Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kokie puodai tinka indukcinei kaitlentei?

2023-01-17 17:24:05

Kokie puodai tinka indukcinei kaitlentei?

Indukcinės kaitlentės šiandien vienos populiariausių. Ir taip yra ne veltui, mat jos akimirksniu pasiekia nustatytą kaitrą, tokiu būdu leisdamos paruošti maistą per gerokai trumpesnį laiką. Visgi dėl magneto veikimu pagrįsto šildymo proceso indukcinėms kaitlentėms reikalingi specialūs indai. Galbūt šiuo metu kaip tik ieškote tokių? Išsamiai apie tai, kokie puodai tinka indukcinei viryklei, pasakojame šiame įraše.

 

Kokie puodai reikalingi indukcinei viryklei, kad gaminimo procesas būtų sklandus?

Prieš pradėdami kalbėti apie indukcinėms viryklėms tinkančius puodus, visų pirma norėtume labiau pasigilinti į tokios buitinės technikos veikimo principą. Indukcinės kaitlentės nuo kitų elektrinių kaitlenčių skiriasi tuo, kad po jų paviršiumi yra sumontuoti ne kaitinimo elementai, o indukcinės ritės. Elektromagnetinis laukas sukuria indukcines sroves, kurios kaitina puodo ar keptuvės dugną. Taigi kaista tik pats indas, o ne kaitlentės paviršius.

 

Todėl ant indukcinės viryklės galima gaminti tik su tam tikrais indais. Jie turi turėti feromagnetinį (magnetinėmis savybėmis pasižymintį) dugną. Didelį tokių indų pasirinkimą galite rasti zana.lt asortimente. Na, o jei norite sužinoti, ar Jus dominantys puodai arba keptuvės tinka indukcinėms viryklėms, šią informaciją pateikiame produktų aprašymuose.

 

Jeigu nesate tikri dėl jau turimų indų tinkamumo, ieškokite ant jų tai nurodančio simbolio (spiralės formos ženklo) arba atlikite magneto testą. Jei magnetas prilimpa prie puodo ar keptuvės dugno – toks indas tinka indukcinei kaitlentei. Jei magnetas silpnai prilimpa arba iš viso neprilimpa, tai reiškia, kad indas nėra pritaikytas tokiai kaitlentei.

 

Indukcinei viryklei taip pat tinka ketaus puodai ir daugelis nerūdijančio plieno indų. Visgi kai kurie puodai iš nerūdijančio plieno gali būti netinkami dėl didelio jame esančio nikelio kiekio, kuris gali blokuoti magnetinį lauką.

 

Indukcinės viryklės nesuderinamos su stikliniais ir aliuminiais bei variniais indais, kurie neturi magnetinėmis savybėmis pasižyminčio sluoksnio.

 

Dažniausi klausimai apie puodų tinkamumą indukcinei kaitlentei

Toliau atsakome į dažniausiai užduodamus klausimus, susijusius su puodų tinkamumu indukcinei viryklei.

 

Ar variniai puodai tinka indukcinei kaitlentei?

Tokia buitinė technika paprastai nėra suderinama su variniais indais, nebent jie turi magnetinėmis savybėmis pasižymintį sluoksnį. Verta atkreipti dėmesį, kad dabar jį turi daugelis puodų ir keptuvių. Tačiau senesni indai, pagaminti iš vario, gali netikti indukcinėms viryklėms.

 

Ar galima ant indukcinės kaitlentės dėti didesnį puodą?

Taip, ant indukcinės kaitlentės galima dėti ir didesnį indą, tačiau tiesiogiai bus šildomas tik virš apibrėžtos dalies esantis jo plotas. Kuo toliau puodas ar keptuvė išeina už apibrėžtos dalies ribų, tuo mažesnis šildymo efektyvumas. Naudojant didesnį indą, indukcinė viryklė nebus pažeista.

 

Kas gali atsitikti, jei naudojami puodai, neskirti indukcinei kaitlentei?

Ant indukcinės kaitlentės naudojant jai nepritaikytus indus nieko nenutiks. Tokia virtuvės įranga gali įkaitinti tik magnetinėmis savybėmis pasižyminčius puodus ar keptuves. Jei ant indukcinės kaitlentės pastatysite nepritaikytą indą, jis tiesiog neįkais.

 

Tikimės, kad perskaičius šį mūsų įrašą, tapo aišku, kokie puodai tinka indukcinei kaitlentei. Jų pasirinkimas šiandien itin didelis, taigi atrasti tinkamą variantą tikrai nebus sunku. Zana.lt vienoje vietoje galite rasti įvairius indukcinėms viryklėms tinkančius indus – tiek puodus, tiek keptuves. Taigi kviečiame apsižvalgyti ir išsirinkti naujuosius virtuvės pagalbininkus!