Grįžti atgal
Visos Kategorijos

Su šiais daiktais iškyla gamtoje - be rūpesčių

2020-06-10 00:00:00

Su šiais daiktais iškyla gamtoje - be rūpesčių

Iškylos į gamtą ir kelionės į svečius turi vieną bendrą komponentą – tai maistas. Be šio kelionės kompaniono tikriausiai niekas neišsiruošia į ilgesnę, tolimesnę išvyką, o tai visiškai suprantama. Maistas, be kita ko, yra kur kas daugiau nei tik gyvybės šaltinis – pusryčius, pietus ir vakarienes galima pavadinti ir socialiniu reiškiniu, kuris sukviečia prie bendro stalo keliautojus, svečius ir skatina tarpusavio komunikaciją, ryšių kūrimą. Vasaros sezonu jūsų neabejotinai laukia iškyla gamtoje ar išvyka į svečius, todėl neišvengiamai susidursite su maisto paruošimu, tam tikrų maisto paruošimui skirtų įrankių naudojimu, maisto produktų pergabenimu. Tam, kad visas procesas būtų sklandesnis, Zana.lt paruošė keletą patarimų ir įžvalgų.

Jeigu rengiatės į iškylą gamtoje

Kuomet paruošiamas tinkamai, gamtoje pagamintas maistas gali būti keletą kartų skanesnis negu namuose. Žinoma, maisto gamyba stovyklavietėje pareikalauja daugiau laiko, kantrybės ir pastangų negu ta, kuri vyksta nuosavoje virtuvėje. Vis dėlto, yra būdas palengvinti šią užduotį – tai tinkamai pasirinkti maisto gaminimo, laikymo įrankiai. Rodydami savo maisto gaminimo sugebėjimus jausitės gerai, jeigu su savimi kartu visuomet turėsite:

  • kepimo groteles,
  • ketaus keptuvę,
  • nedidelį puodą,
  • porą mentelių.

Turėdami šių įrankių, priemonių kombinaciją, galėsite pagaminti beveik bet kokį patiekalą – nuo keptų kiaušinių iki gurmaniškų makaronų. Kepimo grotelėse kepinkite, skrudinkite mėsą. Tai itin patogu, nes grotelės yra lengvai  nešiojamos. Mėgaudamiesi iškyla gamtoje, ant atviros ugnies smulkesnius maisto ingredientus galėsite paruošti aukštai temperatūrai atsparioje, patvarioje ir ilgaamžiškoje ketaus keptuvėje. Svarbu, kad nepamirštumėte su savimi turėti mentelių, kad galėtumėte vartyti karštą maistą. Galiausiai, nedidelis, kompaktiško dydžio puodas pasitarnaus gaminant padažą ar sriubą.

Jeigu ruošiatės į svečius

Nors važiuojant į svečius jums greičiausiai nereikės rūpintis maisto gamyba lauke, tačiau teks sukti galvą, kaip įmantrius tortus ar kitus patiekalus saugiai ir kokybiškai pergabenti iš savo namų į svečius. Čia į pagalbą jums ateis tortinė su dangčiu bei maisto laikymo indeliai. Šiose talpose galėsite lengvai, paprastai ir greitai transportuoti bet kokius patiekalus. Zana.lt asortimente rasite įvairiausių rūšių indelių:

  • stiklinių,
  • plastikinių,
  • stiklainių biriems maisto produktams.

Jeigu iškyla gamtoje neįmanoma be maisto gaminimo indų, tai keliavimas į svečius sunkiai įsivaizduojamas be lengvai transportuojamų maisto indelių. Įvairūs jų dydžiai ir formos bus itin patogūs skirtingiems patiekalų ingredientams laikyti. Pavyzdžiui, jeigu gaminsite sumuštinius, duonos riekeles laikykite atskirai nuo supjaustytų pomidorų griežinėlių – iš anksto supjaustyti ingredientai bus paruošti greitam naudojimui, o pomidorų sultys nesudrėkins duonos, tad ji išliks traški. Šviežiai sumuštinius sutepsite vos nuvykę į svečius.

Jeigu jūsų patiekalas iki svečių namų turi išlikti šiltas arba, atvirkščiai, šaltas, tam naudokite termo krepšį. Jo viduje tilps dėžutė maisto laikymui ir pora buteliukų vandens arba dvi dėžutės. Krepšys turi itin patogią, plačią rankeną, tad atrodo stilingai – tokio aksesuaro nebūtų gėda su savimi vežtis į bet kokią iškylą svečiuose!

„Guzzini“ maisto laikymo indai

„Guzzini“ maisto laikymo indai nusipelno ypatingo dėmesio. Tiek iškyla gamtoje, tiek vykimas į svečius su šiais maisto indais taps vienu malonumu. Italijoje gimęs prekių ženklas siekia idealios praktiškumo ir estetinio patrauklumo kombinacijos, todėl maisto indeliai skirti žmonėms, norintiems iškylauti ir svečiuotis stilingai. „Sukurti naudoti“ – tai žodžiai, kurie apibūdina šią kolekciją.

Šiuos indelius ir maistą juose galėsite laikyti šaldytuve arba šaldiklyje, šildyti mikrobangų krosnelėje ar transportuoti. Jie pasižymi 100 % nepralaidumu skysčiams, atsparumu karščiui iki 100 °C ir turi specialią ventiliavimosi skylę, kuri neleidžia sudžiūti šildomam maistui.

Viskas vienoje vietoje

Ar jau kilo noras iškylauti ir keliauti? Jeigu taip, tai kviečiame pasirūpinti visais maisto ruošimo ir laikymo daiktais, kuriuos rasite Zana.lt! Platus asortimentas užtikrins, kad kiekvienas ras tai, ko ieško, kad ir kas tai bebūtų. Patikimą ketaus keptuvę rasite čia, o stilingą termo krepšį čia.

Jeigu iškyla gamtoje jau čia pat ir norite pasinaudoti nuolaida, kaip tik šiuo metu ji taikoma universaliems ir praktiškiems maisto laikymo indams. Šiuo metu akcijoje dalyvauja ir šios kepimo grotelės.

IŠKYLAUK BE RŪPESČIŲ! 06.09–06.28 fiziniuose salonuose ir Zana.lt elektroninėje parduotuvėje taikoma 30 % nuolaida atrinktoms prekėms. Pasinaudokite!