Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Reikmenys, praversiantys kiekvienam konditerijos virtuozui

2019-08-09 16:35:56

Reikmenys, praversiantys kiekvienam konditerijos virtuozui

Rasti žmogų, kuriam nepatiktų desertai, nėra taip jau lengva. Kai kuriems torto, pyrago gabaliukas – dienos ritualas, kurio nevalia praleisti, kitiems tai – galimybė pasilepinti tam tikromis progomis. Dar kiti tiesiog labai mėgsta gaminti įvairius desertus ir jais džiuginti šeimą ar draugus. Taigi, kokie konditerijos reikmenys turėtų būti kiekvieno saldumynų virtuozo virtuvėje?

Konditeriniai maišeliai ir antgaliai

Mėgstantys gaminti desertus tikriausiai sutiks, kad konditeriniai maišeliai ir antgaliai jiems labai praverčia. Šios priemonės yra nepamainomos norint sukurti įspūdingai atrodančius tortus, keksiukus ar sausainius. Maišeliai būna dviejų tipų:

  • Vienkartiniai, pagaminti iš plastiko.
  • Daugkartinio naudojimo, iš sintetinio pluošto, padengto daugiasluoksne plastiko danga ar kitos patvarios medžiagos.

Tiek vienas, tiek kitas pasirinkimas yra patogus, todėl rinktis reikėtų atsižvelgiant į individualius savo poreikius. Daugkartiniai maišeliai būna tvirtesni, o vienkartinius galima išmesti iš karto po panaudojimo. Ieškantiems alternatyvos maišeliams rekomenduojame išbandyti konditerinius švirkštus su tvirtu plastikiniu korpusu. 

Svarbu paminėti, kad priklausomai nuo to, kokie konditerijos reikmenys naudojami (maišeliai ar švirkštai), skiriasi jų antgaliai, todėl jei planuojate šiuos priedus įsigyti atskirai, verta atkreipti į tai dėmesį. Dažniausiai jie būna plastikiniai arba pagaminti iš nerūdijančio plieno. Nepriklausomai nuo to, jie gali būti naudojami tortų ar keksiukų dekoravimui, plikytiems sausainiams, morengams ir t. t. Dauguma metalinių antgalių yra universalūs ir tinka bet kokiam konditeriniam maišeliui, be to, jie skirti daugkartiniam naudojimui, kaip ir plastikiniai.

Kitos reikalingos priemonės

Jei jau sugalvojote, kokio konditerinio maišelio ir antgalių norite, rekomenduojama apsvarstyti ir kitas priemones, tokias kaip:

  • Teptukai tešlai. Jie praverčia tiek aptepant bandeles sviestu, kiaušinio plakiniu ar aliejumi, tiek norint sudrėkinti ką tik iškeptą biskvitą. Šie konditerijos reikmenys turi patogią neslystančią plastikinę rankeną, todėl juos galite drąsiai naudoti ir drėgnomis rankomis. Atsižvelgdami į tai, kam planuojate naudoti teptuką, galite pasirinkti norimą jo plotį ir šerelius (epoksidiniai ar silikoniniai).
  • Grietinėlės plakiklis. Šis daiktas ypač palengvina desertų ruošimą ir dekoravimą – panaudojant skirtingus antgalius grietinėlę patogu purkšti tiesiai ant torto ar mėgstamo gėrimo (kavos, kakavos ir pan.).
  • Krembriulė degiklis. Šį prietaisą rekomenduojama įsigyti mėgstantiems gaminti ypatingus desertus.

Šios priemonės desertų gaminimą gali paversti dar malonesniu ir sklandesniu.

Jei mėgstate gaminti desertus, šie konditerijos reikmenys yra tai, ką išties verta turėti. Platų jų asortimentą rasite internetinėje parduotuvėje Zana.lt. Užsisakyti galite jau dabar!