Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Patarimai lengvesniam gaminimui namuose

2019-09-04 14:07:00

Patarimai lengvesniam gaminimui namuose

Namuose pagamintas maistas – vienas iš vertingiausių. Galbūt kartais jis ir neatrodo tobulai, tačiau yra šviežias ir natūralus. Neretai manoma, kad jo ruošimas užima daug laiko, tačiau žinodami tam tikras gudrybes, ilgai tikrai neužtruksite. Taigi, kokios tos lengvesnio gaminimo namuose paslaptys?

Įsigykite tinkamus virtuvės reikmenis

Ar esate susidūrę su situacija, kuomet užsinorėjote paruošti patiekalą, tačiau supratote, kad neturite tam reikalingų virtuvės reikmenų? Tam, kad tokie atvejai nepasikartotų, rekomenduojama įsigyti universalias, įvairiose situacijos praverčiančias priemones, tokias kaip:

  • puodų rinkinys,
  • talpi keptuvė su dangčiu,
  • skirtingų dydžių dubenys,
  • kepimo formos,
  • garų puodas,
  • peilių rinkinys.

Turint juos savo virtuvėje, paruošti galima tiek sočią vakarienę, tiek gardų desertą.

Palaikykite tvarką

Vienas iš labiausiai gaminimo procesą apsunkinančių veiksnių – netvarkinga aplinka. Jei norite to išvengti, rekomenduojama ne tik reguliariai valyti virtuvėje esančius paviršius, plauti indus, bet ir pasitelkti reikiamus aksesuarus. Tai gali būti stalo įrankių dėklai, indų plovimo priemonių laikikliai, šepetėliai.

Virtuvėje kaip niekur kitur namuose susidaro daugybė atliekų – tiek organinių, tiek ne. Tam, kad jų tvarkymas būtų paprastesnis, rekomenduojama įsigyti talpias rūšiavimui skirtas šiukšliadėžes. Tokios priemonės ne tik padeda palaikyti švaresnius namus, bet ir leidžia prisidėti prie tvaresnės aplinkos kūrimo.

Pasinaudokite maisto ruošimo gudrybėmis

Kai naujas puodų rinkinys, keptuvė ir peiliai jau jūsų virtuvėje, galima drąsiai įsijausti į šefo vaidmenį. Galbūt jau seniai svajojate apie garuojantį kepsnį su daržovėmis? Tam, kad pastarosios skaniai apskrustų ir būtų traškios, prieš tai rekomenduojama gerai įkaitinti keptuvę. Jei planuojate daržoves virti, tačiau nenorite, kad jos prarastų savo spalvą, ištraukę iš puodo trumpam jas pamerkite lediniame vandenyje.

Jau kurį laiką gaminate namuose, tačiau jaučiate, kad jūsų patiekalams trūksta skonio? Galbūt juose nenaudojate svogūno ir česnako arba tai darote netinkamai? Šios daržovės suteikia papildomo prieskonio, tačiau, priešingai nei kai kurie mano, neužgožia kitų produktų. Svogūną prieš tai geriausia pakepinti, o česnaką patartina naudoti gaminimo proceso pabaigoje – taip daržovės neperkepa ir išlaiko savo skonį.

Jei ir jūs svajojate pradėti dažniau gaminti namuose, pradėkite jau dabar! Naujas peilių ar puodų rinkinys, keptuvė ir įvairūs aksesuarai gali žymiai palengvinti šį procesą. Zana.lt siūlo platų tiek šių, tiek kitų virtuvės reikmenų pasirinkimą. Pasirūpinkite patogia aplinka ir mėgaukitės maisto ruošimo procesu – tai puikus būdas pailsėti ir galbūt net nustebinti aplinkinius.