Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Aliuminio keptuvė: ką verta žinoti?

2019-07-29 15:46:43

Aliuminio keptuvė: ką verta žinoti?

Rasti virtuvę, kurioje nebūtų bent vienos keptuvės – pakankamai sudėtinga. Dėl šios priemonės universalumo ir patogumo joje galima gaminti ir šildyti įvairų maistą. Šiandien galite įsigyti įvairiausių rūšių keptuvių, vienos jų – aliumininės. Taigi, kuo jos ypatingos?

Išskirtinės savybės

Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių tam tikro tipo keptuvė pasižymi jai būdingomis savybėmis, yra medžiaga, iš kurios ji pagaminta. Šiuo atveju tai – aliuminis. Tokie virtuvės reikmenys:

  • Greitai įkaista ir atvėsta.
  • Yra lengvi.
  • Pritaikyti gaminti naudojant mažiau riebalų.
  • Tinka visų tipų viryklėms.
  • Užtikrina greitą ir tolygų šilumos pasiskirstymą po visą paviršių.
  • Padengti nesvylančia danga.

Atsižvelgiant į šias savybes, gana paprasta įvertinti, ar jums reikalinga būtent tokia keptuvė.

Svarbi tinkama priežiūra

Tam, kad aliuminio keptuvės neprarastų savo funkcionalumo ir būtų saugios naudoti, verta pasirūpinti atitinkama jų priežiūra. Vieni iš svarbiausių aspektų būtų tokie:

  • Prieš plaunat būtinai palaukite, kol keptuvė atvės (dažniausiai plauti galima ir indaplovėje).
  • Nerekomenduojama naudoti aštrių metalinių įrankių, kurie gali pažeisti šios priemonės paviršių – kitaip sutrumpės jos naudojimo laikas. Tam, kad to išvengtumėte, geriausia rinktis medines ar silikonines menteles. 
  • Neperkaitinti nesvylančios dangos, nes itin aukšta temperatūra gali jį pažeisti. Dėl šios priežasties tokio tipo keptuvė dažniausiai praranda spalvą ir išryškėja rudos dėmės. Be to, nukenčia ir funkcinės jos savybės – maistas tiesiog prisvyla. Norint to išvengti, geriausia naudoti mažesnę arba vidutinę kepimo temperatūrą.

Tai pagrindiniai aspektai, kurių vertėtų nepamiršti norint nepažeisti aliuminio keptuvės nesvylančios dangos ir turėti ilgaamžį virtuvės reikmenį.

Gamybos technologija ir danga

Atsižvelgiant į gaminimo būdą, aliuminio keptuvė gali būti kaldinta arba lieta. Pastaroji dažniausiai būna plonesnė, todėl gali lengviau deformuotis ir nėra toki atspari aukštai temperatūrai, tuo tarpu kaldinta – tvirtesnė, storesnė. Visgi, gaminimo technologija dar ne viskas: tai, ar naujoji priemonė bus ilgaamžė, priklauso ir nuo medžiagos, kuria padengtas jos paviršius. Laikoma, kad vienos iš atspariausių dangų yra titano, titano keramikos bei safyro.

Kokio maisto gaminimui tinka?

Aliuminio keptuvė – vienas iš populiariausių pasirinkimų šiuolaikinėje virtuvėje. Ši priemonė puikiai tinka įvairiausių patiekalų ruošimui: nuo pusryčių kiaušinienės ar blynų iki keptos vištienos ar bulvių. Nesvylanti danga suteikia galimybę gaminti net ir su nedideliu kiekiu riebalų, taigi, tokios keptuvės labai tinka ir norintiems gaminti sveikiau.

Manote, kad atėjo metas atnaujinti virtuvės reikmenis? Internetinėje svetainėje Zana.lt rasite didelį įvairiausių keptuvių ir ne tik pasirinkimą. Jei turite klausimų, galite pateikti užklausą, į kurią pasistengsime atsakyti greitai ir išsamiai.