Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip prižiūrėti špyžines ketaus keptuves

2018-09-09 21:25:51

Kaip prižiūrėti špyžines ketaus keptuves

Geležinėje ketaus keptuvėje, kepant tokius produktus kaip: malta mėsa, svogūnus, česnakus bei naudojant čili padažus, grietinę, įvairius prieskonius, vėliau išplautas šiltu vandeniu ar pavalytas kempine keptuvės paviršius gali atrodyti kaip nuotraukoje dešinėje (su balzganais ruoželiais).

Atnaujinti paviršių yra labai paprasta. Įpilkite maždaug 1 šaukštą rapsų aliejaus į keptuvę ir naudodami popierinį rankšluostėlį ištepkite paviršių. Tuomet išvalykite keptuvę su kitu, švariu popieriniu rankšluostėliu.

Tuomet paviršius tampa lyg ką tik nupirktos keptuvės! Ketaus keptuvės yra praktiškai nesunaikinamos, kol tyčia jų nesuskaldysite į atskiras dalis. O atsiradusios rūdys rodo, kad neatsakingai ar netinkamai valote keptuvę, bet jas galima lengvai panaikinti šveičiant metaliniu šepetėliu. Išplaukite šiltu vandeniu, nusausinkite ir įtrinkite paviršių aliejumi. Procesas gali šiek tiek užtrukti kol vėl atkursite gražų juodą paviršių. Tačiau kuo dažniau keptuvė yra naudojama, tuo greičiau ji vėl atgaus savo blizgantį juodumą.

Po valymo popieriniu rankšluostėliu paviršius gali atrodyti šiek tiek dėmėtas ir netgi „purvinas“, bet dėl to nereikia nerimauti. Tai tik sudegusio aliejaus likučiai, kurie būna įsigėrę paviršiuje. Jie su laiku mažėja ir nereikia paviršiaus valyti kitomis priemonėmis, užtenka tik natūralaus rapsų aliejaus.