Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Praktiška dovana mamai – net 7 originalios dovanos Mamos dienai

2019-04-14 20:18:54

Praktiška dovana mamai – net 7 originalios dovanos Mamos dienai

Iki Motinos dienos, dažniausiai mieliau vadinamos tiesiog Mamos ar Mamyčių diena, liko vos kelios dienos. Dalis jau apsirūpinę dovanomis, tačiau kai kurie vis dar svarsto, ką padovanoti mamai Mamos dienos proga. Suprantama: juk išrinkti tai, kas gali perteikti tyrus jausmus, tačiau tuo pačiu pasižymi ir praktiškumu, nėra paprasta. Siūlome užduotį palengvinti: pateikiame kelis patarimus, kurie padės susiaurinti paiešką. O gal jau šiandien norite kažką išrinkti ir dairotės konkrečių originalios dovanos Mamos dienai idėjų? Čia rasite ir jas – „Žana“ komanda atrinko net septynias skirtingas idėjas! Pasisemkite įkvėpimo ir išrinkite unikalias bei praktiškas dovanas mamai, močiutei ir kitoms brangioms moterims su Mamos diena.

 

Praktiška dovana mamai – kaip išsirinkti?

Mamos diena yra apie laiką kartu, dėmesį. Jį parodyti galima labai įvairiai, tad ir dovanų pasirinkimų – gausybė. Kaip susiaurinti paiešką ir pasirinkti daiktą ar kitą dovaną, kuri išties nudžiugins ir pravers? Čia svarbu dėmesį atkreipti į kelis aspektus, kurie leidžia apsibrėžti aiškesnius dovanos Mamos dienai kriterijus. Žemiau šiuos aspektus ir aptarkime.

  • Charakteris ir asmenybės bruožai. Dovanodami dovaną brangiems žmonėms, visada įvertiname jų charakterį, asmenybę, net stilių. Mamyčių diena – ne išimtis. Atsižvelkite į asmenybės bruožus. Galbūt mama ar močiutė yra nuolat žmonių apsuptyje, mėgsta šeimai gaminti vakarienes ir išbandyti naujas veiklas? O gal labiau už viską vertiną ramų poilsį su kokybiška kava ir gera knyga?  Pagal tai bus paprasčiau nuspręsti, kokia turėtų būti dovana Mamos dienai. Ar dairytis dovanos, susijusios su veiklomis ir patirtimis, kurias galbūt galima dalintis su kitais, ar, priešingai, geriausia dovana bus kokybiškas laikas sau.
  • Pomėgiai ir hobiai. Apsispręsti padės ir brangios moters pomėgiai bei hobiai. Mylimos veiklos daug ką pasako apie asmenybę, o kartais labai palengvina ir dovanų paieškas. Pavyzdžiui, jei mama panirusi į keliones ir mėgsta žygius gamtoje, pravers kokybiška gertuvė ar talpi ir stilinga kelioninė kosmetinė. Namuose visuomet kvepia rūšine, kruopščiai atrinkta kava? Tuomet nustebins su jaukiais kavos ritualais susijusios smulkmenos – unikalūs puodeliai, kavos ruošimo detalės ir pan.
  • Estetika ir stilius. Dažnai pažvelgus į namus, drabužius ir kitas detales, galima įvertinti, kokia stilistika patinka dovanos gavėjui ar gavėjai. Tai ypač svarbu, kai renkami daiktai namams, ar asmeninėms reikmėms. Mamai patinka minimalistinis stilius, o gal vis dairosi eklektiškų namų detalių? Su Mamos diena galite padovanoti mėgstamo stiliaus namų ar aprangos detalę. Pavyzdžiui, minimalistinę ar išskirtinę vazą, ryškų vaisių indą ar nišinį namų kvapą.
  • Praktiškumas ir dovanos panaudojimas. Mamyčių diena dažnai asocijuojasi su sentimentaliomis dovanomis. Jei šįkart nusprendėte padovanoti kažką mielo ir praktiško, pagalvokite apie mamos kasdienybę – kokie daiktai išties praverstų ne kartą metuose, bet kasdien. Pavyzdžiui, jei rytais dažnai automobiliu keliauja į darbą ir nuolat pasiima su savimi kavos, verta dairytis gero termosinio pudelio. Kiekvieno sekmadienio tradicija – pyragas? Gal verta padovanoti gamybos procese ar vaišių patiekime aktualius indus?

