Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Kaip žinoti, kad laikas keisti puodus naujais?

2019-02-14 13:15:00

Kaip žinoti, kad laikas keisti puodus naujais?

Šiuolaikiniai virtuvės reikmenys paprastai pasižymi itin gera kokybe, tačiau laikui bėgant jie vis tiek nusidėvi. Žinoma, nusidėvėjimui didelės įtakos turi netinkama priežiūra. Visgi net ir atidžiai rūpinantis puodais, keptuvėmis ateina laikas, kai jie nebetinka naudoti. Tuomet geriau nedelsti ir įsigyti naujų – o tai padaryti visiškai nesunku, nes dabar puodai internetu parduodami itin palankiomis sąlygomis. Pateikiame esminius požymius, atskleidžiančius, kad metas pakeisti puodus naujais.

Kokios yra pagrindinės nusidėvėjimo žymės?

Jeigu ant puodo atsirado keletas įbrėžimų, jo būklė dar nėra bloga ir jis naudojimui tinkamas. Tačiau riba, po kurios jau reikia indą išmesti, gana plona. Tad į ką atkreipti dėmesį? 

Pažeistas dugnas. Keptuvės ir puodai su specialia nelimpančia danga yra labai patogūs. Visgi jeigu toks dugnas pažeidžiamas, toliau naudoti indo nerekomenduojama. Jeigu kepamas ar verdamas maistas pradeda kibti ir svilti, tai gali būti ženklas, kad dugnas jau sugadintas ir maisto ruošimui nebetinkamas. Gausūs ir gerai matomi įbrėžimai taip pat gali išduoti, kad jums reikalingi nauji puodai. Internetu galite pasidomėti naujausiais indais, kurių danga – itin kokybiška, ilgaamžė.

Deformacija. Jeigu indų šonas ar dugnas šiek tiek įlinko, gali atrodyti, kad dėl to jų būklė nesuprastėjo, tad puodas ar keptuvė tinka tolesniam naudojimui. Tačiau iš tiesų deformacija gali turėti įtakos maisto ruošimui. Pakitusios formos indai netolygiai įkaista, tad gaminimui reikia skirti daugiau laiko.

Korozija. Plieninė puodų danga yra atsparesnė už nelimpančią, tačiau vis tiek nusidėvi. Net taip vadinamas nerūdijantis plienas iš tiesų gali rūdyti – tai lemia dažnas ir ilgas kontaktas su vandeniu. Korozija gali paveikti ir aliuminio, ketaus gaminius. Jeigu taip nutiko, patariame apsilankyti mūsų el. parduotuvėje, kur parduodami aukštos kokybės puodai internetu, ir įsigyti naujų. 

Sulūžusios rankenos. Turėtumėte būti atsargūs, jeigu puodų ir keptuvių rankenos jau sulūžo arba nebesilaiko tvirtai. Neturėdami kaip patogiai, saugiai paimti karšto indo, galite nusideginti. Jeigu rankena kliba, keliant puodą ar keptuvę ji gali nulūžti, o jos turinys – išsipilti. Geriau nerizikuokite ir pasirūpinkite nauju indu, kurį naudoti bus saugu.

Kai kuriuos puodų, keptuvių nusidėvėjimo požymius nesunku tiesiog pašalinti. Pavyzdžiui, kartais užtenka nušveisti, nušlifuoti ketaus keptuvę ar puodą. Visgi jei pastebite, kad tokių požymių pasitaiko vis dažniau ar indas tiesiog tapo nebepatogus, nebeatlieka savo funkcijos – nedvejokite ir ryžkitės naujam pirkiniui.

Kodėl keisti? Priežasčių – daugybė

Jau pasenusių puodų keitimas nėra tik paprasčiausias virtuvės reikmenų atnaujinimas. Naujai įsigyti puodai internetu gal suteikti daugiau naudos nei galvojate. Pirmiausia, turėdami geros kokybės ir naudojimui tinkamus indus rūpinatės ne tik savo, bet ir visos šeimos saugumu. Tokiu atveju galėsite nesijaudinti, kad į ruošiamą maistą pateks besilupančios dangos dalelių ar kad maistas prisvils.

Be to, aukštos kokybės puoduose ir keptuvėse galite paruošti skanesnį maistą. Juose geriau pasiskirsto šiluma, be to, neretai išsaugoma daugiau maistinių medžiagų. Tad norėdami gaminti kaip tikri profesionalai, turite pasirūpinti ir kokybiškais įrankiais, indais.

Įsigydami naujų kokybiškų puodų galite būti tikri, kad jais džiaugsitės ilgą laiką. Tai – investicija į patogesnį maisto ruošimą, galimybę pagaminti sveikesnių patiekalų. Mūsų puodai internetu užsakomi iš žinomiausių, stipriausių gamintojų, kurie rūpinasi kiekvienu gaminių patogumo, saugumo, ergonomiškumo aspektu.