Grįžti atgal
Visos Kategorijos

5 taisyklės ieškantiems puodų rinkinio

2019-02-05 15:06:46

5 taisyklės ieškantiems puodų rinkinio

Renkantis puodų rinkinį svarbu tiksliai žinoti savo poreikius, o tai ne visada lengva. Iš skirtingų medžiagų, skirtingų gamintojų pagaminti puodų rinkiniai pasižymi savitomis ypatybėmis, kurios gali iš pagrindų pakeisti Jūsų gaminimo patirtį. Tad svarbiausia – suprasti medžiagų, iš kurių gaminami puodai, savybes. Nuo to priklauso ne tik puodų išvaizda ar svoris, bet ir tai, kaip indas paskirsto šilumą, kokią temperatūrą pasiekia ir kam gaminti gali būti naudojamas. Trumpai aptarsime šiuos ypatumus ir tai, ką dar reikėtų įvertinti renkantis puodus.

1. Gamybos medžiaga 

Dėl kainos, išvaizdos ir tvirtumo nerūdijantis plienas yra dažniausiai naudojama medžiaga puodų gamyboje. Puodams gaminti dažniausiai naudojamas 18/10 nerūdijantis plienas, kuris yra higieniška ir mažiausiai inertiška medžiaga. 

Nerūdijančio plieno puodai paprastai gaminami su kelių sluoksnių dugnu, kuris gaminamas iš aliuminio kapsulės įtertos tarp dviejų plieno sluoksnių – tai užtikrina greitą ir otlygų šilumos paskirstymą bei išlaikymą. 

Nerūdijančio plieno puodus paprasta prižiūrėti ir valyti. Norint ilgai džiaugtis puodų ir puodų rinkinių gražia išvaizda, svarbu prisiminti, kad pagaminus maistą, jo negalima palikti puode. Maisto rūgštys gali sureaguoti su plienu ir puodas pakesi savo spalvą. Tai estetiškai engražu, bet sveikatai visiškai nekenskinga.

Aliuminis ir varis dažniausiai naudojami kaip sudedamoji puodų dalis. Šie metalai puikiai paskirsto šilumą, yra patvarūs ir lengvi. Dėl to puodų paviršius įkaista itin greitai. 

Ketus – tai itin sunkus ir tvirtas metalas. Tinkamai prižiūrimas ketaus puodas gali būti naudojamas visą gyvenimą. Po kurio laiko juo naudotis tampa dar paprasčiau, nes maistas nustoja lipti prie tokio puodo paviršiaus. Ketaus puodai įšyla negreitai, tačiau gali pasiekti aukštą temperatūrą ir tolygiai paskirsto šilumą. Svarbu žinoti, kad ketaus puoduose, negalima maisto saugojimui, nes maisto rūgštys gali pažeisti puodo dangą. Po kiekvieno naudojimo, ketaus puodus svarbu išplauti ir įtrinti aliejumis.  

2. Viryklės tipas

Renkantis puodus svarbu žinoti, ar jie tinka Jūsų turimai viryklei. Pavyzdžiui, kai kurių puodų negalima kaitinti ant indukcinės kaitlentės. Nors tokių puodų sparčiai mažėja, svarbu į tai atkreipti dėmesį.

3. Rinkinio dydis

Nuo to, kiek, kaip dažnai ir ką gaminate, priklauso tai, kokio dydžio rinkinio Jums prireiks. Gaminimui namuose dažniausiai pakaks nedidelio, kelių dalių rinkinio, tačiau maitinimo įstaigoms ar gausiai šeimai gali praversti ir puodų rinkiniai, sudaryti iš daugiau nei dešimties skirtingų dalių.

4. Forma ir tūris

Puodų forma ir talpa skiriasi priklausomai nuo to, kam jie geriausiai tinka gaminti. Vieni tinkamesni kruopų virimui, kiti – troškiniams, dar kiti – cepelinams ar kitiems patiekalams, kuriems reikia daug vandens. Įsigykite tokį rinkinį, kuris neribotų Jūsų virtuvėje.

5. Rankenėlės

Labai svarbu, kad rankenėlės būtų patogios, nekaistų. Silikonu dengtos rankenos apsaugos nuo nudegimų ir bus patogios laikyti. Visgi joms nenusileidžia ir kokybiškos nerūdijančio plieno rankenos. 

Žinodami, ko tiksliai Jums reikia, ne tik galėsite lengviau išsirinkti puodus, bet ir būsite tikri, kad naujai įsigyti puodų rinkiniai atliks savo funkciją nepriekaištingai. Neskubėkite – juk puodus naudosite ne vienerius metus. Jei nesate tikri, kokius komplektus rinktis geriausia, drąsiai klauskite patarimo mūsų komandos – mielai padėsime įvertinti visus pasirinkimo kriterijus.