Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip pasiruošti artėjančioms šventėms? Žana ekspertų patarimai

2023-11-14 14:11:45

Kaip pasiruošti artėjančioms šventėms? Žana ekspertų patarimai

Kalėdos – viena jaukiausių ir šeimą prie bendro stalo labiausiai suburiančių švenčių. Visgi prieššventiniu laikotarpiu daug kas įsisuka į rodos, nesibaigiančių darbų sūkurį, kuriame prie kasdienių atsakomybių prisideda dar ir dovanų paieškos, šventinio namų dekoro planavimas. Tačiau pasiruošimas šventėms nebūtinai turi būti varginantis. Priešingai – jis gali būti pilnas džiugesio, ramybės ir naujų atradimų. Tam, kad jis būtų būtent toks, indų, bei aksesuarų namams Žana ekspertai dalinasi vertingomis įžvalgomis bei patarimais, kaip papuošti savo namus šventėms ir ką dovanoti artimiesiems.

 

Populiariausios šventinės dekoracijos: kaip papuošti interjerą?

Eglutės žaisliukai – vieni pagrindinių kalėdinio interjero akcentų. Žana ekspertai pastebi, kad jau kurį laiką aiškiai įsivyrauja teminio dekoro tendencijos: miško ir gamtos motyvų, transporto ir desertų tema. Žmonės vis dažniau ieško išskirtinių stiklinių žaisliukų, turinčių išliekamąją vertę. Taip pat didesnis dėmesys skiriamas įvairioms formoms, tokioms kaip kankorėžiai, grybukai, šakelės, uogos, morenginiai sausainiai, spurgytės, saldainiai. Tiesa, niekur nedingsta ir klasikiniai, puošnūs, žėrintys žaislai – jie visada atrodo šventiškai.

eglutės žaisliukai

Netikėtų formų eglutės žaisliukai ir didelės statulėlės – užburiančiai atmosferai (nuotr. Žana)

 

Kalbėdami apie kitas pastaraisiais metais populiariausias šventines dekoracijas, salonų Žana ekspertai išskiria dideles statulėles, pavyzdžiui, zuikių, briedžių, paukščių, taip pat stiklines eglutes, kurios ypač dailiai žėri lempučių ar žvakių šviesoje. Jomis galima papuošti ir pagyvinti namus ne tik šventiniu laikotarpiu, bet ir visus metus. Todėl jei ieškote kažko universalaus, tai gali būti puikus pasirinkimas jums.

Kalėdinės dekoracijos ne tik pažadina nostalgiją, grąžina į vaikystę, bet ir skatina kurti naujas šeimos tradicijas, nebijant išbandyti šiuolaikiškai atrodančių kalėdinių akcentų. Taigi, įtraukite į eglutės ir namų puošimą visus šeimos narius, džiaukitės akimirkomis, prisiminkite vaikystę ir kurkite šiltus prisiminimus mažiesiems savo šeimos nariams.

kalėdinės dekoracijos

Šventinę nuotaiką galima atspindėti kiekviename namų kampelyje (nuotr. Žana)

 

Šventinio stalo serviravimas: kas madinga šiais metais?

Didžiausios metų šventės daugelio namuose neatsiejamos nuo puošnaus vaišių stalo. Žana ekspertai šiemet ragina rinktis jaukią, natūralistinę ir neperkrautą serviruotę, išlaikant tam tikro stiliaus elementus (pavyzdžiui, naudoti elegantiškus porceliano indus, stalo dekorui nepabijoti natūralių medžiagų iš miško, o jas pagyvinti kalėdiniais žaisliukais ar dekoracijomis miško tema, kuri šiek tiek mistinė, bet tuo pačiu ir labai žemiška).

