Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Maistas it restorane: kaip tokį paruošti patiems?

2019-12-30 18:10:41

Maistas it restorane: kaip tokį paruošti patiems?

Tikriausiai nėra žmonių, kurie nemėgtų palepinti savęs prabangia vakariene elegancija tviskančiame restorane. Skambutis rezervacijai, proginiai drabužiai ir puikaus skonio maisto ragavimas: tokios vakarienės tampa tikra švente uoslės, skonio bei kitiems receptoriams! O kur dar dailūs, apetitą sužadinantys indai restoranams. Vis dėlto, visi puikiai žino, kad tokie išėjimai iš namų gali brangiai kainuoti. Dėl to norime pasidalinti paprastais patarimais, kaip norėdami sutaupyti galite prabangią, restorano vertą vakarienę pasigaminti namuose patys!

Nepasikliaukite vien tik druska

Šiandien skirtingų druskų rūšių įvairovė milžiniška, ir beveik kiekvieną iš jų galime rasti ant prabangiausių restoranų staliukų. Verta paminėti, kad druska taip pat susijusi su rimtomis ligomis, tokiomis kaip inkstų akmenys, širdies ligos ir net insultas. Tačiau neverta nerimauti, nes geri virtuvės šefai turi puikią alternatyvą – ar yra tekę girdėti apie actą arba citrinų sultis? Net neabejojame, kad taip!

Iš tikrųjų, ne tik elegantiški ir prabangūs indai restoranams gali sukelti apetitą – maisto skonį kur kas labiau išryškina paminėti rūgštūs skysčiai. Žinoma, naudojant juos nederėtų persistengti.

Gaminkite sviestą patys

Didžioji dalis namų virtuvės šefų kepimui naudoja įvairius aliejus, kurie neprideda nei skonio, nei aromato. Tiesa ta, kad aukštos klasės restoranai naudoja ne aliejus, o lėtai tirpintą, vėliau nugriebtą ir pro marlę nusunktą sviestą. Kadangi tai užimtų daug laiko, namuose galima panaudoti indišką metodą ir pasigaminti lydytą sviestą, vadinamą „ghee“. Tereikia kaitinti sviestą tiek laiko, kol jis užvirs, ir viršutinį (atsiskyrusį) sluoksnį nupilti į atskirą indą. Tai ir taps jūsų aromatingu aliejumi.

Įsigykite tinkamus įrankius

Kaip svarbu, ką dedate į maistą, taip pat svarbu ir įrankiniai, kuriais jį apdorojate. Be to, kad reikia gero, kokybiško, iš nerūdijančio plieno pagaminto peilio, jūsų virtuvę turėtų papildyti:

  • indai restoranams (jie sukurs dailų estetinį vaizdą);
  • termometras (maisto temperatūros nustatymui);
  • svarstyklės (maisto svorio skaičiavimui ir kiekių nustatymui);
  • tarka ar trintuvė (sūriui ar kitiems smulkiems produktams);
  • garpuodis (daržovių ir mėsos, žuvies garinimui).

Aksesuarai ir įrankiai svarbūs, kad galėtumėte maistą paruošti ir pateikti būtent taip, kaip jis pagaminamas ir atnešamas restoranuose. Svarbu nustatyti tinkamus kiekius, jog patiekale dominuotų ingredientų balansas ir taip būtų išgaunamas geriausias skonis. Daugybei patiekalų tinka šviežias tarkuotas sūris. Jis ne tik pagerins skonį, tačiau suteiks ir viliojantį aromatą. Galiausiai, garpuodis padės suminkštinti net storiausius mėsos gabalėlius.

Jeigu pastebėjote, restorane didelis dėmesys skiriamas ne tik maistui, tačiau ir aplinkai, dekorui, pateikimui. Todėl pasistenkite ir namuose sukurti jaukų restorano vaizdą. Tegul jūsų kolekciją papildo indai restoranams – nekraukite maisto į bet kokias lėkštes. Pasirūpinkite ir dailia staltiese ar stalo takeliu, žvakėmis bei kitomis smulkmenomis. Visos detalės sukurs elegantišką visumą.