Jei vis dar ieškote, ką dovanoti Mamos dienos proga, atsižvelkite į aukščiau apžvelgtus punktus. Geriausia dovana Mamos dienos proga bus ta, kuri parodo, kad pastebite, atkreipiate dėmesį į mažus dalykus.

Akivaizdu, kad originalios dovanos Mamos dienai nebūtinai turi būti arba jaukios, arba praktiškos – „Žana“ salonų ir mūsų interneto svetainės asortimente rasite ne vieną stilingą, kokybišką, unikalią, o kartu ir funkcionalią dovaną. Toliau apžvelkime kelias mintis, kurios, tikime, taps originaliu sprendimu ne vienam besidairančiam kažko ypatingo.

Beje, aukščiau apžvelgti punktai praverčia ne tik ieškant dovanos Mamos dienos proga, bet ir dovanų Tėčio dienai, draugų gimtadieniams ar naujakuriams.

 

Dovanų idėjos Mamos dienos proga: net 7 originalios Mamos dienos dovanos!

Nepriklausomai nuo to, švenčiama pirmoji Mamos diena ar ji minima jau kelis dešimtmečius, ši diena visuomet yra apie dėmesingumą. Tad ieškant stilingo ir praktiško daikto, labai svarbu kartu pagalvoti apie jo pobūdį, stilistiką, reikšmę, mylimas mamos veiklas, galbūt net prisiminimus ar laiką kartu simbolizuojančias detales. Taigi, kokia galėtų būti jauki ir praktiška dovana Mamos dienos proga?

 

1. Kvapnūs namų elementai

Gardūs kepiniai – labai reikšmingas, tačiau ne vienintelis dalykas, sukuriantis unikalią, be galo jaukią namų aurą. Jei tėvų namuose trūksta savito akcento, apgalvokite galimybę padovanoti kvapnių aksesuarų. Mūsų salonuose ar internetinėje parduotuvėje galite įsigyti malonaus, charakteringo aromato kvapų, kvapnių žvakių.

žvakidė

Nišinis namų kvapas, mėgstamo aromato žvakė ar unikali žvakidė – dovana, suteikianti namams išskirtinumo (nuotr. Pexels, Karolina Grabowska). 

Svarbu ne tik tai, kokia pati dovana Mamos dienai, bet ir kaip ją pateikiame. Taigi, jei dovanosite namų kvapą ar išskirtinę kvapnią žvakę, pridėkite mielą raštelį, kodėl vienas ar kitas kvapas jums asocijuojasi su namais, kartu praleistomis akimirkomis, prisiminimais, kelione ar pan.

 

2. Skoningi stalo įrankiai, taurės

Dauguma mamų šventės proga suruošia gausų stalą ir laukia aplankyti atvažiuojančių vaikų. Nudžiuginkite brangų žmogų dovana, kuri bus mielai naudojama ne tik per Mamos dieną. Skoningi, savito dizaino stalo įrankiai ar stalo įrankių rinkiniai – išties praktiškas pasirinkimas. Rinktis galite įrankius tiek desertui, tiek pagrindiniams patiekalams.

Pasirūpinkite, kad rinkiniai derėtų prie namų interjero, kitų stalo serviravimo priemonių. Pavyzdžiui, jei dažnai naudojami indai paauksuotais kraštais, panašūs kiti virtuvės reikmenys, puikiai tiks ir paauksuoti ar tiesiog auksaspalviai stalo įrankiai.

Pastebėjote, kad mamos turimi taurių rinkiniai – nepilni. Štai ir atsakymas, ką dovanoti Mamos dienos proga. Zana.lt asortimente rasite tiek vyno, tiek šampano taures, tiek jų rinkinius.

