Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Indai restoranams: kaip pasirinkti tinkamus?

2019-04-26 00:00:00

Indai restoranams: kaip pasirinkti tinkamus?

Jeigu užkandžiaudami namie galite griebti pirmą po ranka pasitaikiusį indą ir dėl to jaustis visiškai ramiai, restorane toks poelgis yra tiesiog nedovanotinas. Ne paslaptis, kad nemažą dalį patiekalo estetikos ir patrauklumo sudaro būtent  tai, kur ir kaip jis yra patiekiamas. Būtent dėl šios priežasties indai restoranams yra tokie svarbūs: jie ne tik padeda patiekalams sužibėti, bet ir tampa originaliu restorano akcentu, į kurį klientai neabejotinai atkreipia dėmesį. Planuojate atidaryti naują, išskirtinį restoraną? Tuomet padėsime Jums pasirinkti ypatingus indus.

Atidžiai suplanuokite biudžetą

Jei matėte, kokie indai puikuojasi „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose, nesunku susižavėti jų originalumu ir nepriekaištinga estetika. Kaip bebūtų, tokie indai dažniausiai kainuoja itin daug, todėl gyvybiškai svarbu atsižvelgti į turimą biudžetą ir paskirstyti jį protingai.

Neretai padaroma klaida – liūto dalis atitenka prašmatniai indų kolekcijai, o likę indai parenkami pernelyg taupiai. Kad išvengtumėte tokios disproporcijos, gerai apskaičiuokite kaštus. Visgi indai restoranams gali susidėvėti ir susibraižyti greičiau, jei pasirinksite pigias ir neaiškios kokybės alternatyvas. Tvirtesni, geresnės kokybės indai įprastai kainuoja daugiau, tačiau yra ilgaamžiškesni, tad tai – išmintinga investicija.

Atsižvelkite į vyraujančias tendencijas

Stiliaus tendencijos keičiasi nuolatos ir tai, kas dar prieš keletą metų atrodė neįprasta ir modernu, šiandien gali būti jau pabodę. Šiuo atžvilgiu turite kelis pasirinkimo variantus: judėti kartu su laiku arba rinktis laiko patikrintus, elegantiškus indus.

Didelę reikšmę turi tai, koks yra numatomas restorano interjeras, kokius klientus daugiausia norima pritraukti. Pavyzdžiui, naująją Z kartą sudominti klasikinio dizaino lėkštėmis gali būti sunku. Indai restoranams gali būti puiki priemonė tam tikrai auditorijai pritraukti, kuri socialinėse medijose padėtų populiarinti Jūsų restoraną. Žinoma, pasirinkimą iš esmės diktuoja restorano specifika, maistas, kurį patieksite klientams. Kitaip tariant, indai turėtų atspindėti restorano tematiką ir prisidėti prie jos išgryninimo. Šiuo metu populiarūs įvairūs raštai, ryškios tekstūros, neįprastos formos – tai, kas traukia akį ir priverčia pasijausti ypatingai.

Proporcijų svarba

Net ir patys įstabiausi indai nublanks, jeigu jais bus nepatogu naudotis ir jie sunkiai ras vietą ant restorano stalo. Todėl būtina atsižvelgti į tai, kokio dydžio yra Jūsų staliukai ir pamėginti išdėlioti kelių patiekalų lėkštes, kad įsitikintumėte, jog indai yra tinkamo dydžio.

Nepamirškite, kad vietą ant stalo užima ne tik indai restoranams: ant jo dar turi tilpti prieskoniai, servetėlės, stalo įrankiai. Be to, indų dydis ir svoris yra labai svarbus padavėjams, nes vienu metu nešti kelias sunkias ir dideles lėkštes gali būti išties sudėtinga. Taigi, jei Jūsų restorano staliukai nėra dideli, vienareikšmiškai rinkitės ir mažesnius indus, kad mėgautis maistu būtų patogu ir staliukai atrodytų tvarkingai.

Indų dydis ir forma taip pat tiesiogiai susiję su gaminamais patiekalais. Per maža lėkštė gali būti perpildyta maistu, o per didelė gali tiekiamą porciją vizualiai neproporcingai sumažinti. Kad to išvengtumėte, indus derinkite prie konkrečių patiekalų porcijų ir estetikos.

Dalių, sudarančių sėkmingą restoraną yra daug, tačiau indai restoranams – neabejotinai viena iš jų. Juk žmonės, užsukę į restoraną, nori ne tik skaniai pavalgyti, bet ir mėgautis restorano aplinka, atmosfera. Tinkamai parinkti indai gali sustiprinti estetinį įspūdį ir užtikrinti svečių komfortą.