Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Restorano stalų dekoras: kaip sužavėti svečius?

2019-06-14 00:00:00

Restorano stalų dekoras: kaip sužavėti svečius?

Dažnai restoranus renkamės pagal tai, koks maistas juose ruošiamas. Vieni labiausiai mėgsta kinų virtuvę, kiti italų, treti net ir karštą vasaros dieną mėgsta valgyti lietuviškus cepelinus. Restorano populiarumą lemia ne tik juose patiekiamo maisto kokybė, bet ir interjero dizainas – valgyti estetiškoje, skoningoje aplinkoje kur kas maloniau. Sienų spalvos, sėdimosios dalys, stalai, dekoracijos, indai – restoranams visa tai vienodai svarbu. Tad kaip įrengti tokią vietą, kuri sužavėtų kiekvieną užėjusį?

Tvarkingos patalpos ir apgalvoti baldai

Visų pirma, reikėtų pasirūpinti aplinka, kurioje dirbate. Svarbu paminėti, kad visur turėtų vyrauti švara – tai liečia ne tik nuvalytus stalus ir išplautas grindis. Daug maloniau būti patalpoje, kurioje švarūs langai, nėra dulkių.

Taip pat rekomenduojama atsižvelgti į restorano išplanavimą – ne tik į stalų išdėstymą, bet ir jų formą, dizainą, netgi tai, iš ko jie padaryti. Interjere turėtų vyrauti balansas, todėl stalus ir sėdimąsias dalis galima derinti prie langų uždangalų, paveikslų.

Dekoruodami restoraną galite pasitelkti augalus – jie suteikia jaukumo tiek žiemą, tiek vasarą. Vasaros sezonu lauke tinka gėlės pasodintos vazonuose, o patalpų viduje verta papuošti staliukus vazose pamerktomis gėlėmis.

Indai, kuriantys restorano veidą

Indai restoranams turi labai daug įtakos – juk būtent juose patiekiamas maistas. Rekomenduojama šias priemones rinktis atsižvelgiant ne tik į restorano interjero dizainą, bet ir į tai, koks maistas jame patiekiamas.

Specifinio dizaino indai itin tinka egzotinėms virtuvėms, pavyzdžiui, Azijos šalių. Prabangiems restoranams tinka išskirtiniai, klasiką ir eleganciją atspindintys indai bei įrankiai, taip pat stalo serviravimo stilius. Verta nepamiršti, kad šioje vietoje žmonės renkasi ne tik pavalgyti – tai pramoga, patirtis, kurią jūs, kaip savininkas, galite paversti išskirtine.

Dekoracijos – galimybė pataikyti į dešimtuką

Vis dėlto, maisto patiekimas yra dar ne viskas. Indai restoranams suteikia žavesio, formuoja atmosferą – tai ir turėtų būti siekiamybė. Jei etninė virtuvė leidžia pasijausti tarsi būtume tam tikroje šalyje, tai išties sužavi, patraukia ir verčia sugrįžti dažniau. Papildomas dekoras – tinkamas būdas sukurti norimus jausmus.

Vasarą stalus itin apsimoka puošti šviežiai skintomis gėlėmis, jas merkti į išskirtinio dizaino vazas. Vakarienės metu ant stalo puikiai atrodo ir prie interjero priderintos žvakidės. Juk žvakės ne tik sukuria išskirtinę atmosferą, bet ir suteikia jaukumo. Balansas, palaikomas tarp patiekiamo maisto ir interjero dizaino – kelias į kliento širdį.

Šie kelį esminiai patarimai gali padėti sulaukti svečių pagyrų ne tik dėl skanaus maisto. Stilingomis dekoracijomis, serviruoti stalai, aplinka, pagyvinta gėlėmis – tai, kas gali juos sužavėti. Išskirtinių indų galite rasti Zana.lt svetainėje – tai puiki priemonė klientams suteikti išskirtinę patirtį, lankantis jūsų restorane.