 

3. Stilingi indų rinkiniai arba valgomojo akcentas

Jei pastebite, kad susirinkus gausesniam svečių būriui pritrūksta indų, arba esami jau nebeatrodo patraukliai – yra „papuošti“ nuskilusiais kraštais ar įtrūkimais, nusitrynusiais atspaudais, pradžiuginkite mamą dailiu indų rinkiniu. Esame tikri, kad šie virtuvės reikmenys lengvai atras savo vietą ir bus mielai naudojami kasdien ar progomis.

Dar viena puiki idėja, padovanoti didesnį unikalų indą – valgomojo akcentą. Tai gali būti unikalaus dizaino vaisių indas, arba, pavyzdžiui tortinė. Jei mama nuolatos stebina savo kepiniais ir meno kūrinius primenančiais desertais, išskirtinė tortinė bus puiki Mamos dienos dovana.

mamos dienos tortas

Įteikti tortinę galite kartu su savo gamybos tortu – taip suteiksite dovanai dar daugiau jaukumo (nuotr. Pexels, Cottonbro studio). 

Beje, jei mama dažniau kepa pyragus, galbūt galite pas mamą nusivežti pačių keptą pyragą naujoje kepimo formoje. Mamoms, kurios mėgsta daug gaminti tiek namuose, tiek gamtoje, daugiau dovanų galite rasti mūsų plačiame virtuvės reikmenų asortimente.

 

4. Jaukioms poilsio akimirkoms – namuose ir gamtoje

Kiekvienas mamos vakaras baigiasi nedideliu arbatos gėrimo ir knygos skaitymo ritualu? Padovanokite gerą knygą ir išskirtinį puodelį, kuris puikiai tiks tiek arbatos pertraukėlėms, tiek gardžiai ryto kavai. Kad jau prakalbome apie jaukų poilsį namuose, ko gero, daugeliui prieš akis iškart iškyla minkštas, kokybiškas pledas ir žvakės, ramiai rusenančios stilingose žvakidėse.

O gal geriausias poilsis mamai – ilgas pasivaikščiojimas gamtos apsuptyje? Pasirūpinkite patogia ir stilinga vandens gertuve ar termosiniu puodeliu.

 

5. Gėlės ir indai joms

Gėlės – tradicinė dovana, su Mamos diena įteikiama kone kasmet. Tiesa, jei tai ne kambarinės gėlės, skintos puokštės dažniau yra ne pagrindinė dovana, o priedas. Tačiau šįmet galite pasirūpinti ne tik dailia puokšte, bet ir skoninga, originalia vaza. Įteikti gėles galite iškart pamerktas vazoje, verta tarp žiedų paslėpti ir mielą laiškelį mamai.

 

6. Kelionių aksesuarai

Mama mėgsta keliauti, o galbūt kaip tik dabar dairosi kelionės į užsienį ar išvykos Lietuvoje? Daug keliaujančioms galima padovanoti kelionių žemėlapį, kurių, beje, yra ir nutrinamų – taip galima pasižymėti aplankytas vietas. Dar kelios praktiškos, su kelionėmis susijusios dovanų idejos Mamos dienos proga – gertuvė, kelionių krepšys, kuprinė ar kosmetinė.

 

7. SPA ritualams namuose

Mamyčių dieną populiaru dovanoti įvairias pasilepinimo procedūras – masažus, apsilankymus SPA. Tačiau galima pagalvoti ir apie kasdienius SPA ritualus namuose. Galite sukurti originalų rinkinį, pavyzdžiui, kokybiškas rankšluostis ir išskirtinės kūno priežiūros priemonės. Galite pridėti ir prabangios arbatos bei dailų arbatos puodelį, kelias veido kaukes.

Tai – vos kelios idėjos, kurios pasižymi ir išskirtine estetika, ir praktiškumu. Jei sudėtinga parinkti labiausiai tinkantį pirkinį, visuomet galite įteikti ir dovanų kuponą. Skirkite pasirinkimui dėmesio: tegul dovana būna išties vertinga, kelianti džiugesį tiek šios šventės proga, tiek vėliau ir kasdienėse veiklose.

Sėkmės paieškose!

O jei turite klausimų apie zana.lt asortimento prekes ar norite pasitarti apie konkrečią mūsų asortimento dovaną Mamos dienai – pasikalbėkime, mielai atsakysime į rūpimus klausimus.