Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip išsirinkti tinkamiausią keptuvę

2018-09-09 21:04:52

Kaip išsirinkti tinkamiausią keptuvę

Ne kartą teko susidurti su keptuvės rūdimis ar subraižymais? Kepant ji svyla, prie paviršiaus limpa ar kimba maistas? Čia rasite patarimų, kaip išsirinkti tinkamą priemonę ne tik pagal dydį ar formą, bet ir pagal dangą, medžiagą, iš kurios ji pagaminta. Tuomet žinosite, kas geriau: aliuminio ar ketaus keptuvė.

Keptuvės dydis ir forma

Pirmiausia rekomenduojame apsvarstyti, kokio dydžio keptuvė jums reikalinga ir kokius patiekalus planuojate joje ruošti. Juk vargu, ar keturių asmenų šeimai pakaks 24 cm skersmens virtuvės priemonės, tačiau vienišiams ji tikriausiai bus idealus pasirinkimas. Kelių asmenų šeimai rekomenduojama išbandyti 26–28 cm skersmens keptuves.

Šių virtuvės reikmenų dydis, forma priklauso ir nuo to, kokius patiekalus norite juose gaminti. Priemonės žemesnėmis sienelėmis tinka kepimui, aukštesnėmis – troškinimui. Itin patogu turėti atskirai blynams, kiaušinienei ar grilio patiekalams pritaikytas keptuves. Taip maisto ruošimas tampa dar paprastesnis.

Keptuvės danga ir jos tipai

Gerai apsvarsčius pirmuosius aspektus, galima eiti toliau. Dabar, priklausomai nuo turimo biudžeto ir poreikių, tereikia išsirinkti, kuri priemonė jums tinka labiausiai: aliuminio, keramikos, akmens masės, titano, platino, nerūdijančio plieno ar ketaus keptuvė. Pagrindiniai jų skirtumai tokie:

Kaip išsirinkti keptuvę

  • Aliuminio keptuvė su neprisvylančios dangos sluoksniu greitai įkaista, dažniausiai yra lengva. Tačiau ji ne tokia atspari deformacijai, o dangą reikia saugoti nuo susibraižymų.
  • Keraminiu sluoksniu dengti virtuvės reikmenys pasižymi panašiomis savybėmis kaip įprastos aliuminio keptuvės. Pagrindinis skirtumas – viršutinis dangos sluoksnis, kuris yra draugiškesnis aplinkai. Visgi, tokią keptuvę taip pat reikia saugoti nuo subraižymo ir perkaitinimo.
  • Akmens masės, titano ar platinos sluoksniu padengtos priemonės – atsparios susibraižymams, lengvai prižiūrimos, sunkiai deformuojasi ir yra ilgaamžės. Prie šių keptuvių dugno nelimpa, nekimba ir nesvyla maistas.
  • Ketaus keptuvė yra sunki, atspari deformacijai, todėl gali išlikti funkcionali pakankamai ilgą laiką. Iš tokios medžiagos pagaminti virtuvės reikmenys labai tolygiai paskirsto šilumą ir ilgai ją išlaiko. Tačiau dėl ilgiau užsibuvusių maisto likučių ir drėgmės keptuvėje gali atsirasti rūdžių. Taigi, joje nerekomenduojama laikyti paruošto patiekalo, o po kiekvieno naudojimo indą derėtų gerai perskalauti vandeniu ir būtinai nusausinti.
  • Nerūdijančio plieno keptuvė įkaista lėčiau, bet ilgiau išlaiko šilumą. Toks metalas nereaguoja su maistu, todėl nepakeičia jo skonio. Be to, kaip jau išduoda pats pavadinimas, ši keptuvė yra atspari rūdims. Šio tipo virtuvės reikmenys daugeliu atvejų būna šiek tiek brangesni už aliumininius, bet yra labai tvirti, sunkiai deformuojasi. Dėl šios priežasties jie pasižymi ilgaamžiškumu.

Prieš perkant keptuvę patariame atkreipti dėmesį, ant kokios virtuvinės įrangos ji bus naudojama. Ne visos priemonės yra pritaikytos indukcinėms viryklėms. Todėl prieš įsigyjant norimą, nesvarbu, ar tai būtų ketaus keptuvė, ar kitas virtuvės reikmuo, vertėtų atidžiai įvertinti šį aspektą.

Nudžiuginkite savo šeimą naujais maisto šedevrais. Plačiame Zana.lt asortimente galite rasti didelį virtuvės priemonių pasirinkimą: nuo indų iki puodų ir keptuvių. Turite klausimų? Kreipkitės – atsakysime į juos ir padėsime apsispręsti.