Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Praktiška dovana: ką dovanoti Tėvo dienos proga?

2021-05-31 17:09:20

Praktiška dovana: ką dovanoti Tėvo dienos proga?

Tėvo diena jau visai netrukus. Todėl, nieko keisto, kad daugelis pradeda ieškoti dovanų vieniems iš brangiausių žmonių savo gyvenime. Šiais laikais, kai rinkoje gausu pačių įvairiausių pasiūlymų, rasti tai, kas būtų iš tiesų praktiška ir stilinga, gali būti nelengva. Jeigu dar nežinote, ką dovanoti tėčiui, pateikiame Jums keletą puikių idėjų.

 

1. Gertuvė – kiekvieno poreikiams

Jeigu ieškote išties praktiškos dovanos Tėčio dienos proga, gertuvė, be abejonės, gali būti vienas iš universaliausių pasirinkimų. Ji tinka tiek mėgstantiems keliauti, tiek einantiems į darną, tiek sportuojantiems, tiek užsiimantiems bet kokiomis kitomis veiklomis. Patogią stilingo dizaino gertuvę galima visur nešiotis su savimi. Belieka išrinkti tą, kuri geriausiai atitiktų Jūsų tėčio poreikius ir skonį.

Plačiame „Žanos“ asortimente gausu skirtingo tūrio, dizaino, spalvų ir medžiagų gertuvių. Vienos iš šiuo metu populiariausių – pagamintos iš nerūdijančio plieno. Jos gerai išlaiko tiek karštą (iki 12 val.), tiek šaltą (net iki 24 val.) gėrimą. Todėl tokios gertuvės gali būti naudojamos ir vasarą, ir žiemą.

Nerūdijantis plienas pasižymi lengvumu ir tvirtumu, todėl iš jo pagaminti indai yra patogūs naudoti ir ilgaamžiai. Tokių gertuvių sudėtyje nėra BPA (bisfenolio A) – toksiško sintetinio junginio, kuris naudojamas plastiko gamybai. Tiesa, jo nėra ir aukštos kokybės plastikinėse gertuvėse, kurias taip pat galite rasti „Žanos“ el. parduotuvėje. Taigi, jeigu ieškote dovanų idėjos Tėvo dienos proga, jos taip pat puikus pasirinkimas.

 

2. Grafinas – išskirtinis sprendimas

Jeigu Jūsų tėtis turi išlavintą skonį ir namuose turi gėrimų kolekciją, galite jam padovanoti nepriekaištingai atrodantį grafiną. Tai itin patraukliai atrodantis indas, padedantis sukurti išskirtinį įvaizdį. Grafinai gali būti įvairių dydžių, formų ir paskirčių. Vieni iš jų skirti vynui, kiti konjakui, dar kiti – vandeniui. Taigi kiekvienas norintis gali atrasti sau tinkamiausią.

Ieškantiems klasikinio varianto rekomenduojama išbandyti prabangius, sudėtingais raštais graviruotus grafinus. Jie pagaminti iš grūdinto stiklo, todėl yra tvirti ir ilgaamžiai. Itin patogu tai, kad tokius grafinus galima plauti indaplovėje.

Baltam ir raudonam vynui labai tinka minimalistinių formų vidutinės talpos grafinai su plačiu kakliuku, į kuriuos patogu supilti gėrimus. Juos taip pat galite rasti „Žanos“ asortimente.

 

3. Puodų rinkinys – mėgstantiems gaminti

Jeigu Jūsų tėtis mėgsta sukiotis virtuvėje, jį galite nudžiuginti nauju puodų rinkiniu. Šie virtuvės reikmenys vieni iš universaliausių. Todėl tikrai neverta abejoti, jog tai bus praktiška dovana tėčiui. Vienas iš galimų variantų – rinkinys iš keturių skirtingo dydžio nerūdijančio plieno puodų su stikliniais dangčiais. Aukštos kokybės metalas užtikrina gaminių atsparumą korozijai, todėl jie yra ilgaamžiai.

Kai kuriuos rinkinius sudaro puodai su specialia kapsulės technologija, kuri leidžia puodams greitai įkaisti ir ilgai išlaikyti šilumą. Be to, juos galima naudoti ant įvairių viryklių:

  • dujinių,
  • elektrinių,
  • keramikinių,
  • halogeninių,
  • indukcinių.

Tai tik dar vienas įrodymas, jog puodų rinkinys gali būti labai universali dovana Tėvo dienos proga.

Verta paminėti ir tai, jog tokie virtuvės reikmenys paprastai turi atsparias karščiui rankenas, kurios išlieka vėsios. Dėl šios priežasties puodais visada patogu naudotis. Sandarūs dangčiai neleidžia garams patekti į išorę, todėl jie kondensuojasi viduje ir leidžia užtikrinti optimalų virimo procesą.

Peržvelgę platų „Žanos“ el. parduotuvės asortimentą galite patogiai išsirinkti norimą puodų rinkinį ir užsisakyti jį internetu. Taigi Jums nereikės ilgai vaikščioti po parduotuves ieškant dovanos Tėvo dienai.

