temperatūra, be to, joms įtakos nedaro staigūs temperatūrų pokyčiai, jų paviršius nesusibraižo. Jeigu turite tokią stiklinę formą, vos išėmę ją iš šaldymo kameros, be jokios baimės, kad ji suskils, galite iš karto dėti į mikrobangų krosnelę ar orkaitę. Stiklinės (kaip ir keraminės) kepimo formos labai tinka kulinarijai.

Tokios formos praverčia gaminant apkepą, lazaniją, troškinį. Be to, stiklinės kepimo formos ir indeliai itin praktiški ir higieniški, nesugeria kvapų, spalvų. Pavyzdžiui, toje pačioje formoje galite ruošti žuvį, paskui kepti pyragą, nesibaimindami, kad bus juntamas prieš tai ruošto patiekalo kvapas. Patogu ir tai, kad jas galima plauti indaplovėse.

Metalinės formos

Metalinės formos dažniausiai naudojamos konditerinių gaminių gamyboje. Šiose aukštos kokybės formose visi kepiniai kepa tolygiai, o viršus – dailiai apskrunda. Jose galite kepti:

  • pyragus, apkepus, tortus;
  • daržoves, grybus, ryžius;
  • naminę duoną.

Karščiui atspari formos danga yra lengvai valoma, prie jos nepridega maistas. Taip pat jos tinkamos visų rūšių orkaitėms, indukcinėms krosnelėms, o metalas linkęs greitai atvėsti, todėl kepinius lengvai ir saugiai išimsite iš formos.

Keraminės kepimo formos

Keraminės formos stilingos, todėl karštą, ką tik iš orkaitės išimtą maistą galite iškart patiekti ant stalo. Šiose formose puikiai paruošite:

  • žuvies, mėsos ir daržovių troškinius;
  • lazaniją ir kitus lakštinius patiekalus;
  • duoną;
  • desertus.

Kadangi forma gaminama iš visiškai natūralių medžiagų (molio, mineralų, vandens), ji yra saugi aplinkai ir organizmui. Be to, galite būti tikri, kad jūsų maistas greitai neatvės, nes ji ilgai išlaiko šilumą.

Silikoninė forma

Tai, ko gero, populiariausia kepimo forma dėl savo universalumo. Kokį maistą galite ruošti joje? Ji tinka:

  • keksiukams, tortams, pyragams kepti ir šaldyti;
  • gaminiams, kuriuos reikia išimti prieš patiekiant.
  • norint maistą patiekti įdomiose formose: širdelės ir kitose.

Silikoninės kepimo formos unikalios tuo, kad jų nereikia tepti riebalais, nes prie jų maistas nepridega ir kitaip neprilimpa. Lygiai taip pat jas lengva išplauti.

Prieš rinkdamiesi bet kokią formą, visų pirma gerai apgalvokite, ką joje ketinate gaminti. Skirtingos formos pritaikytos skirtingiems kepiniams, todėl prieš pirkdami pasidomėkite visų privalumais ir skirtumais.