Grįžti atgal
Visos Kategorijos

6 patarimai besirenkantiems šiukšliadėžę biurui

2019-03-20 13:32:00

6 patarimai besirenkantiems šiukšliadėžę biurui

Kad įrengtumėte patogų, modernų ir darbuotojų lūkesčius atitinkantį biurą, reikia pasirūpinti daugeliu detalių. Funkcionalūs baldai, apšvietimas, tinkamos langų dekoracijos, įranga, sumanus erdvės paskirstymas paprastai sulaukia daugiausiai dėmesio. Visgi palaikyti švarą ir tvarką taip pat labai svarbu, o neatsiejama to dalis – šiukšliadėžė. Šiai priemonei biuruose skiriama nepelnytai mažai dėmesio, tačiau talpi, kokybiška ir prie biuro interjero pritaikyta šiukšliadėžė padės išlaikyti darbo vietą tvarkingą ir estetišką. Jūsų dėmesiui – 6 patarimai ieškantiems puikios šiukšliadėžės savo įmonei.   

1. Nuspręskite, kokia talpa bus pakankama

Šiukšlių dėžės talpa – svarbus kriterijus, kuris daugiausia priklauso nuo to, kiek žmonių dirbs atitinkamoje biuro vietoje. Talpios priemonės šiukšlėms išmesti labai pravers ten, kur dirba didelis žmonių skaičius, nes jų nereikės dažnai ištuštinti. Visgi, jei kolektyvas nėra gausus, turėtų pakakti ir mažesnės. Atminkite, kad talpumas koreliuoja su dydžiu, tad didesne talpa pasižyminti šiukšliadėžė, savaime suprantama, bus didesnė. Tokiu atveju reikėtų laikytis ir erdvės proporcijų. 

2. Apgalvokite, kiek šiukšlių dėžių reikės

Jeigu nenorite biure pastatyti kelių didesnių ir talpesnių šiukšliadėžių, tuomet galite įsigyti daugiau mažesnių. Tokiu atveju reikiamą talpą protingai padalinsite šiukšliadėžes išdėliodami skirtingose vietose. Mažesnės šiukšliadėžės užims mažiau vietos ir bus ne tokios pastebimos. Šių priemonių kiekis taip pat priklauso ir nuo to, kiek žmonių dirba, ir koks yra jų darbo pobūdis. Jeigu nereikia nuolat naudoti įvairių medžiagų ir veikla daugiausiai apsiriboja darbu kompiuteriu, tuomet šalia kiekvieno darbuotojo pastatyti šiukšlių dėžės veikiausiai nereikės. 

3. Atkreipkite dėmesį į atidarymo būdą

Taip, kaip atsidarys šiukšliadėžė, taip pat turi nemažą reikšmę dėl kelių priežasčių: 

  • Atviros, atidarymo mechanizmo neturinčios šiukšliadėžės nenaudojant specialių priemonių ima greičiau skleisti nemalonų kvapą. Be to, gali būti lengvai matomas jų turinys.
  • Su pamina atidaromos šiukšlių dėžės yra labai patogios naudoti, tačiau gali skleisti didesnį garsą atidarant bei uždarant.
  • Tylūs ir lengvai valdomi atidarymo mechanizmai ne tik leis patogiai naudotis talpa, bet ir neskleis jokių darbą trikdančių garsų.

Atsižvelgę į šiuos kriterijus, rinkitės tokią šiukšlių dėžę, kuri bus tyli naudoti, pakankamai sandari, kad iš jos nesklistų blogas kvapas ir nesimatytų joje esantis turinys.

4. Priderinkite prie interjero

Šiukšliadėžė labiau vertinama dėl savo praktinio panaudojimo, tačiau šiandien pasirinkimas yra itin platus ir išsirinkti stilingą, estetiškai patrauklią tvarkos palaikymo priemonę kaip niekad paprasta. Jos gali būti skirtingų formų, spalvų, būti atviros arba visiškai uždaros. Kai kurios gali turėti stilingas kojeles, o įprastos – pastatomos tiesiog ant dugno ir turinčios neslystantį pagrindą. Visos šios ypatybės padės išsirinkti tokias šiukšliadėžes, kurios papildys biuro interjerą, o ne taps nematoma jo dalimi.  

5. Įvertinkite pagaminimo medžiagą 

Įprastai, iš plastiko pagamintos šiukšliadėžės yra kiek lengvesnės, tačiau jos nėra tokios ilgaamžės, jas įmanoma lengviau pažeisti transportavimo metu. Iš nerūdijančio plieno pagaminta šiukšliadėžė bus atspari korozijai, tvirta ir lengvai prižiūrima. Į nerūdijantį plieną taip pat neįsigeria nemalonūs kvapai, todėl net ir pamiršę išimti šiukšlių maišus laiku galėsite būti ramūs. Tiesa, šios šiukšliadėžės nepasižymi gausia spalvų gama ir neįprastomis formomis, tad atrodo pakankamai subtiliai.

6. Nepamirškite rūšiavimo

Šiukšlių rūšiavimas biure yra svarbus, todėl būtinai pasirūpinkite keliomis šiukšliadėžėmis atskiroms šiukšlių rūšims. Galima įsigyti specialiai rūšiavimui skirtas, kur viename korpuse sutalpintos 3 atskirai išimamos dėžės, arba naudoti tris skirtingas dėžes popieriui, plastikui ir maisto atliekoms. Įrenkite kelis atliekų rūšiavimo „punktus“, kad būtų galima efektyviai ir patogiai rūšiuoti.

Šiukšliadėžė reikšminga higienos palaikymui bet kokiame biure, o  atsižvelgę į poreikius išsirinksite priemonę, kuri džiugins ne tik savo estetika, bet ir funkcionalumu.