 

4. Virtuviniai peiliai – patogiam maisto ruošimui ir ne tik

Jeigu Jūsų tėtis mėgsta gaminti, tačiau puodus jau turi, galite jam padovanoti tvirtą ir patogų peilį. Aukšta kokybe pasižymintis gaminys gali praversti įvairiais atvejais.

Tiems, kurie nėra tikri, kokio įrankio tėčiui reikėtų labiausiai, rekomenduojama rinktis universalius peilius. Dažnai jie būna sukurti profesionaliai maisto gamybai, todėl atitinka net ir pačių išrankiausių vartotojų poreikius. Pasaulyje pripažintų gamintojų peiliai yra labai aštrūs ir tikslūs. Todėl maistą galima pjaustyti itin plonais griežinėliais.

Galbūt Jūsų tėtis mėgsta medžioti, žvejoti ar iškylauti? Tuomet galite padovanoti specialiai tam skirtą peilį. Tai išties praktiška dovana Tėčio dienos proga. Universalus medžioklinis peilis gali praversti įvairiose situacijose. Didelis privalumas, jog jis turi nailoninį dėklą, kuriame patogu laikyti įrankį. Nerūdijančio plieno geležtė yra tvirta ir ilgaamžė.

 

5. Maisto dėžutė – pietaujantiems darbe

Idėjų, ką dovanoti Tėvo dienos proga, yra labai daug. Todėl kiekvienas ieškantis gali atrasti sau tinkamiausią. Galbūt Jūsų tėtis pietauja darbe ir ten nešasi savo maistą? Tuomet tobulas pasirinkimas galėtų būti pietų dėžutė. Tai tikrai praktiška dovana tėčiui, kuri yra ne tik patogi, bet ir stilinga.

Plačiame „Žanos“ asortimente gausu skirtingo dizaino dėžučių maistui: nuo neutralių klasikinių iki spalvingų ir žaismingų. Vienos iš populiariausių – plastikinės. Jos patogios tuo, kad yra labai lengvos. Be to, tokių dėžučių sudėtyje nėra sveikatai kenksmingo BPA. Sandarus indas tinka laikyti maistą šaldytuve, šildyti mikrobangų krosnelėje ir transportuoti. Be to, paprastai jis turi specialią ventiliavimo skylę, kuri neleidžia maistui sudžiūti.

Maisto laikymui ir nešiojimui į darbą taip pat labai tinka dviejų dalių dėžutės. Jas galima plauti indaplovėje ir šildyti mikrobangų krosnelėje. Taigi, jei nežinote, ką dovanoti tėčiui, šis variantas vertas Jūsų dėmesio.

 

6. Termosas – išvykoms į gamtą

Jeigu Jūsų tėtis mėgsta iškylauti gamtoje arba užsiimti kita panašia veikla, galbūt verta jam padovanoti termosą? Šis indas gali būti skirtas tiek maisto, tiek skysčių laikymui. Dviejų sluoksnių nerūdijančio plieno sienelės užtikrina ilgą šilumos išlaikymą. Be to, toks skysčiams skirtas termosas gali būti naudojamas ne tik karštiems, bet ir šaltiems gėrimams. Patogus plastikinis dangtelis, esant poreikiui, puikiai atstoja puodelį.

Iškylaujant gamtoje labai praverčia ir maistui skirti termosai su plačiu kakleliu. Jie pasižymi labai panašiomis savybėmis kaip ir prieš tai aptarti indai, pritaikyti skysčių laikymui. Tiesa, šiuo atveju termoso dangtelis gali būti naudojamas ne kaip puodelis, o kaip dubenėlis.

Peržvelgę „Žanos“ asortimentą galite išsirinkti norimos talpos ir dizaino termosą. Net jeigu dabar tokio indo neplanuojate pirkti, šios dovanų idėjos Tėvo dienos proga vis tiek verta nepamiršti.

 

7. Baro reikmenys

Jeigu ieškote dovanos tėčiui, Jūsų dėmesio taip pat gali būti verti įvairūs baro reikmenys. Jų pasirinkimas išties platus:

  • kamščiatraukiai,
  • kamščiai putojančiam vynui,
  • kokteilių plaktuvės,
  • kibirėliai ledukams,
  • šiaudeliai ir taip toliau.

Jeigu švenčių ar kitų progų metu Jūsų tėtis mėgsta sukiotis prie baro, šie daiktai jam gali labai patikti. Todėl net neabejokite, kad tokia dovana idealiai tinka Tėčio dienos proga.

Tikimės, kad perskaitę šį įrašą pasisėmėte daug idėjų, ką dovanoti tėčiui. Dabar belieka išsirinkti norimas prekes iš „Žanos“ el. parduotuvės. Plačiame asortimente gausu ne tik įvairiems skoniams bei poreikiams pritaikytų gertuvių, grafinų, puodų, virtuvinių peilių, maisto dėžučių, termosų, baro reikmenų, bet ir dar daugiau. Taigi nieko nelaukite ir išsirinkite, ką šiais metais norite padovanoti Tėčio dienos proga.