Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip sudaryti puikų šventės meniu?

2019-04-26 17:24:07

Kaip sudaryti puikų šventės meniu?

Šiandien, kuomet paslaugų spektras ir logistika yra itin išsiplėtę, vis daugiau žmonių imasi organizuoti įvairias šventes patys. Iniciatyva juntama ne tik renkantis pobūvio vietą, siunčiant kvietimus, bet ir užsakinėjant maisto produktus, sudarant šventės meniu. Tačiau tam, kad šventė būtų įsimintina gerąja prasme ir svečiai liktų patenkinti Jūsų paruoštu stalu, kai kuriais aspektais vertėtų pasirūpinti iš anksto, o lėkštės internetu – tik dalis jų. Dalinamės patarimais, kurie padės nesuklysti ir sudaryti įsimintiną meniu Jūsų šventei.

Laikykitės kontrasto ir atsisakykite subjektyvumo

Būdami svečiuose turbūt nenorėtumėte ragauti patiekalų, turinčių daug vienodų sudedamųjų dalių ar pagamintų identišku būdu. Kitaip tariant, jeigu vienas meniu esantis patiekalas yra rūgštus, daugiau tokį skonį turinčių gaminių būti neturėtų. Švelnūs skoniai turėtų derėti su aštriais. Kontrastuojanti patiekalų tekstūra padeda geriau išryškinti jų savybes ir skonį, todėl nebijokite kartu patiekti traškaus ir visiškai švelnaus maisto.

Įsitikinimas, jog svečiams be išimties patiks tai, ką labiausiai mėgstate Jūs, neretai pakiša koją. Jeigu nežinote, ką mėgsta konkretūs svečiai ir ar jų skonis sutampa su jūsiškiu, verčiau rinkitės paprastesnius, daugelio pamėgtus ir laiko patikrintus patiekalus.

Pasirūpinkite estetiškais indais

Lėkštės internetu – puikus būdas sutaupyti laiko pasiruošimui, jeigu manote, kad neturite jų pakankamai ar tiesiog norite atsinaujinti. Atminkite, kad pirmiausia žmonės valgo akimis, todėl estetiškai patiektas gaminys iškart sužadins svečių susidomėjimą ir apetitą.

Keiskite tiek maisto, tiek ir indų spalvas, kad deriniai atrodytų patraukliau. Be to, indai gali prisidėti prie bendros interjero stilistikos ar tapti patraukliu, žaismingu akcentu. Jeigu esate sugalvoję konkrečią vakaro temą, indus parinkite atsižvelgdami į ją. Indų nuoma yra ypač naudingas pasirinkimas tuo atveju, kai didesnio indų kiekio nuolatiniam naudojimui nereikia.

Visas dėmesys – svečiui

Apie tai jau trumpai užsiminėme, tačiau šis aspektas yra labai svarbus. Svečiai turi jaustis patogiai ir jaukiai, tad naujos lėkštės internetu turėtų pakeisti tas, kurios turi įskilimų ar kitų defektų. Būtina atsižvelgti į svečių susodinimą: jeigu kviečiamos poros, stenkitės jų jokiu būdu neišskirti, tačiau šalia jų galite pasodinti žmogų, su kuriuo norėtumėte geriau supažindinti. Žinoma, visuomet turėkite omenyje žmogaus būdą – ar jis yra intravertas ir geriau jaučiasi, kai šalia jo yra pažįstamas žmogus, ar asmenybė, kuri nuolat ieško galimybės bendrauti.

Sudarinėdami meniu skirkite pakankamai dėmesio ne tik pačiam maistui, bet ir jo kiekiui. Žinokite tikslų dalyvausiančių žmonių skaičių, tačiau maistą planuokite taip, kad jų bus šiek tiek daugiau – taip būsite tikri, kad jo užteks visiems dalyviams. Primename, kad valgiaraštį turėtų sudaryti šios dalys:

·        įvairūs užkandžiai;

·         pirmasis patiekalas (būtinai lengvas, apetitui sužadinti);

·         pagrindinis patiekalas su garnyru;

·         desertas.

Lėkštės internetu suteikia galimybę pasirūpinti visais reikiamais indais šiems patiekalams, kad svečiams valgyti būtų patogu. Mandagiai pasiteiraukite svečių, ar jie neturi dietos apribojimų ar maisto, kuriam yra alergiški. Jeigu tuos pačius žmones kviečiate dažnai, pasižymėkite jų maisto pasirinkimą savo receptų knygoje ar svečių sąraše.

Apgalvotai sudarytas meniu vakarą gali paversti įsimintinu visiems jo dalyviams. Tikimės, kad šie patarimai bus naudingi renkantis tai, ko reikės puikiai šventei.