Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Šventinė vakarienė: kaip jai pasiruošti lengviau?

2020-12-10 10:37:28

Šventinė vakarienė: kaip jai pasiruošti lengviau?

Šventinė vakarienė – kasmet laukiamas ir ypatingas laikas su šeima, kai skanaudami šventinius patiekalus dalinamės dovanomis, prisiminimais ir kuriame ateities planus. Šeimininkams, kurių namuose renkasi svečiai (nors jų šiemet ir nebus daug), jau prieš šventes kyla nerimas ir nedidelė įtampa: kaip viską suspėti ir pasiruošti vakarienei tinkamai? Šiame įraše pateiksime keletą itin naudingų patarimų, kurie padės artėjančias šventes pasitikti džiugiai ir be rūpesčių!

 

Susidarykite pirkinių ir receptų planą

Pasiruošti gardžiai šventinei vakarienei lengviau gali padėti aiškus pirkinių ir gaminamų patiekalų planavimas. Jis naudingas tuo, kad:

  • sutaupysite laiko;
  • išvengsite nenumatytų išlaidų;
  • nepamiršite svarbių produktų ir pirkinių;
  • mėgausitės gaminimo procesu.

Iš anksto susiplanavę džiaugsmingos vakarienės patiekalus ir įsigiję visko, ko reikia, šventes galėsite pasitikti ramiau, sutaupę laiko ir asmeninių lėšų.

Be to, šiuo mums visiems sunkiu laikotarpiu apsipirkimas parduotuvėse yra ribojimas, todėl pravartu norimas prekes įsigyti vienu metu ir taip išvengti dažno kontakto su žmonėmis.

 

Pasirūpinkite lengvesniu maisto gaminimu

Kad gardžių patiekalų gaminimas teiktų malonumą ir būtų smagus, svarbu pasirūpinti tinkamais maisto gaminimo indais bei įrankiais. Jie gali palengvinti gamybos procesą ir leisti mėgautis užburiančiais skoniais bei aromatais.

Įvairios keptuvėsgreitpuodžiai ar net maisto gaminimo įrankiai pagerins patiekalų kokybę ir atskleis naują būdą jais mėgautis. Juk tas pats produktas, pagamintas kitame puode ar keptuvėje, gali būti daug gardesnis ir kvapnesnis, be to – net ir lengviau paruošiamas.

 

Ruoškitės vakarienei kartu su artimaisiais

Šventinė vakarienė yra kur kas daugiau, nei mėgavimasis gardžiu maistu. Tai – įsimintinas laikas su artimaisiais, kai galime kurti magiškas akimirkas kartu. Ruoškite iškilmingus šventinius patiekalus su šeimos nariais – tai gali būti itin smagių, nepamirštamų potyrių laikas.

Paprašykite artimųjų pagalbos ruošiant daržoves, mėsą, gėrimus ar net dekoruojant šventinį stalą. Kiekvienas iš artimųjų jausis prisidėjęs prie gaminimo proceso, o tai pavers kalėdines akimirkas dar prasmingesnėmis. Juk kiekvienam iš mūsų norisi būti svarbiam ir reikalingam!

Bendraudami su seniai matytais artimaisiais kol gaminate, pašalinsite susikaupusią įtampą, pasiruošite susibūrimui daug lengviau ir greičiau nei įprastai.

Jei vadovausitės šiais paprastais, tačiau itin naudingais patarimais, maisto gaminimas ir pasiruošimas šventiškai vakarienei bus lengvesnis ir paprastesnis. Planuokite savo pirkinius iš anksto, pasirūpinkite tinkamais virtuvės reikmenimis, gaminkite patiekalus kartu su artimaisiais ir taip pasitikite Šv. Kalėdų vakarą bei Naujuosius metus be rūpesčių ir nerimo.