Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Vakarėlis namuose: kaip sužavėti stalo dekoru?

2019-09-10 18:23:00

Vakarėlis namuose: kaip sužavėti stalo dekoru?

Vakarėlis namuose yra viena iš geriausių progų ne tik atkleisti savo kulinarinius sugebėjimus, bet ir sužavėti svečius stalo dekoru. Nesvarbu, kas jus labiausiai žavi – subtilus minimalizmas ar ryškus ir akį patraukiantis maksimalizmas, tinkamai parinkti stalo įrankių rinkiniai gali padėti įgyvendinti pačius netikėčiausius sumanymus. Taigi, nuo ko pradėti?

Susikurkite viziją

Jei trokštate sukurti išskirtinę šventę, visų pirma vertėtų susikurti aiškią viziją, kaip turėtų atrodyti stalo dekoras. Tam, kad tai padaryti būtų paprasčiau, patartina įvertinti progą ir tai, kokius žmones planuojate kviesti. Pavyzdžiui, jei tai linksmas gimtadienis su draugais, galima drąsiai rinktis ryškesnius, netikėtų formų ir medžiagų indus bei stalo įrankius. Prie švelniai rožinių lėkščių itin tinka auksinės spalvos šakutės ir peiliai – taigi, kodėl neišbandžius bent tokio derinio?

Tiems, kurie mėgsta drąsius sprendimus rekomenduojama įsigyti tamsiai pilkos, rudos, turkio ar net žalios spalvos indus. Pastarieji atrodo labai originaliai. Prie jų gražiai dera neutralesnių atspalvių stalo įrankių rinkiniai. Galbūt savo namuose ruošiatės organizuoti jaukią krikštynų šventę? Tuomet verta apsvarstyti klasikinės išvaizdos baltas arba švelnių, pereinančių tonų lėkštes, dubenėlius, padedančius sukurti itin šiltą atmosferą.

Pasirinkite atitinkamus virtuvės reikmenis

Susikūrus stalo dekoro viziją, galima pradėti ieškoti tinkamų priemonių jos įgyvendinimui. Kai asortimente pilna įvairaus dizaino indų ir įrankių, galima nesunkiai pasimesti – juk neretai norisi visko. Visgi, vertėtų stengtis išlaikyti balansą ir rinktis tai, ką išties panaudosite. Priešingu atveju stalas gali tapti perkrautas. Dažniausiai švenčių metu prireikia tokių priemonių:

  • didelių lėkščių pagrindiniam patiekalui,
  • stiklinių vandeniui ar gaiviesiems gėrimams,
  • taurių vynui, šampanui ar panašiai,
  • peilių, šakučių, šaukštų ir šaukštelių.

Jei norite svečius nustebinti ir gardžia sriuba, rekomenduojama įsigyti ir gilesnių lėkščių. Pastarosios atrodo labai stilingai ir patraukliai. Be to, prie jų labai dera stalo įrankių rinkiniai. Vieno kąsnio sumuštinukams skirti porcelianiniai serviravimo šaukštai tai pat praverčia ruošiant šventinį stalą.

Nevenkite minimalių dekoracijų

Tam, kad kuriamas įvaizdis būtų visapusiškai išpildytas, patartina panaudoti ir keletą dekoracijų. Gyvybės ir gaivumo suteikia vazos su pamerktomis gyvomis gėlėmis. Ypač subtilia išvaizda pasižymi lygaus stiklo indai, o juos paprasta pritaikyti prie įvairaus stiliaus detalių. Jei norite suteikti daugiau prabangos ir jaukumo, verta įsigyti keletą išskirtinio dizaino ryškių arba neutralių spalvų žvakidžių.

Peržvelkite Zana.lt asortimentą ir išsirinkite sau labiausiai patinkančias priemones – tai gali būti tiek klasikinio ir modernaus stiliaus lėkštės, tiek stalo įrankių rinkiniai. Pasitelkite juos ir sukurkite abejingų nepaliekančią šventinę aplinką!