Grįžti atgal
Visos Kategorijos

UAB „Arkietė“ išreiškia poziciją: nedirba su Rusijos rinka

2022-03-07 15:11:11

UAB „Arkietė“ išreiškia poziciją: nedirba su Rusijos rinka

UAB „Arkietė“, vykdanti didmeninę prekybą ir jungianti tris prekių ženklus – indų salonus „Žana“, interjero bei gyvenimo būdo salonus „Imdeco“ ir HORECA sektoriui skirtus „Dishery“ prekybos salonus – praneša neturinti jokių verslo sąsajų su Rusijos ir Baltarusijos kapitalo įmonėmis.

Palaikydami Rusijos užpultą Ukrainą, daugybė Lietuvos prekybininkų pastarosiomis dienomis nutraukia prekybą rusiškomis ir baltarusiškomis prekėmis. Smerkdama bet kokią karinę agresiją, UAB „Arkietė“ praneša, kad nepalaiko jokių verslo ryšių su Rusija ir Baltarusija.

Pagrindiniai UAB „Arkietė“ tiekėjai įsikūrę Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Olandijoje. Taip pat nemažai dirbama su Turkija, Čekija, nuolat plečiamas Lietuvių kūrėjų asortimentas. „Mūsų stiprybė – asortimentas ir darbuotojai. Rinkdamiesi tiekėjus, pagrindinį dėmesį skiriame prekių kokybei, naudojamoms technologijoms, žaliavoms, prekių ženklo populiarumui, gamybos tradicijoms. Atrinkti geriausi gaminiai kainos ir kokybės atžvilgiu. Sakau tai labai drąsiai, nes šioje srityje dirbame jau ilgai, dalyvaujame parodose, lankome gamyklas, palaikome glaudžius ryšius su tiekėjais.“ – komentuoja „Arkietės“ komercijos direktorė Viltė Marmienė.

Įmonės atstovė pabrėžia susitelkimo ir bendruomeniškumo svarbą karo akivaizdoje: „Esame dalis atsakingo Lietuvos verslo, dirbame tam, kad būtume stiprūs. Patys esame atsakingi ne tik už save, bet ir už visą įmonės komandą, kuria labai rūpinamės. Todėl stengiamės ieškoti sprendimų tam, kad atėjus sunkumams nenukentėtų darbuotojai ir netektų mažinti jų skaičiaus. Siekiame būti susitelkę, nes nenorime užkrauti naštos Lietuvai. Puikiai suprantame, kad tik pasirūpinę savimi, savo verslais, galėsime prisidėti prie sėkmingos savo šalies ekonomikos ir suteikti pagalbą tiems, kam jos reikia. Šiuo metu saugumas yra svarbiausias kriterijus, ir iš tiesų džiugu, kad juntamas susivienijimas, bendruomeniškumas siekiant bendro tikslo.“

Prisidėdama prie pagalbos nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams, UAB „Arkietė“ jau aprūpino „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugiją“ virtuvės reikmenimis 30-čiai asmenų: lėkštėmis, dubenėliais, puodeliais, peiliais, šakutėmis ir kitais. Taip pat įmonė ruošia nemažą indų siuntą Raudonojo kryžiaus organizacijai.