Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip pasirinkti tinkamiausią šiukšliadėžę?

2019-02-01 15:24:00

Kaip pasirinkti tinkamiausią šiukšliadėžę?

Besidairydami, kuo pakeisti seną šiukšliadėžę tikriausiai pastebėjote, kad jų asortimentas – labai platus. Šiandien galite rasti įvairiausių dydžių, spalvų ir formų reikmenų. Visgi kaip žinoti, kuri šiukšliadėžė tinkamiausia Jums?

Dizainas

Laikai, kai šiukšliadėžes buvo įprasta slėpti už virtuvinės spintelės durelių, jau praeityje. Dabar ši virtuvės detalė vis dažniau tampa namų interjero dalimi. Stilingos šiukšliadėžės yra ir itin tvirtos, todėl jų kaina – aukštesnė. Kaip ir visose kitose srityse, kokybė reikalauja šiokios tokios investicijos.

Dydis

Išsirinkti tinkamo dydžio šiukšliadėžę – savitas iššūkis. Juk reikia tokio daikto, kuris neužimtų daug vietos, tačiau tuo pat metu talpa neturi būti per maža kasdieniniam naudojimui. Tad prieš perkant šį reikmenį svarbu apsvarstyti ir kelis kitus aspektus: 

  • Vieta – nuo to, ar šiukšliadėžė stovės virtuvėje, miegamajame ar vonios kambaryje, turėtų priklausyti ir jos dydis. Dažniausiai miegamajame, vonios kambaryje ar darbo kambaryje pakanka nedidelės, 3–6 litrų talpos šiukšliadėžės, o virtuvėje, kur išmetama daugiausiai šiukšlių, gali prireikti ir didesnės nei 30 litrų talpos šiukšliadėžės.
  • Šeimos dydis – natūralu, kad po vienu stogu gyvenant vienam ar dviem žmonėms susidaro mažiau šiukšlių nei gausiose šeimose. Pasirinkite talpą, kuri nekeltų nepatogumų.
  • Erdvė – ne visuose namuose yra pakankamai vietos didelei šiukšliadėžei. Šiandien galite rasti tokių šiukšliadėžių, kurios gali būti ne tik statomos ant žemės, bet ir tvirtinamos ant sienos.

Įvertinę tokius kriterijus dėl šiukšliadėžės talpos apsispręsite greičiau ir išvengsite dažnos klaidos.

Rūšiavimas

Tinkama šiukšliadėžė gali palengvinti atliekų rūšiavimą. Geriausias variantas rūšiavimui – kelių dalių šiukšliadėžės, pritaikytos kelių tipų atliekoms. Kita alternatyva – įsigyti kelias skirtingas nedideles šiukšliadėžes, po vieną kiekvienai atliekų rūšiai. Tokiu atveju ne tik bus paprasčiau rūšiuoti, bet ir virtuvę papildysite spalvomis, suteiksite jai daugiau žaismingumo. 

Gamybos medžiagos

Šiukšliadėžės dažniausiai gaminamos iš plastiko arba metalo. Kiekviena šių medžiagų turi savitų privalumų.

  • Plastikinės šiukšliadėžės dažnai būna pigesnės ir lengvesnės nei metalinės. Be to, jas paprasta valyti.
  • Metalinė šiukšliadėžė – tvirta, tinkama naudoti ne vieną dešimtmetį.  Jos itin lengvai derinamos prie kitų metalinių virtuvės detalių – viryklės, virdulių, spintelių rankenėlių ir pan.

Dangtis

Sandarus dangtis apsaugo nuo nemalonių kvapų, sklindančių iš šiukšliadėžės. Visgi juo naudotis gali būti nepatogu, ypatingai, jeigu abi rankos užimtos ar purvinos. Tad svarbu rasti šiukšliadėžę su tokiu dangčiu, kurį atidaryti būtų paprasta – pavyzdžiui, naudojantis kojomis spaudžiamu pedalu ar itin patogia „Soft Touch“ technologija.

Įvertinę šiuos svarbiausius kriterijus galėsite lengvai išsirinkti visus poreikius atitinkančią prekę. Šiukšliadėžė naudojama kasdien, tad skirkite jos pasirinkimui laiko – tegul šis reikmuo netampa dar vienu, kurį tiesiog reikia paslėpti.