šventinio stalo dekoracimas

Kalėdinis žaisliukas lėkštėje – ir stalo dekoracija, ir dovana svečiui (nuotr. Žana)

 

Pasirinkus išraiškingą stalo dekorą, prie jo rekomenduojama derinti klasikinius, vienos ar dviejų spalvų porceliano indus, pavyzdžiui, dekoruotus minimalistiniu juodu krašteliu. Be to, kad šiais metais yra labai madingi, tokie indai bus praktiški ir ilgaamžiai. Na, o prie jų puikiai derės ir klasikiniai stalo įrankiai bei šiuo metu ypač populiarios saldaus šampano taurės su elegantiška kojele ir išskirtiniu reljefiniu dekoru.

Jei dekoras ramesnis, subtilesnis, akcentu gali tapti išskirtinėmis spalvomis ar raštais puošti indai, taurės. Žana salonų ekspertai pastebi, kad vis populiaresniu šventinio stalo akcentu tampa ir etažerės, kurios ne tik stilingai atrodo, bet ir padeda sutaupyti vietos.

šventinė serviruotė

Šventinės serviruotės kūrimas – būdas išreikšti save (nuotr. Žana)

 

Neatsiejama kalėdinės serviruotės dalis – aukštos kokybės staltiesė. Ją rekomenduojama rinktis pagal savo skonį ir norimą sukurti stalo įvaizdį. Mėgstantiems neutralias spalvas turėtų patikti staltiesė su reljefiniais, siuvinėtais miško ir gyvūnų motyvais. O tiems, kuriems norisi išraiškingesnio akcento, verta atkreipti dėmesį į stalo tekstilę su ryškesniu dekoru, pavyzdžiui, išsiuvinėtomis raudonomis uogomis ar gėlėmis. Šventiniam stalo įvaizdžiui taip pat visuomet tiks staltiesė su blizgiomis detalėmis, pavyzdžiui, žvaigždėmis ar kitais ornamentais.

Siekiant sukurti nepriekaištingai atrodantį šventinį stalą, būtina pagalvoti ir apie baigiamuosius jo akcentus. Tai gali būti derančios servetėlės, pervertos puošniais servetėlių žiedais, prabangios žvakidės, taip pat dekoratyviniai vainikai – nebijokite rinktis ir derinti tiek natūralius, tiek dirbtinius augalus. Na, o kalėdinis žaisliukas lėkštėjė gali būti ir stalo puošmena, ir maloni dovana svečiui.

šventinis stalas

Jauki, natūralistinė ir neperkrauta serviruotė – šių metų tendencija (nuotr. Žana)

 

Dovanų pasirinkimas: pagrindinis dėmesys – praktiškumui

Žana ekspertai pastebi, jog pastaraisiais metais daugelis ieško praktiškų dovanų, kurias jų gavėjai galėtų naudoti dažnai ar net kiekvieną dieną: tai puodeliai, namų kvapai, kvapų lempos, išskirtinio dizaino taurės, arbatinukai, vazos, papuošalų dėžutės.

praktiškos dovanos

Apgalvotos kalėdinės dovanos – raktas į kiekvieno širdį (nuotr. Žana)

 

Renkant tokias dovanas, svarbu atsižvelgti į individualius poreikius ir nepabijoti buityje praverčiančių daiktų, tokių kaip taurės, gruzdintuvės, maisto dėžutės sveikiems pietums ir panašiai. Na, o jei sunku išrinkti konkrečią dovaną, puikus sprendimas gali būti dovanų kuponas – jį gavęs žmogus turės galimybę išsirinkti tai, ko jam pačiam labiausiai norisi ir reikia.

dovanų kuponas

Praktiška ir poreikius atitinkanti dovana – vienas geriausių pasirinkimų (nuotr. Žana)

 

Pasiruošti šventėms nebus taip sunku, jei turėsite aiškią viziją. Tad labai tikimės, kad šiame straipsnyje pateikti patarimai padės ją susikurti. Tegul didžiausios metų šventės būna ypatingos, o pasiruošimas joms – lengvas ir malonus kaip niekad anksčiau!