Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Aplinkai draugiški virtuvės reikmenys: kokie jie?

2019-09-19 10:39:00

Aplinkai draugiški virtuvės reikmenys: kokie jie?

Ekologija – viena iš svarbiausių šių dienų tendencijų. Vis daugiau žmonių supranta tvaraus vartojimo reikšmę, stengiasi rūšiuoti atliekas ir pan. Su tuo glaudžiai siejasi ir kasdieniai sprendimai namuose. Taigi, kokius reikmenis rinktis, kad virtuvė būtų ne tik funkcionali, bet ir draugiška aplinkai?

Individualių poreikių įvertinimas

Prieš perkant naujas virtuvės priemones, nesvarbu, tai būtų ketaus puodas ar keptuvė, patariama gerai įvertinti savo poreikius. Jei dažniausiai gaminate keletui žmonių, rekomenduojama rinktis mažesnius puodus, kepimo formas ir pan. Juos patogu išplauti, be to, taip sutaupoma vietos spintelėse. Tiems, kurie turi didelę šeimą ir paprastai ruošia daug maisto, verta rinktis talpesnes priemones.

Dažnai naudojate orkaitę ir kur kas rečiau – keptuvę? Tuomet vertėtų įsigyti įvairesnių kepimo formų: metalinių, stiklinių, silikoninių. Jose galima kepti saldžius desertus, mėsą, daržoves ir įvairius apkepus. Vengiantys riebalų ir mėgstantys lengvesnį maistą namų virtuvėje dažniausiai turi garų puodus. Jie, kaip ir prieš tai minėti reikmenys, yra labai universalūs ir tinka įvairių patiekalų gaminimui.

Atidus medžiagų pasirinkimas

Ketaus puodas, stiklinės ir keraminės kepimo formos, nerūdijančio plieno stalo įrankiai – daiktai, kurie turėtų atrasti vietą kiekvieno ekologiją besirūpinančio asmens virtuvėje. Jie vertingi dėl medžiagų, iš kurių yra pagaminti. Net ir paveikus aukšta temperatūra, jos neišskiria į aplinką kenksmingų chemikalų, galinčių turėti neigiamą poveikį ir žmogaus sveikatai. Stiklas, ketus, plienas pasižymi ilgaamžiškumu, todėl naujuosius virtuvės reikmenis galima naudoti tikrai ne vienerius metus.

Šiuo metu itin didžiulio populiarumo sulaukia iš metalo ir popieriaus pagaminti šiaudeliai. Juos rekomenduojama įsigyti visiems, kurie dažnai mėgaujasi kokteiliais ir nori sunaudoti mažiau plastiko. Tokio tipo popierinės priemonės yra vienkartinio naudojimo, todėl jas iš karto galima mesti į rūšiavimui skirtą atliekų dėžę. Metaliniai šiaudeliai, kaip ir ketaus puodas ar stiklinė kepimo forma, neišskiria jokių kenksmingų medžiagų, o panaudojus juos paprasta išplauti specialiu šepetėliu.

Virtuvės tekstilės naudojimas

Nors popieriniai rankšluosčiai yra perdirbami, dažnai juos naudojant susikaupia daug šiukšlių. Jei norite jų išvengti, rekomenduojama rinktis mikropluošto šluostes. Jos tinka tiek indų, tiek įvairių paviršių (spintelių, stalo, viryklės ir t. t.) valymui. Be to, pastarosios pasižymi subtilia išvaizda, todėl nedarko virtuvės interjero. Tiems, kurie nori ryškesnių detalių, turėtų patikti šviesiai mėtinės spalvos tekstilinės šluostės. O jei mėgstate neutralumą, kodėl gi neišbandžius pilkų atspalvių?

Ekologija gali būti ne tik praktiška, bet ir patraukli. Pasinaudokite jos principais kurdami ir savo namų virtuvę. Aplinkai ir žmogui palankūs indai, pavyzdžiui, ketaus puodas ar keptuvė, stiklinė kepimo forma, nerūdijančio plieno šiaudeliai – tai, ko gali prireikti. Sau patinkančius virtuvės reikmenis rinkitės iš plataus Zana.lt asortimento. Jei turite klausimų, kreipkitės – drauge surasime geriausią sprendimą!