Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Smagus indų plovimas – misija įmanoma!

2019-12-27 13:22:00

Smagus indų plovimas – misija įmanoma!

Prieveiksmis „linksma” ir daiktavardis „indai” – tai rečiausiai sutinkama sakinio dalis, kalbai pasisukus apie indų plovimą. Daugeliui šis darbas po gardžios vakarienės tėra nemaloni pareiga, kuri tiesiog privalo būti atlikta siekiant namuose palaikyti švarą ir tvarką. O ką dar kalbėti apie indus, kurių priežiūra yra mažiau žinoma, pavyzdžiui, tokius kaip ketaus keptuvė. Visgi, indų plovimas nuo sveikatai žalingų bakterijų apsaugo visą šeimą, todėl tai daryti būtina. O mes savo ruožtu norime pasiūlyti patarimus, kaip tai daryti smagiai ir maloniai.

1. Nepulkite plauti iškart

Dažniausiai indų plovimą sunkiu padaro tai, jog tenka šveisti bei gramdyti sunkiai pašalinamus, pridegusius ir priskretusius nešvarumus. Kartais atlikti šią sunkią užduotį nepadeda nei šiurkščios kempinėlės, nei nagai. Taigi, rekomenduojama visuomet šalia kriauklės turėti puodą, pilną vandens ir indų ploviklio. Vos panaudoję indus, juos galėsite įmerkti tiesiai į jį.

Taip ne tik neperkrausite kriauklės, bet ir leisite indams išmirkti. Didžioji dalis nešvarumų, paliktų tokiame vandenyje, pasišalins patys, o kitą dalį lengvai nuvalysite paprasta indų plovimo kempinėle. Taip sutaupysite laiko ir energijos. Ir, žinoma, išsaugosite gerą nuotaką.

2. Lengvas ketaus indų plovimas

Ketaus keptuvė bei kiti ketaus indai turėtų būti plaunami atsargiai, kad nebūtų pažeistas paviršius. Jeigu keptuvė nepadengta dideliais nešvarumais, ją pakanka išplauti po šiltu vandeniu, tam naudojant švelnią kempinėlę. Nuo kitų indų šie skiriasi tuo, jog plovimo metu nuo jų pradeda šalintis gamyklinė alyva, skirta apsaugoti metalą, todėl kempinėlė pajuoduoja.

Dėl to nerimauti neverta – tai nėra kenksminga sveikatai, todėl indą galima naudoti toliau. Na, o jeigu ketaus indai  padengti storu priskretusių nešvarumų sluoksniu, galima juos atsluoksniuoti tiesiog keptuvę pakaitinus ant ugnies, o po to nešvarumus nuvalius šluoste. Štai toks paprastas jų plovimas.

3. Indų ploviklis gali palengvinti darbą

Jeigu nenorite praleisti daug laiko ir pastangų mėgindami nugramdyti maisto likučius, pasirinkite gerą indų ploviklį. Kas yra geras ploviklis? Tai toks, kurio sudėtyje yra didelė paviršiaus aktyvųjų medžiagų koncentracija. Nesijaudinkite – tokiu plovikliu gali būti plaunama tiek ketaus keptuvė, tiek aliumininiai ar nerūdijančio plieno indai.

Šios medžiagos įsigeria į nešvarumus ir juos suskaido, o pieno rūgštys pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Kuo dalelių koncentracija didesnė – tuo mažiau reikės šveisti. Skamba smagiai, tiesa?

4. Pasirūpinkite gera kompanija

Muzika – geriausias būdas atsipalaiduoti ir susitelkti į malonius prisiminimus indų plovimo metu. Įsijunkite mėgstamiausią savo dainą ir pajudėkite, kol plaunate indus! Jeigu nemėgstate šokti, klausykitės audio knygų ar kitų jums įdomių garso įrašų. Galiausiai, pasikvieskite draugą ar šeimos narį, su kuriuo jums malonu kalbėtis – tegul jis pastovi šalia ir pabendrauja su jumis. Net nepastebėsite, kaip išplausite visus indus.

5. Keiskite požiūrį

Iš pradžių šis patarimas gali jums nepatikti. Ypač tuomet, kai jūsų pavargusiose rankose ketaus keptuvė šveičiama jau trečią kartą, o vakarykštės dienos likučiai nuo lėkštės pildo paskutinius lašus kantrybės taurėje. Visgi, galite pamėginti pažiūrėti į tai kitaip. Pavyzdžiui, galvokite apie tai kaip apie poilsio minutėlę nuo išdykusių vaikų, kol juos miegui ruošia jūsų vyras ar žmona. Kai plaunate indus, apgalvokite, ką veiksite po to, susidėliokite kitos dienos darbų planą bei svajokite apie širdžiai mielus dalykus.

Indų plovimas nėra jau toks nesmagus darbas, kai į tai pažvelgiama kitu kampu. Išnaudokite šį laiką sau – šokite, dainuokite, svajokite, pasirūpinkite indais iš anksto ir priskrebusi ketaus keptuvė ar maisto likučiais padengta lėkštė nebeatrodys kaip iššūkis kantrybei.