Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Pirmoji pavasariška iškyla: kaip jai pasiruošti?

2019-03-12 11:23:00

Pirmoji pavasariška iškyla: kaip jai pasiruošti?

Saulėtos ir vis šiltėjančios pavasario dienos – tikra atgaiva po pūgų, stingdančio šalčio ir sniego pusnių. Norėdami su kaupu atsigriebti už šaltąjį metų laikotarpį, stengiamės kiek įmanoma daugiau laiko praleisti gryname ore, gamtoje. O džiaugsmingos pavasario dienos neįsivaizduojamos be iškylos gaiviame ir žaliuojančiame parke ar sode. Jeigu ši mintis kirba galvoje, tačiau nesate tikri, ką vertėtų pasiimti, pateiksime keletą naudingų patarimų.

Nuspręskite, kokios iškylos norėsite

Jei termosas su karštu gėrimu ir keletas sumuštinių po ilgo pasivaikščiojimo prisėdus ant pievelės yra Jūsų mėgstamiausias iškylavimo būdas – puiku. Visgi yra iškylautojų, kurie mėgsta krepšius prikrauti įvairiais patiekalais ir taip praleisti vakarą kartu su šeima ar draugais. Šis užsiėmimas gali būti visiškai paprastas arba subtiliai įmantrus – viskas priklausys tik nuo Jūsų. Spontaniškumą mėgstantys žmonės, tikėtina, tiesiog užsuks į pakelėje esančią parduotuvę ir įsigys reikiamų priemonių, o kiti nori viską pasiruošti iš anksto ir labiau vertina namų gamybos patiekalus.

Atsižvelkite į orą ir vietą, kurioje bus iškyla

Lietuviški orai iki skausmo pažįstami kone kiekvienam: vieną akimirką plieskia saulė, o kitą ima pūsti šiaurys ir dangus pasidengia ūkanotais debesimis. Termosas su garuojančiu gėrimu ir storesnis pledas tokiu atveju tampa ypač naudingi. Visgi, jei orų prognozę išvakarėse netyčia praleidote, atsargumo dėlei geriau pasiimkite priemonių ir drabužių, kurie galėtų suteikti daugiau šilumos, apsaugoti nuo staiga pakilusio vėjo. Tai, žinoma, galioja ne tik iškyloms, bet ir bet kokiai kitai veiklai gamtoje.

Įvertinkite žmonių skaičių

Iškylos dinamika gali iš esmės pasikeisti priklausomai nuo joje dalyvaujančių žmonių skaičiaus. Tai turės nemažai įtakos tiek daiktams, kurių reikės pasiimti, tiek jų kiekiui. Pavyzdžiui, jeigu planuojate romantišką pavakarę dviese, tuomet galite su savimi pasiimti puošnias lėkštes, o ne popierines ar vienkartines, taip pat – keletą taurių vynui. Žinoma, iškyla gali būti ir smagaus vakarėlio gamtoje su draugais dalimi. Tuomet didžiulis termosas su kava ar arbata, įvairūs užkandžiai bus neabejotinai reikalingi smagių pašnekesių bei žaidimų metu.

Daiktai, kurių vertėtų nepamiršti

Yra daiktų, be kurių iškyla yra sunkiai įsivaizduojama. Pateiksime Jums pačius svarbiausius.

  • Indai. Žinoma, populiariausi ir dažniausiai naudojami yra plastikiniai vienkartiniai indai, tačiau, jei turite galimybę, naudokite perdirbamus popierinius ar įprastus indus, kad būtų sumažinta klimato tarša. Juos rinkitės, kaip jau minėjome, atsižvelgdami į žmonių skaičių ir maistą. Puodeliai ar stiklinės, lėkštės, dubenėliai leis mėgautis maistu patogiai. Nepamirškite ir reikiamų stalo įrankių.
  • Pledas ir turizmui skirti kilimėliai. Šios priemonės gali būti naudojamos tiek pasikloti ant žemės, tiek susišildyti atėjus vėsiam vakarui.
  • Šilumą išlaikantis krepšys ir termosas. Juk žymiai maloniau gerti šiltą arbatą ir valgyti šiltą maistą.
  • Servetėlės ir rankšluosčiai, kad galėtumėte nusišluostyti patys ar nuvalyti nešvarumus.  
  • Viskas, ko reikia kepsniams lauke: šašlykinė, iešmai, grotelės, degusis skystis.
  • Šiukšlių maišai. Šiukštu nepalikite netvarkingos iškylos vietos – atidžiai surinkite šiukšles, maisto likučius, panaudotus popierinius rankšluosčius, tarą. Žinoma, nepamirškite rūšiuoti.

Iškyla yra puikus būdas smagiai praleisti laisvalaikį gamtos apsuptyje. Tereikia pasirūpinti reikalingomis priemonėmis ir gera nuotaika – garantuota.