Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Salotos su kepintais kalmarais

2018-09-11 22:56:26

Salotos su kepintais kalmarais

Pabodo tradicinės "Cezario" salotos ir ieškot kažko naujo? ŽANA parduotuvės Panevėžyje vedėjas Donatas Alkauskas siūlo puikų sprendimą – salotas su kepintais kalmarais! ŽANA rekomenduoja salotas tiekti puikioje, Prancūzų gamintojo ARCOROC „Mera“ serijos lėkštėse.

Salotos su kepintais kalmaraisRuošiant Jautienos užkandėlę Jums reikės:
• Obuolio;
• Burokėlių lapų;
• 1 atvėsinto kalmaro;
• Saujelės moliūgo sėklų;
• Gėlių žiedlapių (valgomų);
• 3 skiltelių česnako;
• 5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
• 0,5 citrinos sulčių;
• Druskos;
• Pipirų;
• 1 figos;
• 1 šaukšto moliūgo sėklų;
• 1 pomidoro be odelės.

Salotų paruošimas:
Nuplaukite ir nusausinkite burokėlių lapus ir jeigu reikia, nupjaukite didesnius lapų kotelius.
Labai plonai supjaustykite obuolius. Kalmarus supjaustykite žiedais ir šiek tiek apkepkite, galiausiai sudėkite pipirus.
Sudėkite daržoves ir vaisius į lėkštę.

Padažo paruošimas: Česnakus, citrinos sultis, aliejų, figą, šaukštą moliūgo sėklų ir druską bei pomidorą suplakite elektriniu trintuvu.
Ant sudėtų daržovių užpilkite padažą ir dar apibarstykite moliūgo sėklomis.