Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Viskas, ką reikėtų žinoti apie termoso priežiūrą

2019-05-24 00:00:00

Viskas, ką reikėtų žinoti apie termoso priežiūrą

Termosas – itin naudinga priemonė tiek vasarai, tiek žiemai. Jis padeda išlaikyti norimą skysčių ar maisto temperatūrą. Tam, kad jis tarnautų ilgai, reikalinga tinkama priežiūra. Taigi, į ką verta atkreipti dėmesį įsigijus naują termosą?

Prieš pradedant naudoti – išplaukite

Kaip ir daugelį naujai įsigytų indų, kuriuos planuojate naudoti maistui, rekomenduojama prieš tai gerai išplauti. Gamybos ar sandėliavimo metu dažnai kaupiasi įvairūs nešvarumai, kurie nėra palankūs žmogaus sveikatai. Juos geriausiai pašalina karštas vanduo. Reikalui esant galima panaudoti ir specialias valymo priemones.

Išplovus termosą reikėtų jį palikti neužkimštą ar kitaip neuždarytą, kol išdžius. Jei planuojate kurį laiką jo nenaudoti, taip pat geriausia palikti bent šiek tiek pravertą, o prieš naudojimą gerai išvalyti.

Norite sužinoti, ar jūsų termosas gali būti plaunamas indaplovėje? Tai dažnai priklauso nuo gamintojo, kuris turėtų pateikti instrukcijas apie tinkamą produkto priežiūrą. Jei įsigijote dažytą nerūdijančio plieno indą, rekomenduojama jį plauti rankomis.

Nemaišykite skirtingų produktų

Tam, kad naujai įsigytas daiktas tarnautų ilgai, rekomenduojama jame nemaišyti skirtingos temperatūros produktų. Tai reiškia, kad karštam ir šaltam maistui ar skysčiams vertėtų turėti atskirus termosus. Jei tokios galimybės neturite, nereikėtų itin dažnai kaitalioti skirtingų temperatūrų produktų.

Naudokite tinkamus įrankius

Tam, kad indo danga nebūtų pažeista, valgant ar tiesiog imant maistą, verta naudoti tinkamus įrankius. Jie turėtų būti mediniai arba plastmasiniai. Priešingai nei šiais, metaliniais šaukštais ar šakutėmis termosas gali būti subraižytas. Tai dažnai daro įtaką jo funkcionalumo sumažėjimui.

Apsaugokite nuo smūgių

Šiuolaikiniai termosai dažniausiai būna pagaminti iš tvirtų medžiagų. Žinoma, tai priklauso ir nuo jų kainos, kuri dažnai atspindi kokybę. Vis dėlto, tam, kad šis indas gerai atrodytų ir būtų funkcionalus, rekomenduojama vengti smūgių ar kitokių pažeidimų.

Neperpildykite indo

Rankinėje ar krepšyje išsiliejusi arbata tikrai nėra malonu. Dažna to priežastis – per didelis skysčio tūris. Užpildant termosą svarbu atkreipti dėmesį, kad nebūtų pasiektas dangtelio sriegis. Kartais tai galima pastebėti itin lengvai, nes vien jau bandant užsukti, pradeda veržtis skystis. Be to, kad ir kaip gerai užsuktas termosas, rekomenduojama jį visada nešiotis ar vežioti stačią.

Jei neseniai įsigijote naują termosą ir norite, kad jis tarnautų kuo ilgiau, šie patarimai jums gali būti naudingi. Jei dar tik planuojate tai padaryti, svetainėje Zana.lt galite rasti platų norimą maisto ar gėrimų temperatūrą palaikančių indų asortimentą.